Jakosc wyzywienia

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy

Re: Jakosc wyzywienia

Post autor: Princi »

Z tych dwóch rzeczy na k to ja wolę kaszankę ;) :lol:
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Ja też lubię,ale mam zakaz spożywania :evil:
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

jak można nie lubić kaszanki, zwłaszcza takiej świeżutkiej z wątróbką kupionej od porządnego rzeźnika. Wracając do tematu żywienia w Sanatoriach to i tak nie będzie nam dane ocenić jak gdzie karmią. Po prostu jak się jedzie raz na 2 lata to nasze doświadczenie zbierze się za jakieś 15 lat. Teraz złożę pochwałę - otóż bardzo smakowały mi zupy w Sanatorium. Naprawdę smaczne,bardzo starałem się nie robić dolewek, ale było trudno. Po powrocie przytyłem tylko 2 kg, ale to widocznie od podjadania w miejscowej cukierni. Tam tez było smacznie. :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

medi pisze:Ble :evil: No nie wierzę że jest tak źle :roll:
A jednak... :shock:
ewakacz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lis 2011 12:48

Post autor: ewakacz »

Ludzie po co te nerwy i przekąsy!!! 8-) Podsumuję te posty w prosty sposób a mianowicie- do sanatorium jedziemy, aby podreperować zdrowie! Jedzenie jest jakie jest jedni kuracjusze jedzą kaszę inni ryż,ale jak ktoś tego nie lubi po prostu nie je! :roll: Myślę,że najważniejszą sprawą w sanatorium jest dobra baza zabiegowa i odpowiednie towarzystwo,a pobyt będzie udany w 100 procentach. ;) W każdej miejscowości są sklepy i zawsze można sobie dokupić to na co mamy ochotę w danym momencie?! Ja osobiście polecam jedzonko pod każdym względem w Iwoniczu-KRUS, Inowrocławiu-Energetyk,Szczawnicy-Nauczyciel. :P W pozostałych jakich byłam troszkę dokupiłam (owoce) lub nie jadłam czegoś czego nie lubię kupiłam w restauracji lub barze i było ok. Na wszystko jest rada!!! :) :serce: Te kłótnie i złości są chyba nie na miejscu! Jesteśmy tu po to,aby sobie pomóc i udzielić informacji. Takie jest moje skromne zdanie,ale możecie się ze mną nie zgodzić!!!? :|
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: lubelanka64 »

Dobry dzień :kwiat: , aktualna wiadomość z dnia wczorajszego; dzienna stawka żywieniowa dla kuracjusza wynosi 9,10 zł. /sł. dziewięć złotych dziesięć groszy/.
Panie kucharki w sanatorium Abaton w Krynicy potrafią za te marne pieniądze ugotować bardzo smaczne, domowe jedzonko, dot, to wszystkich trzech posiłków.
Pozdrawiam z Krynicy
forumowicz

Za 9 złotych na łebka, przy 300 łebkach można wyczarować smaczne posiłki i jeszcze na tym zarobić :shock:
Ponadto produkty kontraktuje się wcześniej, hurtowo albo bezpośrednio od producenta, więc są one dużo tańsze niż w detalu.
Zbiorowe żywienia ma swoje prawa, których znajomość jest podstawą sukcesu.
Jak by nie patrzeć na temat, kaszanka albo pasztetowa albo salceson albo inne takie na sanatoryjnym talerzu, to są delikatnie mówiąc pomyki.
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Niektórym to się marzy nektar i ambrozja :roll: bo w domu to zapewnie tylko szampanskoje i kawior ..... miałam się nie wtrącać no i nie wytrzymałam .
forumowicz

Princi pisze:Niektórym to się marzy nektar i ambrozja
Oczywiście, że tak. Jakżeby inaczej?
Jednak jak widzę są rozmaite gusta. Cóż, jeden woli ananasy, a drugi... :shock:
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

.....a drugi nie jest sfrustrowanym,zgnuśniałym człowiekiem i potrafi się cieszyć z małych rzeczy :) To nic,że może za słone ale jaki widok za oknem :) :kwiat:
ODPOWIEDZ