Brak tolerancji w necie jaki w życiu
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Re: Brak tolerancji w necie jaki w życiu
"Myślenie jest trudne,dlatego większość ludzi woli osądzać"
Carl Jung
- zorro
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 17 sty 2014 07:00
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 3
Mój list otwarty rozpocznę następująco...
Ktoś pod osłoną nocy, z nieznanych mi powodów i przyczyn, kierując się niewątpliwym brakiem tolerancji, usunął mój wpis zamieszczony 18.12.2015 oraz co najmniej jeden wpis korespondujący z moim.
Oczekuję wyjaśnienia zaistniałej sytuacji, aczkolwiek niczego nie wymagam.
Kto usunął jest chyba oczywiste, czyj wpis został usunięty również.
Nie jest jasne tylko dlaczego, na czyj wniosek lub z czyjej inicjatywy.
Dla równowagi sytuacji myślę, że wyjaśnienie publiczne byłoby na miejscu, szczególnie z uwagi na obszar tematyczny, w którym się obecnie poruszamy.
Z poważaniem
- administrator
- Administrator
- Na forum od: 28 lis 2008 22:27
- Staż sanatoryjny: 1
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 3 razy
W zasadzie nie powinienem odpowiadać na ten "list" gdyż z mojej strony "listem otwartym", który każdy powinien znać jest Regulamin forum widoczny nad każdym działem w różowym podświetleniu.
Przypomnę: "6. Moderator lub administrator ma prawo do korekty, zmian lub usunięcia z forum dowolnego postu bez podania uzasadnienia,......"
i na końcu: "Jeśli powyższe Ci nie odpowiada, wyślij wiadomość do administratora z informacją o braku akceptacji regulaminu. W takim wypadku możesz zostać usunięty z forum."
Ale żeby nie było odpowiem...
Nie wiem czy wpis był Twój, bo przy ocenie postów kieruję się ich treścią, a nie autorem być może Twój. Jednakże skoro został przeze mnie usunięty to znaczy, że został zgłoszony do moderacji i był nie na temat przewodni wątku.
Pozdrawiam
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
Doskonale widać, co jest tolerowane, a co nie, szkoda tylko, że admin tak bardzo wycina wszystkie kontrowersje - szkoda!
Więc jednak nie można mieć własnego zdania, innego:)
- administrator
- Administrator
- Na forum od: 28 lis 2008 22:27
- Staż sanatoryjny: 1
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 3 razy
Pozdrawiam
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Staż sanatoryjny: 6
Zorro ?"A my nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?"administrator pisze:Szanowny Zorro,
W zasadzie nie powinienem odpowiadać na ten "list" gdyż z mojej strony "listem otwartym", który każdy powinien znać jest Regulamin forum widoczny nad każdym działem w różowym podświetleniu.
Przypomnę: "6. Moderator lub administrator ma prawo do korekty, zmian lub usunięcia z forum dowolnego postu bez podania uzasadnienia,......"
i na końcu: "Jeśli powyższe Ci nie odpowiada, wyślij wiadomość do administratora z informacją o braku akceptacji regulaminu. W takim wypadku możesz zostać usunięty z forum."
Ale żeby nie było odpowiem...
Nie wiem czy wpis był Twój, bo przy ocenie postów kieruję się ich treścią, a nie autorem być może Twój. Jednakże skoro został przeze mnie usunięty to znaczy, że został zgłoszony do moderacji i był nie na temat przewodni wątku.
Pozdrawiam
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
Nie wiem, jakie było wzajemne wyzywanie, bo prawdopodobnie zostało wycięte, ale sam "temat" jest świetny. I widać to wszystko.administrator pisze:Admin żadnych kontrowersji nie wycina. Różnica zdań to jedno, a brak kultury i wzajemne personalne ataki to zupełnie co innego. Raczej wstydziłbym się pochwalać takie wzajemne wyzywanie jako "świetny temat". Na takie czasem wręcz żałosne opluwanie się będę reagował jak dotąd - do śmieci.
Pozdrawiam
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Brak tolerancji w necie jak i w życiu
a i tak wszyscy wiemy, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ...serendipity pisze: ale sam "temat" jest świetny. I widać to wszystko.
-
forumowicz
Czy tolerancja i życzliwośc to to samo?
Zyczliwośc:..."
Żywe zainteresowanie pomyślnością innych, poświadczane uczynkami; przychylność, przyjazne usposobienie.
Życzliwość polega na przejawianiu żywego zainteresowania pomyślnością bliźnich. Można dać temu wyraz dobrym uczynkiem i ciepłym słowem. Człowiek życzliwy wyświadcza dobro, wystrzega się natomiast wyrządzania krzywdy. Jest przyjazny, delikatny, wspaniałomyślny i wczuwa się w cudze położenie. Bierze pod uwagę potrzeby drugich i odznacza się szczodrością. ..."
Niby co takie rozważania mogą wnieść? a może jednak ,połączenie tych dwóch stanowi całość? Stanowi o spokoju naszym wewnętrznym i wprowadza też spokój do spotkanych na naszej drodze innych ,poznanych na rynku wielkiego miasta? Tych nawet nie oczekiwanych w naszym życiu teraz tutaj?
Pozdrawiam serdecznie