Sanatorium Neptun w Jantarze 12.04.2013

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10

Re: Sanatorium Neptun w Jantarze 12.04.2013

Post autor: Mirabella »

Michalina .....jak długo czekałaś na termin przyjęcia?
Czytam to co piszesz Ty i Jacek....bo też tam wysłałam
skierowanie.... ....i cisza :oops:
jacek.gd
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 sie 2010 19:54

Post autor: jacek.gd »

Skierowanie wysyłamy jedynie do Jantaru, do nfz nic nie wysyłamy jak również ich nie powiadamiamy.
Ja na wyznaczenie turnusu czekałem krótko ponieważ jestem po zabiegu , a w tym przypadku obowiązuje inna procedura
michalina2004
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2013 12:25

Post autor: michalina2004 »

witajcie ja swoje skierowanie wysłałam w połowie sierpnia i na wyznaczenie terminu czkałam 5 miesięcy ja również jestem po zabiegu ,wszystko to zależy od ilości podań takich osób po szpitalnych bo na zwykły wyjazd zdrowotny to wiem że czeka się długo ,mój sąsiad jest po zawale i na sanatorium na wyznaczenie terminu czeka już rok .Cieszę się że nie trzeba nic wysyłać do nfz ,ja zawsze mam wrażenie że o czymś zapomniałam że coś nie dopatrzyłam :lol: jacku prosimy o dalsze porady :mrgreen: tak zwany poradnik kuracjusza np co jest na wyposażeniu kuchni w pokojach oprócz czajnika ,czy jest lodówka :?: i jakieś naczynia i co porabiałeś w wolnym czasie może jakieś miejsca do zwiedzenia choć to mała mieścinka ,coś tam wynalazłam jakieś mini zoo :?:
jacek.gd
Kuracjusz
Kuracjusz

W pawilonie w pokoju znajduje się telewizor oraz podstawowe meble, kuchnia jest bardzo dobrze wyposażona: lodówka, naczynia, sztućce, czajnik elektryczny, Wi-Fi . W domkach murowanych znajduje się ponadto garnki, patelnie ,kuchenka mikrofalowa na piętrze dwie małe 2 osobowe sypialnie , na parterze salon z kanapą, stolik, leżaki, kominek. Jeżeli chodzi o atrakcje to zostają jedynie spacery do Stegny, plażą 5 km lub do Mikoszewa 4 km - ptasi rezerwat przyrody Mewia Łacha, Tak więc kijki Nordic walking i w trasę.
cieszyn
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 10:08
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: cieszyn »

jacku wysłałem do Ciebie pw. Chyba nie odebrałes jeszcze
jacek.gd
Kuracjusz
Kuracjusz

Pobyt trwa minimum 3 tygodnie, koszt pobytu to 50 zł dziennie resztę dopłaca NFZ. Jeżeli masz ubezpieczenie za pobyt w szpitalu i Twój pobyt będzie związany z wykonanym zabiegiem za który otrzymałeś odszkodowanie, to możesz otrzymać odpowiednie odszkodowanie za pobyt w Jantarze. Musisz tylko przed zakończeniem pobytu uzyskać statut NZOZ Neptun ( ja otrzymałem takie odszkodowanie z PZU w wysokości 40 zł za dzień pobytu). Podaję link gdzie znajdziesz wszelkie informacje dotyczace skierowania oraz jego wzór , który należy wydrukować i przekazać lekarzowi specjaliście do wypełnienia
[link]
Ostatnio zmieniony 09 mar 2013 13:40 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Linki są niezgodne z regulaminem forum.
michalina2004
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

lubię chodzić oby była tylko ładna pogoda bo na razie zima nie chce odejść :( ciekawa jestem gdzie mnie zakwaterują na skierowaniu napisane jest że baza noclegowa oddalona ok 100m ,to dobrze że pokoje mają lodówkę i naczynia zawsze to jakieś udogodnienia ,a jak wygląda jedzonko ,czy jest urozmaicone :?: serdeczne dzięki za porcję nowych informacji pozdrawiam
jacek.gd
Kuracjusz
Kuracjusz

Prawdopodobnie zakwaterują Ciebie w apartamentach, gdzie jest również mikrofalówka. Jezeli chodzi o wyżywienie to nie jest hotel czterogwiazdkowy, ale każdy znajdzie coś właściwego dla siebie
michalina2004
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

czy te apartamenty to ten długi jedno piętrowy żółty budynek wyglądający jak domki szeregowe bo takie na ich stronce znalazłam zdjęcie :lol: ja tu wypatruję wiosny a nas zasypało po pachy :oops: koszmarna i długa zima w tym roku ,jeszcze jedno pytanko czy na recepcji można płacić kartą zawsze to jakieś ułatwienie było by jeszcze raz dzięki jak sobie tak popiszemy szybciej zleci czas
jacek.gd
Kuracjusz
Kuracjusz

Widok apartamaentów na zdjęciu nr 8 w dziale otoczenie. Jeżeli chodzi o płatność to jest możliwość opłaty za pobyt kartą płatniczą
ODPOWIEDZ