Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Re: Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Post autor: ewiko »

No cóż, staram się być daleka od konfliktów na forum, ale tym razem stanowczo protestuję przeciwko uogólnianiu tego tematu. Ja wyjeżdżam z mężem od kilku lat, i nikt nie może nam zarzucić ani znajomości, ani symulanctwa ani innych niegodziwych rzeczy.Tak , mamy te same choroby na które pracowaliśmy ciężko całe życie. Korzystamy z rehabilitacji w miejscu zamieszkania, wykupujemy prywatne rehabilitacje, turnusy, i tylko dlatego że komuś nie podobają się wspólne wyjazdy małżonków mam zrezygnować z sanatorium???? W tych wypowiedziach widzę dużo jadu, zawiści..... aż przykro się czyta. Pozdrawiam wszystkich i dobrego ZDROWIA życzę...
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ewiko »

I jeszcze dodam że na wyjazd urlopowy mam znacznie atrakcyjniejsze miejsca niż przysłowiowy Ciechocinek, do których wyjeżdżam pomimo pobytu w sanatorium... NFZ nie jest aż tak atrakcyjny jakby mogłoby się komuś wydawać. I tyle w tym temacie. Proszę wybaczyć mi że może zbyt emocjonalnie napisałam , ale ciśnienie ostro poszło mi w górę...
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Ewiko,daj spokój szkoda zdrowia. :) :kwiat:
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy

Post autor: Leon43 »

W mojej ocenie rehabilitacja w sanatoriach osób kierowanych przez Nfz to niezbyt skuteczny sposób na poprawę zdrowia. Zabiegów jest mało. Pozostają ćwiczenia we własnym zakresie. Dla porównania z ZUS mają ich więcej. Dlatego parkietoterapia spacery w innym klimacie mają dodatkowy walor. Jak kto spędza wolny czas to już jego sprawa. część z pacjentów domaga się konkretnych zabiegów które im pomagają a akurat ich nie ma i co? Poza tym wiadomo że kto pierwszy ten ma większy wybór u lekarza.
Awatar użytkownika
Maria K
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 maja 2015 14:34
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Maria K »

Ewiko ,popieram cię w 100 %.
A tak w ogóle to w tej poczekalni pojawiło się strasznie dużo jadu i zawiści. :(
Do tej pory było miło i wesoło. :lol:
Pozdrawiam wszystkich. :kwiat:
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Faktycznie temat rzeka. Też znam małżeństwo które od 15 lat wyjeżdża do sanatorium razem i nie ukrywają że jest to dla nich tani urlop. Oni tego nie odbierają negatywnie bo to nie jest zabronione. Czekają w kolejce tak jak każdy z nas. Czy trzeba im zazdrościć? Niech każdy sobie sam to oceni :)
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Leon,różne rzeczy w sanatorium pomagają,ja zawsze wracam w dużo lepszej formie,ale jak widzę jak postępują niektórzy kuracjusze to się nie dziwię,że im nie pomaga ;)

Faktycznie temat rzeka. Też znam małżeństwo które od 15 lat wyjeżdża do sanatorium razem i nie ukrywają że jest to dla nich tani urlop. Oni tego nie odbierają negatywnie bo to nie jest zabronione. Czekają w kolejce tak jak każdy z nas. Czy trzeba im zazdrościć? Niech każdy sobie sam to oceni
Ktoś im to skierowanie daje :?
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Adelo ciśnienie Ci się podniosło bo bierzesz to do siebie. Jak wiemy to Ci co kombinują to tu się nie udzielają. Idą skrótami bo nie cierpią tracić czasu na stanie w kolejce
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oczywiście że dostają skierowania bo są w takim wieku że zawsze coś się znajdzie a jak się zna lekarza to łatwiej
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam-może nie powinienem zabierać głosu ale jednak się nie powstrzymałem-na tym forum jest mnóstwo tematów w których możemy przedstawiać swoje opinie i polemizować :!: :!: :!: Przypominam Temat Wątku-Poczekalnia na wyjazd......i mam skromną prośbę ze swojej strony-TRZYMAJMY SIĘ TEMATU,Pozdrawiam
ODPOWIEDZ