Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Też wróciłam z Arki 19.02 i wyjaśniam Twoje wątpliwości: parking na terenie Arki kosztuje 270,0 zł za cały pobyt i aby uniknąć tej opłaty wystarczy zaparkować na ulicy dojazdowej do Sanatorium. Z okien (koło windy) widać auto ( chyba, że jest zaparkowane troszkę dalej, to nie), ale jest spokój. Moje auto stało trzy tygodnie i nic się nie działo. Jak wyjechałam do południa do miasta i po powrocie miejsca były zajęte, to chwilowo parkowałam koło przystanku autobusowego, a po południu miejsc było wystarczająco, więc szłam auto przestawić.
Jeśli chodzi o czajnik, ja miałam grzałkę i kubek - w zupełności mi to wystarczyło.
Pokoje przydzielają losowo, ale najniżej można mieszkać na 4 piętrze ( chyba niżej nikt z windy nie wysiadał).
Ośrodek jest piękny, zresztą sporo opinii wypisałam w innym poście.
Pozdrawiam
Emilia
Witaj Kryszyno, dzięki za chęci Nie jestem nowicjuszką w kwestiach sanatoryjnych ba rzekłabym żem weteranka ale po wielu latach dostałam wyjazd nad morze a do tego jak poczytałam jakie to super sanatorium to aż mi się nie che wierzyć. Jestem towarzyskie zwierzę i zawsze się waham czy prosić o jedynkę i mieć ten luz i komfort czy postawić na dwójkę bo to zawsze ktoś do pogadania, pospacerowania czy towarzystwa w pójściu na tańce. Przeważnie nie ma możliwości jedynki. W Arce chciałabym jedynkę czy to w ogóle możliwe? Będę jechała samochodem co prawda szmat drogi ale nie ma to jak być niezależnym. Parking - jakoś dam radę ale może coś wiesz na ten temat. Pytałam czy ważna jest godzina przyjazdu w kontekście otrzymania preferowanego pokoju. Może coś wiesz na ten temat.Kurcze mieszkam całe życie na parterze więc marzy mi się górne piętro. A w kwestii zabiegów czy jest może aqvawibron bo wiem że nie wszędzie (taki masaż na sucho ale poprzez drgającą pod wpływem wody kulkę). Ilość zabiegów w ramach NFZ? No i kwestie rozrywki czy ta osławiona kawiarnia obrotowa? jest dostępna również dla kuracjuszy, czy jest gdzie potańczyć, jakieś sanatoria blisko? Kruszyno napisz co uważasz za ważne, ciekawe i interesujące i na ile Ci chęci i czasu starczy. Ja mogę udzielać wyczerpujących informacji o paru sanatoriach w Krynicy Górskiej, Muszynie, Połczynie, Lądku, Busku czy Ustroniu. Służę informacjami w różnych kwestiach. Dzięki i pozdrawiam
Witaj Hanito czy jeszcze potrzebujesz opinii? Arka Medical Spa to hotel **** ,to świetny hotel .Sanatorium ,jest tam tylko dodatkiem.Pisałam tutaj swoja opinie po powrocie.Ale jeśli potrzebujesz napiszę jeszcze raz .Napisz proszę.Moge tylko potwierdzić ,że masz mega szczęście, trafiając z NFZ do taki warunków ,jeśli chodzi o standard.
ARKA I MEGA to dwa odrębne budynki należące do tej samej firmy. Ważna jest ulica na Twoim skierowaniu, jeżeli to SUŁKOWSKIEGO to jedziesz do pięknej ARKI. Ja dojechałam do ośrodka w dniu wyznaczonym ok.18 i bez problemu był pokój z widokiem na morze. Wszystkie pokoje są z widokiem na morze, tylko może to być strona wschodnia, zachodnia lub północna. Wiadomo z wyższego piętra morze będzie lepiej widoczne bo czasami mogą widoki zasłaniać drzewa. Mało jest pokoi na parterze. W głównym budynku pokoje są od 4 piętra. Ja mieszkałam na 5 pietrze, widoki były piękne.Pozdrawiam.
witaj Hanita.Piszesz, że znasz kilka ośrodków w Krynicy Górskiej, ja będę w BESKIDZIE. Znasz ten ośrodek? jeśli tak, to napisz proszę, jak tam jest.pozdrawiam
W ramach NFZ kuracjusz dostaje 54 zabiegi, jest możliwość dokupienia dodatkowych ale po konsultacji ze swoim lekarzem. Jeśli ktoś jest bardzo zainteresowany rozrywkami to w ARCE nie ma dnia bez nich ( dansingi, koncerty, kino, karaoke, wycieczki ). Wszystkie kawiarnie w ARCE dostępne są dla wszystkich. Kołobrzeg to miasto sanatoryjne, idąc od ARKI w stronę latarni po drodze będziesz mijać mnóstwo ośrodków sanatoryjnych. Pozdrawiam
Bożeno 2 byłam w Krynicy w zamierzchłych studenckich latach....ale nie o tym czasie mam pisać Od razu zaznaczam nie byłam w Beskidzie ale wrzucę inne według mnie przydatne informacje. W Krynicy byłam w MSWIA takie duże sanatorium w górę Krynicy przed Patrią. Tam jest fajny basen można myślę prywatnie wykupić jakieś godziny. Jest też fajna kawiarnia z naprawdę sporym parkietem do tańca. Byłam w Continentalu - i tam było super z VII piętra widok na całe miasto. Wszystkie zabiegi na miejscu. Ponieważ Ty masz gdzie indziej miejscóweczkę to polecam w Continentalu grotę solną. Jest też basen nie za duży ale jest i tam na pewno można popołudniami prywatnie przyjść i popływać i poćwiczyć. Nowe Łazienki też fajny obiekt ale nie wszystkie zabiegi na miejscu to zresztą tu nieistotne. Istotne jest abyś koniecznie poszła oby w miłym towarzystwie do Wisły (zielony za kanałem budynek, gdzie przez wiele lat zatrzymywał się Bogusław Kaczyński - w czasie festiwali krynickich) tam koniecznie na kremówkę -mniam pycha i niebo w gębie. Kawiarenka trąci myszką ale ma swój klimacik.Zwłaszcza kelnerka od wieków chyba tam pracuje. Tam tez są dancingi. Że Góra Parkowa do "zdobycia" dla każdego - powoli to na bank każdy wejdzie a tam piękne widoki i niedaleko do źródełka miłości . Że pijalnia największa i według mnie najpiękniejsza ze wszystkich widzianych przeze mnie to też na bank . Tam koncerty bezpłatne i płatne. Jeza Krynica jest cudowna i jestem przekonana, że będziesz zadowolona. No i muszę wspomnieć o Hawanie ala Kmita knajpa z bardzo duża kawiarnią i parkietem i wielce dowcipnym Bogusiem zapiewajłą. Oj mogłabym tak długo. Będzie super. Pozdrawiam
witaj Hanita
Dzięki za opisy fajnych miejsc, już bym tam chciała być, na pewno wszystkie te miejsca odwiedzę. Dziś pojawiły się niepochlebne opinie o samym BESKIDZIE, więc pozostanie tylko zwiedzanie Krynicy i wszystkich takich ciekawych miejsc. Oby tylko pogoda dopisała.pozdrawiam Bożena