Dom Zdrojowy Ciechocinek
Dom Zdrojowy Ciechocinek
Re: Dom Zdrojowy Ciechocinek
-
ewakacz42@op.pl
- Kuracjusz

- Na forum od: 10 mar 2011 21:10
W przeciwieństwie do wyżywienia Dom Zdrojowy posiada zasłużoną w pełni bardzo dobrą opinię na temat działalności zabiegowej. Wszystkie zabiegi, a miałem ich czasem 7 (dokupiłem) wykonywane były fachowo przez uprzejmych rehabilitantów. Na uznanie zasługują szczególnie panie obsługujące krioterapię i salę gimnastyczną (chodzi mi tu o sympatyczną, młodą rehabilitantkę,której imienia niestety nie zapamiętałem, a którą na pewno zauważycie, bo wyróżnia się urodą i sposobem kontaktu z pacjentami). Masażyści ok poza panem z gabinetu nr 4, z którym trudno jest nawiązać kontakt. I jeszcze jedno. Wszędzie, gdzie byłem po krioterapii miejscowej szło się na ćwiczenia, aby rozćwiczyć zamrożoną okolicę. W Domu Zdrojowym trzeba za takie rozćwiczenie zapłacić, chyba że lekarz mechanoterapię zapisze w ramach limitu i uda się ją zaplanować zaraz po krioterapii.Zwracam uwagę też na bardzo sympatycznego pana obsługującego wchodzących na basen.
Codziennie, a nawet dwa razy dziennie będziecie zapraszani przez różne firmy na prezentację towarów, którymi handlują. Nie podejmujcie decyzji pochopnie bowiem zdarzało się, że w turnusie były trzy firmy handlujące tym samym w różnych cenach i każda mówiła, że jest jedyna i ma najtaniej. Podobnie kramiarze z towarami obok jadalni. Te same towary można było kupić w mieście za 30-50% taniej.
Teraz kilka słów o Ciechocinku. Piękne uzdrowisko z niezliczoną ilością kwiatów, z ostatnio oddaną niedaleko Domu Zdrojowego piękną podświetlaną fontanną. Jest gdzie pospacerować. I te ryksze. Frajda taką pojechać. O tańcach nie piszę, bo mam inne zainteresowania, ale wiem z opowiadań, że jest w Ciechocinku wiele fajnych miejsc, gdzie grają.Dostęp do bezprzewodowego internetu jest tylko w hollu obok recepcji.
Ogólnie - nie żałuję, a to, że schudłem to tylko wyszło mi na zdrowie. Do zobaczenia na szlaku.
mam pytanko na temat senatorium wybiera sie tam mój maz i czy wiecie moze jak moge ja sie tam wybrac bo tylko on zlozył wniosek a ja nie czy teraz jest jakas mozliwosc zebym ja z nim pojechała. i mam jeszcze pytanie jak sam tam pojedzie czy mam czego sie obawiac napiszcie wszystko co tam sie dzieje bo duzo czytałam i sama niewiem co am robic
pozdrawiam
Teraz druga sprawa. Wszystko zależy od celu, jaki sobie postawił mąż wyjeżdżając do sanatorium. Jeżeli leczenie ,to poświęci na to sporo czasu i nie będzie miał ochoty i siły na szaleństwa. Jednym z elementów efektywnego leczenia jest udział w imprezach rozrywkowych. Chodzi tu o efekt psychoterapeutyczny, co bardzo pomaga w leczeniu. Jeżeli cel wyjazdu jest inny - no cóż - nie da się założyć typowego pasa cnoty chociaż podobno dla facetów też są. Okazji jest sporo, ale wszystko zależy od charakteru. To tak jak z alkoholem jeżeli ktoś chce się napić to się napije chociażby miał to robić w WC. Kwestia zaufania.
Z doświadczenia powiem, że zdecydowana większość wypowiedzi na forum dotyczących niecnych występków panów (ale też i pań) to wywody tzw." gawędziarzy seksualnych", których rajcuje już samo pisanie o sexie, bo mają problemy z tą sferą w praktyce. Spotykałem też panów, którzy potrafili puścić z torbami niejedną kuracjuszkę. Odwrotnie też.
Mówi się czasami, że do sanatorium małżonkowie powinni jeździć oddzielnie, bo jak pojadą razem - będzie to ich ostatni wyjazd. Kwestia zaufania.
Pozdrawiam i życzę efektów leczniczych.