Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Osobiście zauważyłem pewną "prawidłowość".
O ile bardzo często pojawiają się wątki i posty o możliwości i warunkach uzyskania skierowania z tzw. zwrotów w ramach NFZ to w odniesieniu do ZUS - panuje totalna cisza.
Jakaś zmowa milczenia ?
Kto coś doda ?
Skierowanie z NFZ można po prostu oddać co może mnie Spotkać ..karencja ok bez konsekwencji najwyżej odrzucą mój kolejny wniosek ..następny przyjmą-Znam przypadek.
Natomiast ZUS i tutaj pojawia się problem ZUS ma większa "władze" nad nami ..zawsze może zakwestionować Nasze L-4 , schorzenie, ZUS jest Naszą SKARBONKĄ do której wkładamy Bardzo dużo a dostajemy gdy już doczekamy jakieś śmiesze zapomogi .
Stąd też NIKT nie rezygnuje z nawet zesłania do ..Stróży czy innych dziwnych ośrodków
To jest Darku tylko jedna z opcji.
W moim przypadku okazać się może w ciągu najbliższych tygodni, że nie skorzystam z skierowania ZUS.
Na opis sytuacji jeszcze przyjdzie poczekać, bo być może ów zakład skorzysta z szansy poprawy jaką zamierzam mu dać ...
...
Skierowania z Zus tez przecież mozna oddać, nie wszyscy jadą tam zesłani ja np jade dobrowolnie i nie jestem na żadnym L-4.Dlatego też korzystam z tych zabiegów które mi pasują a nie lekarzowi a na inne według mnie nie potrzebne psychologiczne dywagacje po prostu nie chodze i koniec
malgonia pisze:Skierowania z Zus tez przecież mozna oddać, nie wszyscy jadą tam zesłani ja np jade dobrowolnie i nie jestem na żadnym L-4.Dlatego też korzystam z tych zabiegów które mi pasują a nie lekarzowi a na inne według mnie nie potrzebne psychologiczne dywagacje po prostu nie chodze i koniec
Dokładnie tak samo robiłam,tylko ze pisałam podanko,że relaksacja działa na mnie odwrotnie niż jest to zaplanowane .A nie będąc na L4 większa możliwość w wyborze miejsca,bo wtedy jak mi nie pasuje to dziękuje i po sprawie.
Wszystko zależy od okoliczności i każde skierowanie można zwrócić jeśli się to odpowiednio uzasadni. Do tej pory dwa razy wykonałem zwrot skierowania i dwa razy zmieniono mi termin oraz miejsce do którego jechałem bez żadnych konsekwencji. Oczywiście nowe miejsce to już loteria jak to w życiu