Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
forumowicz

Re: Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Post autor: forumowicz »

tb50..... tak naprawdę to 200 zł schorowanemu kuracjuszowi , po opłaceniu wszystkich należności powinno wystarczyć :lol: :lol: :lol:

..czemu mnie nie wystarczyło :?: :roll: :o :roll: :o
paul_88
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lis 2015 20:44
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: paul_88 »

Czyli 2000 trzeba szykować?
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Jeśli możesz sobie na to pozwolić.
Jeśli nie, też nic się nie stanie :) więcej spacerów,są zdrowe i za darmo :lol: a herbata,woda czy sok wieczorem to mały wydatek ;)
dobre nastawienie i będziesz zadowolona :)
Życzę Ci udanego pod każdym względem wyjazdu :kwiat:
paul_88
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lis 2015 20:44
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: paul_88 »

Ja pytam poważnie ale widzę że tutaj to niczego się nie dowiem tak wiec nie wiem co ja robię na tym forum żegnam
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

Trzeba wziąć tyle kasy aby wystarczyło. Jak zabraknie to do bankomatu. Przecież to tak prawie jak na urlopie. Wracając do domu należałoby kupić jakieś pamiątki etc. Jak ktoś nie jest bardzo wymagający to wszystkiego nie wyda. W końcu to taki wyjazd raz na dwa lata więc też nie ma co ścibolić. Do wyjazdu zdąży się coś tam odłożyć. ..
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

W czasie pobytu sanatoryjnego nasze dodatkowe wydatki to ... paliwo aby podjechac gdzieś bo ciekawość świata mamy.
I cos na wieczór do pokoju :D
Najbardziej boli nas opłata klimatycznego przy dymiących z domostw kominach, że na spacer nie sposób wieczorami wyjść.
Bogutka
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Alicja1691 »

Witam Szanownych Podróżnych w poczekalni ,
Dolnośląska kolejka nareszcie ruszyła :!: :!: :!: z przydziałami na 2016 . Na razie się rozpędza , ale ruszyła . Huraaa :!: :!: :!: Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

paul_88 pisze:Ja pytam poważnie ale widzę że tutaj to niczego się nie dowiem tak wiec nie wiem co ja robię na tym forum żegnam
Adela odpowiedziała Ci bardzo poważnie .Każdy ma inne podejście do pieniędzy ,jednemu łatwo przyszło ,łatwo poszło ,a drugi nie wyda na nic co nie jest mu niezbędne do życia .Jeżeli masz zamiar oszczędnie żyć ,nie chodzić na tańce ale za to wykupić dodatkowe zabiegi czy karnet na basen to i tak z podróżą ,dopłatą do pokoju wyjdzie Ci 2 tyś zł .Ja niestety nawet bez dopłaty do pokoju wydaję te 2 tyś co wyjazd ,ale ....lubię wrócić z nowym ciuchem do domu :oops: Nie wiem jak teraz jest w Kołobrzegu ale rok temu najtańsze tańce to :wejściówka + jeden drink = 25 zł (niżej się nie da ....no chyba że drink bez wkładki ;) ) pomnóż to przez ilość dni,dodaj basen ,zabiegi dodatkowe ,kawę i ....2 tysiące już nie starcza :roll: Myślę że warto mieć trochę więcej kasy i kupić bilet powrotny wcześniej,wyznaczyć sobie "dniówkę "i jej nie przekraczać by nie wracać na oparach .Nic więcej na ten temat nie wymyślę bo nie ma co .
Ps.W to że z 200 zł można coś jeszcze przywieźć do domu w życiu nie uwierzę :evil:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Medi mylisz się kapkę :roll: :shock: miałam okazję obserwować ostatnio kobietkę w sanatorium tzw "sępa" nic sama nie kupowała ,czekała ,aż ktoś jej coś kupi;piwo drinka ciacho .Miała taki tupet ,że dosiadała się do barku na słynne stołki do młodych gosci sanatoryjnych(takich przed 30 po 30)serio bo to ZUS i tak długo siedziała aż jej coś kupili ,naprawdę.Gro tych dojrzalszych wiekowo potem omijało ją delikatnie łukiem ,ale i tak działała do końca na sępa.Taka przeżyje turnus 24 dniowy za 200 zł :shock: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Kruszynko ,nie wydała na drinka wyda na coś innego ,nie wierzę w oszczędzanie w sanatorium 8-) 8-)
ODPOWIEDZ