Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Re: Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.
- Nutka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 20 lut 2015 19:53
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 29 razy
- Podziękowano: 6 razy
Już nie czeka.....
Dałam tylko przykład,że można dostać poszpitalne ,czekając jednocześnie na skierowanie z NFZ
A ja ostatnio łapię się na tym,że się często mylę
-
paul_88
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 lis 2015 20:44
Felice pisze:Przepisy jednoznacznie mówią....nie mogą być dwa skierowania równocześnie.
Nie można "przekwalifikować" skierowania z jednego rodzaju na drugi.Można np.dosłać pobyt w szpitalu jak skierowanie dotyczy tej samej choroby.
Kuracjuszkaasia,czy znasz w naszym kraju mądre przepisy? Niektóre tak,ale wiele jest bez sensui niestety musisz się zdecydować na jakim leczeniu bardziej Ci zależy.Też mam astmę i nie zdarzyło mi się leczyć jej w sanatorium nigdy,bo rehabilitacja w zakresie narządu ruchu jest dla mnie ważniejsza.I też nigdy nie wiem co bardziej rehabilitować - kręgosłup szyjny? lędźwiowy? czy kolana? i które? lewe? czy prawe? Na wszystko nie ma zabiegów i kolano lewe jest liczone oddzielnie niż prawe
![]()
Smutne to,ale niestety prawdziwe....
Odwołując się do tego co napisałaś o leczeniu to ja miałam tak ze bolal mnie kręgosłup lędźwiowy rodzinny skierował mnie do ortopedy i ten dal mi skierowanie na rezonans po roku poszlam po drugie i powiedziałam żeby dal mi na cały bo boli strasznie a on do mnie ze leczy mi tylko lędźwiowy muszę iść po drugie skierowanie na szyjny i piersiowy dopiero on mi da skierowanie ... Już gestem po jednej operacji na przepuklinę półtora miesiąca nie wiadomo co dalej będzie a mam 27 lat i kręgosłup starej babci
- Leon43
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 sty 2014 22:24
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 1 raz
-
paul_88
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 lis 2015 20:44
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 lis 2014 13:28
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 4 razy
Aniu i ja gratuluje spełnionego marzenia kołobrzeskiego ....Anna-K pisze:Jeszcze raz bardzo serdecznie i z całegoWszystkim dziękuję
![]()
Adelko jak powiedziałaś,to tak się stało,a może Ty jasnowidzem jesteś![]()
Ewiko wydaje mi się,że szpitalnym chyba przydzielają niższe piętra.Jak tam byłam,to ulokowano mnie na 2 piętrze,ale może się mylę,Żeby mieć widoki będę musiała często bywać w kawiarni na ostatnim piętrze,albo w obrotowej,lub wykupić sobie karnet do latarni morskiej![]()
Życzę miłego weekendu
![]()
Mieszkamy niedaleko od Kołobrzegu, przyjeżdżamy tu na niedzielne spacery dlatego marzymy o górach, o zmianie klimatu, o gorkach widocznych z okien.
Pozdrawiam
Bogutka
- Ramona2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 paź 2014 18:51
- Staż sanatoryjny: 8
Dawno tu nie zaglądałam,
bo inne zajęcia miałam.
Obiecuję zaglądać od niedzieli,
żebyście o mnie nie zapomnieli
malgorzatas widzę że i ty planujesz wysiadaćmalgorzatas pisze:Dziękuję...w przyszłym tygodniu już będę wiedziała wszystko i napiszę...pozdrawiamLewek pisze:Małgosiu, a dlaczego chcesz już wysiadać ? Przecież jeszcze nie dojechałaś do celuCzyżbyś już miała jakieś przecieki odnośnie wyjazdu
Nie smutaj, zostań z nami
Życzę Ci, byś wysiadła na wymarzonej stacji
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lis 2013 14:16
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
Tym razem chyba nie wyszło....ale czekam na wyniki....pozdrawiam serdecznie wszystkich w pociągu..Gosia