kolejka do sanatorium 2013 rok

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
sisi malopolska
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2013 22:09
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Re: kolejka do sanatorium 2013 rok

Post autor: sisi malopolska »

kruszynka pisze:Spadają tak szybko te numerki :lol: ponieważ lato to komercja.A ja czekam na info z NFZ ,po złożeniu wniosku na nowy przydział zaraz bedzie miesiąc i zobaczymy jaką mam liczbę 4 -cyfrową .Hm... :) a zaraz dołączę poszpitalne :( :( Kto z Was miał taką sytuację? Napiszcie proszę . :)
Witajcie,czegos tu nie pojmuję.Zawsze myślałam,że jak komercja czyli płacę za sanatorium,to w kolejce nie stoję.Więc nasze numerki z komercją raczej nie maja nic wspólnego,ale może się mylę.Zreszta byłam już w sanatorium i przy moim stoliku na stołówce siedziało małżeństwo,gdzie ona miała przydzielone i wyczekiwane sanatorium,a on wykupił sobie w tym samym terminie i sanatorium taki sam turnus i byli tam razem,ale on w żadnej kolejce nie czekał .
A wczoraj spadło w malop.ponad 200 numerków.dziś mam numer 4060.Pozdrawiam kolejkowiczów w ten słoneczny dzionek :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

No... to można powiedzieć, że jedną nogą jesteś w sanatorium. Jak się przepracujesz przed świętami, no wiesz porządki wiosenne i szykowanie jadła to po świętach taki wypoczynek jak sanatorium w sam raz, jak znalazł. Tego właśnie Ci życzę :)
Awatar użytkownika
mamylka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 16:53
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Post autor: mamylka »

NFZ warmińsko-mazurskie - cisza !!!!
forumowicz

Miałam ,na myśli fakt ,że miesiące letnie sa w obiektach nawet sanatoryjnych bardziej zastrzeżone dla osób przebywajacych na wczasach.Dlatego teraz NFZ przyspiesza z przydziałami .
Czyli nie ma dowolności w działaniach NFZ.Wszystko jest skrupulatnie przemyślane i kontrolowane.
Pozdrawiam :)
forumowicz

Witaj Kruszynko :D,
dzwoniłam właśnie do mojego NFZ. Niestety, wyjazdu w kwietniu mam się raczej nie spodziewać. Nowa propozycja NFZ to II, może III kwartał, a więc wakacje. Chyba trzeba do tego Buska wykupić prywatny pobyt, bo się nie doczekam kuracji siarkowej. UZDROWISKOWA REHABILITACJA DLA DOROSŁYCH W SANATORIUM UZDROWISKOWYM niestety nie jest realizowana przez moje NFZ w Busku. Pozdrawiam. Basia
forumowicz

Kruszynko, czy to znaczy, że ja z mazowieckiego NFZ z numerem około 14950 nie wyjadę latem? Ok, ok mogę wyjechać i w październiku byleby była Złota Polska Jesień no i obowiązkowo nad morzem. Ostatni raz nad morzem byłam w moje pięćdziesiąte urodziny. Taki wypad sobie zrobiłam, a jakże i to od razu na polską riwierę tzn. Sopot. Och jak to dawno temu było. Chętnie powtórzyłabym chociaż wiem, że 50-tka już nie wróci to chociaż te spacery brzegiem morza...
forumowicz

Witaj Basiu ..no cóz trzeba zasilic kaskę właścicielom obiektu w weekend majowy :lol: :lol: tak taktyka ,trzeba jakos ludzi "poukładać"by ostateczny bilans strat i zysków sie zgadzał.
Pozdrawiam miłego dnia :)
forumowicz

Haniu niestey nie ja decyduje o Twoim wyjeżdzie.
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
sisi malopolska
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2013 22:09
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: sisi malopolska »

Kruszynko,a mnie się wydaje,że wraz z nadejściem pięknej pogody,kolejka się może wydłużać,bo Ci co jadą prywatnie przecież wolą zapłacić za turnus w maju niż w listopadzie na przykład,ale miejsc sanatoryjnych jest okreslona liczba,tylko proporcje tych od numerków i tych którzy płacą się zmieniają.przyznam,że ja licze dopiero na czerwiec lub lipiec.Byłam juz 2 razy w sanatorium i zawsze wypadało mi ze świętami Wielkanocnymi,więc mam nadzieję ,że tym razem spędzimy je w domu,a w maju mamy komunię ,więc też odpada,no zobaczymy czy to liczenie zda się na coś. ;)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Jestem TOTALNIE zaskoczony NFZ Osobiście nie mogę powiedzieć ..ZŁEGO SŁOWA !!
ok
mam przypadłosci ,ktore nieraz kwalifikuja się do ..Szybkiej Reakcji czy to ..wykorzystuję ..prawdopodobnie
Otóż NFZ postanowił kolejny raz mnie uszczęsliwic
i po oczekiwaniu do SPRAWDZENIA całych 30 sory 20 dni przyznał skierowanie na czerwiec a gdzie ,aż mi głupio się przyznac ..Kolobrzeg
Dlatego nadal będe uważał ,ze kolejki mają się nijak do CZASU ponieważ najwazniejszym jest Kryterium jednostki chorobowej im Bardziej oblegana TYM dłuższa Kolejka
Sprawdzone podczas rozmów z NFZ
Zablokowany