Jakosc wyzywienia

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Re: Jakosc wyzywienia

Post autor: lubelanka64 »

Jacky6 pozwolę nie zgodzić się z Twoją teorią. Nikt nie ryzykowałby zatrucia gości dla kilku złotych oszczędności. Pozdrawiam :)
MUCZEK62
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: MUCZEK62 »

Witam.
A wiesz jacky że jest powiedziane ''od powierzchni handlowej'',a nic o detalicznej czy hurtowej.
Samochody,meble,art.budowlane to też handel i spore powierzchnie pow. 250m2-(16mx16m=256m2)w tym pomieszczenia gospodarcze i administracyjne
I co Ty na to?
pozdro
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Witam :kwiat:

Wydaje mi się, że sprawa jakości menu w placówkach sanatoryjnych jest kwestią indywidualną.
Mnie osobiście wystarcza i zawsze szczęśliwa jestem, że nie muszę gotować, a jedzenie jest mi podane pod nos. :D
Wybrzydzać też nigdy nie wybrzydzałam, bo zdaję sobie sprawę z tego w jakim kraju i z jakimi problemami żyję ;)
Jak będę chciała jeść delicję,to sobie wykupię wczasy rehabilitacyjne w dobrym hotelu /jak mnie będzie stać/
Wtedy, jak mi nie będzie smakować,będę miała pełne prawo do narzekania :D

Pozdrawiam :kwiat:
Beatka80
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 03 gru 2015 12:17
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: Beatka80 »

Zauważyłam, że wielu kuracjuszy stołuje się poza sanatoriami, więc chyba pogorszyło się jedzonko w Rymanowie Zdroju
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Re: Jakość wyżywienia

Post autor: Suzen »

Kuracjusze "dojadają". Niekiedy menu ,które oferuje sanatoryjna stołówka jest niewystarczające.Niektórzy uważają,że posiłki są za skromne i są głodni.
A więc korzystają z restauracji ,barów.
Cóż, kusi nadmorska rybka czy inny regionalny rarytas...A warto skosztować. ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Dla mnie sprawa jest prosta. Jadąc na leczenie z NFZ powinniśmy mieć prawo wyboru wariantu bez wyżywienia. Po pierwsze dopłata by się zmniejszyła. Po drugie każdy by sam decydował gdzie i co jeść.
Ja na przykład, nic nie jem. Ogólnie odżywiam się tylko powietrzem i miłością, więc niby dlaczego mam dopłacać na jakieś wyżywienie?
8-)
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

no tak, w sumie to już Andrzej Rosiewicz śpiewał w Opolu, ze najwięcej witaminy mają Polskie dziewczyny. :D Będąc w Sanatorium można zjadać dziewczyny i nic nie jeść na stołówce. Z tym powietrzem to nie przesadzaj, nie jest takie czyste jak się reklamują.
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Re: Jakość wyżywienia

Post autor: Suzen »

Leon43 pisze: Będąc w Sanatorium można zjadać dziewczyny i nic nie jeść na stołówce.
Tak upajać się i zjadać...wzrokiem.Szczególnie letnią porą. ;)
forumowicz

A w ogóle, to życzę wszystkim smacznego :o
forumowicz

I odżywiać się promieniami słonecznymi siedząc ze skrzyżowanymi nóżkami na łące :lol: :lol: :roll:
ODPOWIEDZ