Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.
-
forumowicz
Re: Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.
- Suzen
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
- Podziękował: 67 razy
- Podziękowano: 1 raz
Aniu moim skromnym zdaniem właśnie zimą ludzie bawią się na kołobrzeskich dancingach.I to duży + .Latem jest ich o wiele mniej.Anna-K pisze:Słuchajcie plusem jest,że karnawał,a tańczyć to jest gdzie...... będę zaglądać i Wam kibicować...
Życzę przede wszystkim udanej rehabilitacji,wspaniałego wypoczynki i karnawałowych szaleństw
Dziękujemy za pamięć.
Pozdrawiam
- Anna-K
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lip 2014 19:20
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 9
Danusiu sama udzieliłaś odpowiedzi,dlaczego Mikołaj mnie wyróżnił
Suzen w 100% się z Tobą zgadzam,w lecie szkoda byłoby mi pięknego dnia,bo uwielbiam dużo łazikować i to na dłuższe trasy.Rehabilitacja najważniejsza i zakładam,że wszystko będzie jak należy i innej opcji nie biorę pod uwagę
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Asiu nie mogą być równocześnie dwa skierowania. Możesz wziąć ze szpitala,wysłać do nich ponieważ nastąpiła zmiana stanu zdrowia.Rozpatrzą i wyślą do Ciebie decyzję. Jeżeli zakwalifikują na szpital,odeślą stary wniosek i ustawią w nowej kolejce zgodnej z decyzją.Tak miałam i tak wyglądała procedura.Unieważnione skierowanie przysłano mi wraz z zakwalifikowaniem na pobyt w szpitalu uzdrowiskowym.kuracjuszkaasia pisze:Mam pytanie , moze ktoś mnie podszkoli![]()
![]()
Jak wiecie , jadę juz w tym pociągu , jednak w styczniu będę na oddziale i mogłabym prosić o skierowanie poszpitalne.
Czy ta kolejka , w której jestem straci ważność ? czy będę oczekiwać w dwu odrębnych kolejkach ?
-
paul_88
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 lis 2015 20:44
-
forumowicz
Obecne skierowanie mam na pulmonologię od pulmonologa , poszpitalne miałabym z neurologii . Nie trafiam więc do szpitala , ze względu na pogorszenie stanu zdrowia (astmy) , lecz z zupełnie innymi schorzeniami .Felice pisze:kuracjuszkaasia pisze: Asiu nie mogą być równocześnie dwa skierowania. Możesz wziąć ze szpitala,wysłać do nich ponieważ nastąpiła zmiana stanu zdrowia.Rozpatrzą i wyślą do Ciebie decyzję. Jeżeli zakwalifikują na szpital,odeślą stary wniosek i ustawią w nowej kolejce zgodnej z decyzją.Tak miałam i tak wyglądała procedura.Unieważnione skierowanie przysłano mi wraz z zakwalifikowaniem na pobyt w szpitalu uzdrowiskowym.
Jeżeli je połączą , to bez sensu takie przepisy . Na pulmonologii miałabym wziewy i podobne zabiegi , kosztem neurologicznych .. i odwrotnie . Ilość zabiegów jest ograniczona . Leczac jednocześnie kilka schorzeń , nie podleczą żadnego
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Nie można "przekwalifikować" skierowania z jednego rodzaju na drugi.Można np.dosłać pobyt w szpitalu jak skierowanie dotyczy tej samej choroby.
Kuracjuszkaasia,czy znasz w naszym kraju mądre przepisy? Niektóre tak,ale wiele jest bez sensu
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 11 maja 2014 19:33
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowano: 31 razy
skolidowało mi się leczeniem szpitalnym .Skierowanie z ksero szpitalne takie samo schorzenie
odeslalam do NFZ i przekwalifikowali z sanatoryjne na szpitalne
- Nutka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 20 lut 2015 19:53
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 29 razy
- Podziękowano: 6 razy
Sugerowałam się chorobą szwagra.....
Miał wniosek złożony na kręgosłup.....a w między czasie miał zawał
Dostał sanatorium w Nałęczowie i a za 8 m-cy w Krynicy..
W ciągu trzech lat dostał dwa sanatoria....z czego nie wykorzystał żadnego