Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
renatka11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2013 08:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Post autor: renatka11 »

Ewiko, nie jestem do końca przekonana, czy powinniśmy jechać do Ciechocinka. Na grudzień na pewno będą zwroty. Miejscowości, które mamy zaproponowane, od woj. mazowieckiego, są bardzo daleko. W tamtym kierunku bez przesiadki z Warszawy jest tylko jeden autobus bezpośredni, nie ma pociągu, a w grudniu dni są krótkie, no i okres świąteczny,więc kuracjusze rezygnują. My otrzymując przydział, obojętnie w jakiej porze roku, nie rezygnujemy, gdyż chcemy wyjeżdżać razem. NFZ zgodnie z prawem może przydzielić sanatorium na dwa tygodnie przed rozpoczęciem turnusu.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Renatko :kwiat: chyba masz rację :) To nic pewnego,ale możecie dostać to skierowanie w grudniu - styczniu. Często przydział skierowania jest w miesiąc po weryfikacji.
Może spróbuj zadzwonić do Funduszu i dowiedzieć się,wiem,że trudno się dodzwonić,ale jednak można. Kilka lat temu zadzwoniłam po ewentualny zwrot i usłyszałam,że mam już przydział.
Telefon prawdopodobnie wyjaśniłby Ci sytuację,a jak wpłacisz zadatek :?: to przepadło :roll:
Spróbuj jutro od rana :)
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ewa11 »

Lepiej dzwoń po południu ,, Informację na temat „zwrotów” skierowań można uzyskać w Dziale Lecznictwa Uzdrowiskowego NFZ Mazowsze od poniedziałku do piątku w godzinach od 14.00 do 16.00, pod następującymi numerami telefonów:''

(22) 279-78-35
(22) 279-78-37
(22) 279-78-38
(22) 279-78-39
(22) 279-78-40
(22) 279-78-48
Awatar użytkownika
renatka11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Uzyskanie połączenia z podanymi numerami jest bardzo trudne. Cały wrzesień próbowałam połączeń i tylko dwa razy połączyłam się pytając o zwroty, najczęściej nr były zajęte albo nikt nie odbierał. Od jutra będę dzwonić, może przynajmniej dowiem się w jakim miesiącu dostaniemy sanatorium. Odnośnie mojej sytuacji, jest dla mnie bardzo zastanawiające to,że podczas 42 dni, kiedy skierowania miały status weryfikacji nr zmniejszyły się prawie o 10 tysięcy, moje skierowanie przed weryfikacją 33200, po weryfikacji 24127.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Weryfikacja nie powoduje "wypadnięcia"z kolejki :)
Dzwoń do funduszu od rana :) Powodzenia :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

W naszym województwie weryfikacja jest prawie równoznaczna z przydziałem.
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy

Post autor: Princi »

Ja ostatnim razem po weryfikacji otrzymałam przydział w sumie w ciągu miesiąca ......ale to było dawno temu bo w zeszłym roku :roll:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Tak, po weryfikacji to już kwestia 3-4 tygodni i mamy przydział. W moim przypadku też tak jest i jestem mocno zdumiona :roll: gdy czytam że inni otrzymują nawet 3 miesiące wcześniej.
Awatar użytkownika
renatka11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Różnie bywa z terminem wyjazdu po weryfikacji i nie wiadomo od czego to zależy. U mnie było tak: weryfikacja - koniec października 2013, informacja o przydziale po nr 3880 - 21 grudnia 2013, termin wyjazdu -21 luty 2014. Podobnie miał mąż i wyjechaliśmy razem. Wtedy mieliśmy schorzenia kardiologiczne i propozycja lekarza - góry. Otrzymaliśmy Kudowę Zdrój. Teraz mamy schorzenia reumatologiczne i też propozycja - góry.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Renatko :kwiat:
Nie trzymaj nas w niepewnosci :) jedziesz do Ciechocinka czy czekasz na skierowanie :?: dzwoniłaś do Funduszu?
ODPOWIEDZ