kolejka do sanatorium 2013 rok

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: kolejka do sanatorium 2013 rok

Post autor: darek »

Kolejkę skończylem a Dziś wzorem wielu Dam poczyniłem przed jutrzejszym Świętem zakup na czerwcowy wyjazd ..Okulary słoneczne z Super wyprzedażą prawie ..75% gdy widziałem je latem wielokrotnie przeciralem oczy ze zdumienia CENA !! :D
destiny
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2013 12:42

Post autor: destiny »

Witam,
słuchajcie pytanie - wielu z Was pisze, że NFZ mi napisał, że tyle miesięcy będę czekał. O co chodzi? Bo ze mną NFZ nie prowadził żadnej korespondencji. Złożyłam w lutym 2012 roku dokumenty, po kilku miesiącach zaczęłam interesować się sprawą bo nie miała żadnej odpowiedzi. Zadzwoniłam w lipcu 2012 roku (po kilku dniowych przynajmniej próbach) i Pani powiedziała mi jaki mam nr sprawy. I od tamtego czasu po prostu sprawdzam w przeglądarce. Możecie mi powiedzieć czy gdzieś można sprawdzić okres oczekiwania w NFZ mazowieckim?
Hanita
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 mar 2013 18:44
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 20

Post autor: Hanita »

Ja składałam dokumenty w maju 2011 i mając numer około 10 tys. dostałam skierowanie do Kołobrzegu do Arki pod koniec kwietnia. Już się cieszę bo to wreszcie pierwszy raz nad morze. A mam za sobą "parę" wyjazdów. Czyli nie ma reguły z tymi numerkami. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Mirabella »

Do destiny....powinnaś dostać pisemną odpowiedź z NFZ z numerem sprawy i okresem oczekiwania.
Okres oczekiwania zależy od profilu leczenia....
Na stronach funduszu piszą o tym ogólnikowo.
Też jestem z mazowieckiego funduszu...
Składałam w styczniu 2012....okres oczekiwania 18 miesięcy.
....obecnie mam numer 33421
maadziula
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 lut 2013 14:58
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: maadziula »

Ciekaw przy jakim numerku dostanę powiadomienie o terminie i miejscowości. Bo w każdym funduszu inaczej.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mamylka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 16:53
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: mamylka »

Hanita ! -
W 2010 roku byliśmy w tym sanatorium - jest boskie, super urządzone, są schody ruchome , teatr, piękne zaplecze do rehabilitacji!!!! tylko pozazdrościć takiego wyjazdu. Przyjemnego wypoczynku !
forumowicz

Post autor: forumowicz »

destiny pisze:Witam,
słuchajcie pytanie - wielu z Was pisze, że NFZ mi napisał, że tyle miesięcy będę czekał. O co chodzi? Bo ze mną NFZ nie prowadził żadnej korespondencji. Złożyłam w lutym 2012 roku dokumenty, po kilku miesiącach zaczęłam interesować się sprawą bo nie miała żadnej odpowiedzi. Zadzwoniłam w lipcu 2012 roku (po kilku dniowych przynajmniej próbach) i Pani powiedziała mi jaki mam nr sprawy. I od tamtego czasu po prostu sprawdzam w przeglądarce. Możecie mi powiedzieć czy gdzieś można sprawdzić okres oczekiwania w NFZ mazowieckim?
Witam. Jestem z mazowieckiego NFZ. Drugi raz oczekuję na skierowanie do sanatorium. Gdy lekarz pierwszego kontakty wypisze Tobie skierowanie, to w dalszej kolejności Ty przesyłasz je do NFZ. Zwykle po miesiącu otrzymujesz zawiadomienie, w którym podają Tobie nr pod jakim zostałaś zarejestrowana, a także informują Ciebie, że okres oczekiwania na skierowanie do sanatorium wynosi "tyle a tyle" miesięcy. W mazowieckim do 2009 roku było to 16 miesięcy a w 2011 czas oczekiwania wydłużył się o 2 miesiące i wynosi 18 miesięcy. Taką informację dostałaś z całą pewnością. Zapewne nie zwróciłaś uwagi ani na numer rejestracyjny ani też na czas oczekiwania. Skoro teraz już wiesz jaki masz numer i sprawdzasz w wyszukiwarce każdego dnia to już wiesz, że z chwilą gdy ten numer będzie wynosił kilkaset to będzie znaczyło, że wyjazd do sanatorium jest tuż, tuż. Zresztą na jakieś dwa miesiące przed upłynięciem Twojego numeru dostaniesz skierowanie do sanatorium (dzień, miesiąc, miejscowość, a także nazwę domu sanatoryjnego). Mój nr na tę chwilę wynosiniewiele ponad 14 tysięcy. Podejrzewam, że na lato dostanę skierowanie :)
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ewa11 »

Witajcie! Ja też jestem z mazowieckiego NFZ, skierowanie do sanatorium wysłałam 4 sierpnia 2012r, a zawiadomienie przyszło w połowie stycznia 2013r z informacją okres oczekiwania ok.20 m-cy.
W styczniu miałam nr 87000 a dziś 76000.
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ewa11 »

Pomyliłam się dziś mam nr 67000
destiny
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2013 12:42

Post autor: destiny »

Kurcze od lutego 2012 roku jak złożyłam dokumenty nic mi kompletnie listownie nie przyszło. Ja sama zadzwoniłam w sierpniu i kobitka podała mi numer. Może zadzwonię jutro do nich (jak się dodzwonię). Obecnie mam nr ok 38000 z 83000
Zablokowany