Zem-Tourist Pustkowo

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
guru
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 10 mar 2013 14:37

Re: Zem-Tourist Pustkowo

Post autor: guru »

Witam.
Ręczniki są wymieniają dwa razy w ciągu turnusu. Jak ktoś musi częściej wystarczy panią sprzątaczkę poprosić.
Więcej na temat tego ośrodka napisałem tu:

http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewtopic.php?f=4&t=4304&p=43200#p43200

link co by forum nie zaśmiecać.
Pozdrawiam.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam.....mam za sobą turnus w Pustkowie......ręczniki i pościel zmieniane,za tv 40 zł.za pokój,czajnik ,kubki ,talerzyki na wyposażeniu pokoju.Totalne wyciszenie,chyba że towarzystwo się odpowiednie trafi :mrgreen: ....jakieś szczegółowe pytania ,proszę kierować na PW :x :x
Awatar użytkownika
waldi
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 mar 2013 14:40

Post autor: waldi »

napiszcie czy za parking trzeba płacic dodatkowo? :arrow:
dina
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2013 18:41

Post autor: dina »

Ktos pisal ze 50 zl.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Plus opłata za kod do bramy wjazdowej.
Awatar użytkownika
waldi
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 mar 2013 14:40

Post autor: waldi »

witam dzwoniłem do zem-tourist, pani na 100% potwierdziła że wyjazdow (przepustek) na świeta nie przeidziano . także można już składać sobie życzenia :shock: :oops:
guru
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Opłata za kartę do bramy wjazdowej 30zł, zwracana przy wyjeździe z turnusu po zdaniu tejże karty.
Jak ktoś nie chce to karty brać nie musi, brzy bramie jest domofon, zadzwonisz wjedziesz, wyjedziesz.
Parking płatny (50pln) niestrzeżony.
Natusia1980
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2013 22:36

Post autor: Natusia1980 »

Witam wszystkich. Ponieważ jestem po turnusie rehabilitacyjnym w ZEM, mogę powiedzieć bardzo wiele.
Więc: (w skali od 1-10- gdzie 10 to najlepsze ;) )
- lokalizacja- 10, 100-150 m do morza
- zakwaterowanie- 10, pokoje dwu- i trzyosobowe
- w pokojach sztućce, talerzyki, kubki, czajnik, leżaki, parawan na plażę, całkiem duża szafa (byłyśmy w pokoju 3 kobiety i się pomieściłyśmy :) ), telewizor- wersja very mini :/, papieru toaletowego również nie trzeba zabierać (piszę, bo koleżanka miała zapas ze sobą)
- ręczniki wymieniane są co tydzień, w ten sam dzień tygodnia w jaki się przyjechało
- codziennie Panie pokojowe sprzątają pokój (chyba, że ktoś nie potrzebuje)
- obsługa straaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasznie miła
- jedzenie- 10 (oprócz ryb w piątek, dałabym 1)
- dwa wieczorki- zapoznawczy i pożegnalny, ale do 22:00
- no i meritum- od 22:00 cisza nocna, wrrrrrrrrr, ochroniarz pilnował jak chorerka, ale dawaliśmy radę, hehehe
Nie wiem co tu jeszcze napisać. Ah, w samym Pustkowie jest jeden sklep, naprzeciw ośrodka, ceny z kosmosu, rzeczy przeterminowane!!! Ale 5 km dalej w Rewalu jest POLO, więc tam pielgrzymkowaliśmy.
Samo Pustkowo cudne, ale poza sezonem na 300 domów w 3 paliło się światło, ale w sezonie pewnie tętni życiem.
Na moim turnusie było mnóstwo młodych osób, strasznie się zżyliśmy. Starsi zresztą nie odbiegali nastrojami i werwą od nas.

Ogólnie mam wspaniałe wspomnienia, zawarłam kupę nowych i cennych znajomości. Polecam wszystkim bardzo serdecznie.

Nigdy w życiu nie widziałam tylu płaczących mężczyzn na raz- rozstanie było strasznie ciężkie.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Natusia1980
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2013 22:36

Post autor: Natusia1980 »

Guru, nie wprowadzaj ludzi w błąd. Parking jest strzeżony, jest monitoring a dodatkowo chodzi ochroniarz w nocy (wiem, bo koledzy się czołgali po parkingu wracając z melanżu ;) ) Parking kosztuje 50 zł za cały pobyt, przy bramie jest domofon, a dla wygodnickich jest karta magnetyczna- trzeba wpłacić 30 zł kaucji zwrotnej, zwrot po zdaniu karty.

Pozdro
guru
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Natusia1980
Kamery na parkingu są ochroniarz chodzi ale oni za nic nie odpowiadają jak coś się stanie, kamery mają za mały kąt widzenia i są źle zamontowane.
Widok z tych kamer jest fatalny jakość obrazu kiepska jak coś się stanie to i tak nic nie udowodnisz.
Wiem Bo na naszym turnusie jednemu z kuracjuszy lusterko przy aucie ktoś uszkodził i jak poszedł do rejestracji żeby dowiedzieć się co i jak to mu powiedzieli że ma od tego ubezpieczenie samochodu i z tego ma sobie zrobić, bo oni za uszkodzenia pojazdu nie odpowiadają.
Cóż zrobić.
Życzę wszystkim wytrwania.
ODPOWIEDZ