NFZ Małopolska rosnący czas oczekiwania

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Re: NFZ Małopolska

Post autor: malgorzatas »

bozenag pisze:Na kiedy można się spodziewać przydziału przy 7300 numerku może ktoś podpowie będe wdzięczna :) myślalam styczeń luty :) pozdrawiam
Witaj...ja myślę ze na kwiecień...maj możesz się szykować...czego tobie życzę...z pozdrowieniami Gosia
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Wienia »

Bozenag!Ja dostałam ostatnio przydział z numerem ponad 2000 ,z wyprzedzeniem trzy miesiecznym.Niezbadane są wyroki .Ale faktycznie tak jak piszą około 22 miesiące czas oczekiwania. :) Poadrawiam życząc szybciej spadających numerków :kwiat: .
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

Bozenag myślę,że najwcześniej wyjedziesz w maju :roll: Dzwoniłam dzisiaj do NFZ o zwroty i trafiłam na bardzo miłą panią która udzieliła mi odpowiedzi na moje pytania.A więc obecnie dysponują tylko skierowaniami które są zwracane i dlatego taki zastój,a nawet przybywa numerków przez zwroty :roll: Na nowy rok nie ma jeszcze zakontraktowania,ma być na początku grudnia i wtedy zaczną się przydziały.O tym gdzie wyjedziesz decyduje lekarz przed samym otrzymaniem przydziału,więc nie dowiedziałam się gdzie ewentualnie mogą mnie skierować.Pytałam również czy mając już przydział z wyprzedzeniem 3 miesięcznym można go zamienić na jakiś fajny zwrot,niestety już nie można.Ja podjęłam decyzję,że ten rok odpuszczam,a najkorzystniej byłoby mi wyjechać w styczniu ze zwrotów z myślą,że trafię Kołobrzeg lub Świnoujście ;) O ile NFZ nie zrobi mi psikusa i dostanę przydział w całkiem inne miejsce :roll: :lol:
jawa 53
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 gru 2013 07:17
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: jawa 53 »

Witam koleżanki Małopolanki, faktycznie u nas całkowity zastój,poczekamy na nowe przydziały.
B35- nie miałem zamiaru Cię zmartwić, chciałem powiedzieć że święta spędzone poza domem miło się wspomina.
Bożenag- myślę że przydział otrzymasz w lutym a wyjazd najwcześniej w maju.
Anna-K- powodzenia w polowaniu na zwroty, tu masz wybór miejsca i terminu.
Pozdrawiam. :) :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

Jawa dziękuję ;) To polowanie mogę uskutecznić chyba dopiero po świętach,tylko pytanie,czy ktoś będzie chciał zrezygnować z wyjazdu styczniowego :roll: Moja ciocia weteranka sanatoryjna(właśnie kończy turnus w Kołobrzegu)twierdzi,że sporo osób rezygnuje w okresie styczeń i luty.No zobaczymy czy ma rację,czas pokarze.Na dzień dzisiejszy zwrotów nad morze nie było :roll: Pani oferowała Inowrocław,Ciechocinek,Wysowa i jeszcze jakaś 1 miejscowość,ale nie pamiętam.Ale cóż wymagać jak się ma już taki pesel,to i pamięć szwankuje :lol: :lol:
bozenag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 lip 2014 15:28
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: bozenag »

Dziękuje za cenne odpowiedzi :) to skierowanie ma mąż jedzie pierwszy raz :) może mu w styczniu lub w lutym wezme coś ze zwrotów ;) ja mam numer 46300 wniosek składałam czerwcu z numerkiem 53000 :) pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Bożenko :kwiat: ja mam numerek 6030...i tez liczę na kwiecień...ale ja z NFZ Wielkopolska...pozdrawiam Gosia
MaryKate
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 gru 2014 13:40
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: MaryKate »

bozenag pisze:Dziękuje za cenne odpowiedzi :) to skierowanie ma mąż jedzie pierwszy raz :) może mu w styczniu lub w lutym wezme coś ze zwrotów ;) ja mam numer 46300 wniosek składałam czerwcu z numerkiem 53000 :) pozdrawiam Bożena
to jesteśmy blisko siebie w kolejce , też składałam w czerwcu NFZ małopolski , na start miałam podobny numer , teraz mam 46221
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

A ja dzisiaj mam 29356 czyli moze sie załapie na wrzesień, askaładalam 6 listopada 2014
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Wienia »

Małgoniu!Ja składałam równo dwa miesiące przed Tobą.Na dzień dzisiejszy mam numerek 23133 obstawiam lipiec,sierpień ,no najdalej wrzesień. :D Pozdrawiam i życzę miłej soboty i niedzieli. :kwiat:
ODPOWIEDZ