DOBRE SANATORIUM W GÓRACH

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ewakacz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lis 2011 12:48

Re: DOBRE SANATORIUM W GÓRACH

Post autor: ewakacz »

Witam! Polecam sanatoria Wielka Pieniawa w Polanicy Zdrój,KRUS Iwonicz Zdrój (basen na miejscu,warunki hotelowe i wyżywienie na poziomie). :) Nie koniecznie czekam tylko na wyjazd z NFZ. Raz w roku wyjeżdżam na turnus rehabilitacyjny bez względu na to czy jadę do sanatorium czy też nie. :roll: Swego czasu wyjeżdżałam na wczasy teraz wybieram turnus rehabilitacyjny,aby dodatkowo były zabiegi rehabilitacyjne. Polecam taką formę wypoczynku łączącą rehabilitację z wypoczynkiem i zwiedzaniem miejsca w Polsce jak i za naszą granicą. :kwiat:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Też tak robię o ile funduszy starcza :D Kiedyś częściej hotele teraz sanatoria choć i w hotelach można czasami spotkać niezłą bazę rehabilitacyjną. W przyszłym roku zamierzam pojechać na turnus reh. do Kudowy -hotel Kudowa. W tym roku były takie organizowane może i w następnym będą . Pozdrawiam :)
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Polanica-Wielka Pieniawa albo Kudowa: Zameczek, Bristol.
Poza tym Krynica Zdrój -Wojskowy Szpital lub Iwonicz czy Rymanów.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz

Post autor: medi »

Tak jestem i uważasz że z tego powodu powinnam słodzić :?: Mieszkam na wsi ,przeważnie jestem tak zmęczona że nie chce mi się ćwiczyć ...ale zamiast siedzieć i pisać na NS-ie (skoro do tego mam siłę i czas) mogłabym poświęcić kilka minut na ćwiczenia ....takich jak ja są w tym kraju miliony :P :P :P Czy Ty z ręką na sercu mógłbyś przysiąc że dbasz o to by być sprawnym jak najdłużej ....co dzień :?: :P
ewakacz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lis 2011 12:48

Post autor: ewakacz »

Do medi-nie muszę przysięgać myślę ,że jest to zbyteczne. Ja staram się dbać o zdrowie w najmniejszych szczegółach: codziennie ćwiczę przez pół godziny, chodzę na zabiegi rehabilitacyjne co dwa,trzy miesiące (w zależności jak mi się uda znaleźć miejsce),raz w roku wyjeżdżam na 14 dniowy turnus rehabilitacyjny i co dwa lata do sanatorium. :P Trzeba naładować baterie,aby móc funkcjonować. Polecam i pozdrawiam wszystkich odwiedzających to forum. :kwiat:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Medi , Ty pewnie też tak jak ja chodzisz często na zabiegi.Bo przecież wiadomo że na Twojej i mojej wsi co krok to baza rehabilitacyjna , autobusy co 15 minut a dojazd do pracy to pestka . :shock: ;) Co do siedzenia na forum i ćwiczeń to zastosuj 2 w 1.Siedzę , piszę i macham dużym paluchem u lewej nogi a prawą to nawet całą macham.Kurde , lapek z kolan się zsuwa.Nadmiar ćwiczeń :lol:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

wiesniaczkaela ...czyżbym wyczuła w Twoim poście cynizm :roll: :?: z lekką nutą goryczy :?: :o Tak Elu mam rehabilitację na miejscu zapewnioną ;) mam krio w chłodni , ćwiczenia manualne przy przebieraniu jabłek to po co mam jeździć 30 km na basen :evil: :evil: :twisted: ...z resztą autobusy nocą nie jeżdżą :P :lol: :lol:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zapomniałam o turnusach rehabilitacyjnych płatnych ....hm opłaca mi się jechać na dwa dni do sanatorium :?: :? na tyle mnie stać :lol: :lol: :lol: :P :P :P... no i czas bym znalazła nawet :D :D :D
ODPOWIEDZ