Rehabilitacja w Ciechocinku
-
forumowicz
-
Krzysio010
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 wrz 2015 13:01
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 8
Re: Rehabilitacja w Ciechocinku
Smuga niezły z Ciebie kpiarz, ale tym razem nie trafiłeś
- roxy
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 sty 2014 23:31
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
Krzysiu coś złych techników słuchałeś albo ten tego niedokładnie słuchałeś- sanatoria korzystają z różnych ujęć solanki i dlatego , jak spojrzysz w obiektach na stężenie solanki to bywa różna.Krzysio010 pisze:Byłem tam w ubiegłym roku na kuracji 3 tyg. to wiem. Wiadomości z pierwszej ręki od techników
Smuga niezły z Ciebie kpiarz, ale tym razem nie trafiłeś
A Smuga ma rację-dłuuuga ta rura do Kołobrzegu -spojrz na swój poprzedni post:)))))
-
Bietka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
- Staż sanatoryjny: 14
PozdrawiamBietka
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 11 maja 2014 19:33
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowano: 31 razy
zdanie piszcie dalej pozdrawiam
- roxy
- Super Kuracjusz

Popolemizuję z Tobą nt Szpitala nr 1gdyż byłąm tam przez miesiąc pół roku temu i mam srednie wspomnienia z pobytu. Baseny są dwa, owszem stężenie solanki wysokie ale nie najwyższe w Ciechocinku. Nowy tylko dla kuracjuszy Szpitala, stary dla osób z zewnątrz. Czystość jednego i drugiego pozostawia wiele do życzenia bo osad na ściankach czyli brud, bo pływają włosy, plastry, wrażenia fatalne, prysznice też okropne i szatnie ciasne. Ale oczywiście co kto woli.Bietka pisze:Nie zgadzam się z przedmówcą. Solanka w Ciechocinku (nie w Kołobrzegu) ma różne stężenie, np. w Szpitalu Uzdrowiskowym Nr 1 i 4 ma ok. 5%, Pod Tężniami ponad 2% a w Sanvicie 3%, jest więc różnica.Basen w Szpitalu Uzdrowiskowym nr 1 jest tez po remoncie ( nie tak odległym) natomiast w szpitalu uzdrowiskowym nr 4 do września był remont, jest więc świeższy. Najważniejsza jest solanka i na to radzę zwrócić uwagę. Sama korzystałam z basenu w szpitalu i nic mi sie nie stało.Uważam że jest to najlepszy basen.Bajery są Pod Tężniami ale solanki mało i drożej.Oczywiście od B. Alberta najbliżej jest do kolejowego, i szpitala uzdrowiskowego nr. 1 i Polex-u. życzę udanych wyborów.
PozdrawiamBietka
- renatka11
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 29 lis 2013 08:51
- Staż sanatoryjny: 6
No i już prawie wybrałam basen solankowy tj w Szpitalu Uzdrowiskowym nr 1 ul. Armii Krajowej 6roxy pisze:Popolemizuję z Tobą nt Szpitala nr 1gdyż byłąm tam przez miesiąc pół roku temu i mam srednie wspomnienia z pobytu. Baseny są dwa, owszem stężenie solanki wysokie ale nie najwyższe w Ciechocinku. Nowy tylko dla kuracjuszy Szpitala, stary dla osób z zewnątrz. Czystość jednego i drugiego pozostawia wiele do życzenia bo osad na ściankach czyli brud, bo pływają włosy, plastry, wrażenia fatalne, prysznice też okropne i szatnie ciasne. Ale oczywiście co kto woli.Bietka pisze:Nie zgadzam się z przedmówcą. Solanka w Ciechocinku (nie w Kołobrzegu) ma różne stężenie, np. w Szpitalu Uzdrowiskowym Nr 1 i 4 ma ok. 5%, Pod Tężniami ponad 2% a w Sanvicie 3%, jest więc różnica.Basen w Szpitalu Uzdrowiskowym nr 1 jest tez po remoncie ( nie tak odległym) natomiast w szpitalu uzdrowiskowym nr 4 do września był remont, jest więc świeższy. Najważniejsza jest solanka i na to radzę zwrócić uwagę. Sama korzystałam z basenu w szpitalu i nic mi sie nie stało.Uważam że jest to najlepszy basen.Bajery są Pod Tężniami ale solanki mało i drożej.Oczywiście od B. Alberta najbliżej jest do kolejowego, i szpitala uzdrowiskowego nr. 1 i Polex-u. życzę udanych wyborów.
PozdrawiamBietka
- roxy
- Super Kuracjusz

Ja polecam basen w ZNP- czysto, zajęcia super prowadzone przez p. Anię-gdybyś chciałą aqua aerobic to też jest 3 razy w tygodniu a Ania daje popalić az milo. jedynym mankamentem basenu w ZNP jest to, iż jest plytki więc popływac to tak średnio.
-
forumowicz
Popływać, ale tylko trochę chyba można jedynie w wojskowym i to w czasie, gdy nie ma tłumu.
- renatka11
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 29 lis 2013 08:51
- Staż sanatoryjny: 6
Piszcie, piszcie o basenach w Ciechocinku. Jutro rano wyjeżdżam i tylko dzisiaj będę czytać opinie o nich. Nie zabieram laptopa, a z internetu w telefonie nie lubię korzystać. Piszcie i oceniajcie baseny w Ciechocinku iHipster pisze:Baseny? Gdzie są takie w Ciechocinku? W sanatoriach są przeważnie malutkie zbiorniczki z wodą, do których wciska się jak najwięcej osób na gimnastykę. Często nawet nie można porządnie pomachać rączkami, żeby kogoś nie zawadzić. Za dużo osób jednocześnie w takich "basenach" powoduje tłok również w przebieralniach.
Popływać, ale tylko trochę chyba można jedynie w wojskowym i to w czasie, gdy nie ma tłumu.