Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: Suzen »

Ja na zajęciach z relaksacji nie mogłam zasnąć,ba nawet nie zamknęłam oczu.../była jeszcze druga taka kuracjuszka/ ;) Nie widziałam śpiących ani chrapiących.
Było miło,można było zrelaksować się/jednak nie wszystkim było to dane/. Był dość upalny dzień i może to miało wpływ na różne /odmienne/ reakcje.
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

Witam serdecznie ,mialyscie duzo szczescia ze dostalyscie sanatorium wyjazdowe z ZUSU ja niestety trafilam na Pania orzecznik co uparla sie przy ambulatoryjnym turnusie ,nie powiem bylo super ale co wyjazdowe to wyjazdowe ,w styczniu znow bede probowac ,ale czy mi sie uda niewiem niewiem .Ciekawa jestem czy mozna jakos sie odwolywac i nie przyjac np
Awatar użytkownika
kociu
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 sty 2013 18:51
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: kociu »

Wszystko można ja teraz na dniach pisałam odwołanie w sprawie zmiany miejsca rehabilitacji i zmienili mi :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

aniag pisze:Witam serdecznie ,mialyscie duzo szczescia ze dostalyscie sanatorium wyjazdowe z ZUSU ja niestety trafilam na Pania orzecznik co uparla sie przy ambulatoryjnym turnusie ,nie powiem bylo super ale co wyjazdowe to wyjazdowe ,w styczniu znow bede probowac ,ale czy mi sie uda niewiem niewiem .Ciekawa jestem czy mozna jakos sie odwolywac i nie przyjac np
Witaj Aniag.Czy spotkanie z P. Orzecznik miałaś już w nowym budynku.Zobaczymy jak się skończy moje jutrzejsze spotkanie z ZUS-em :?:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam.Zgodnie z zapowiedzią informuję , że moje spotkanie z Orzecznikiem zostało zakończone pozytywnie.Dziwnówek Centrum Wypoczynku i Rehabilitacji Jantar od 04. 05 2016 r. tak zadecydowano dzisiaj w nowej siedzibie łódzkiego ZUS-u, gdzie zostałam bardzo skrupulatnie przebadana przez P. Doktor i bardzo mile przyjęta przez Panią przydzielającą.Na początku zaproponowano mi Wieniec ale po chwili Pani doczytała że Lekarz zaordynowała miejscowość nadmorską i zaproponowała Dziwnówek w marcu.Po moich prośbach i tłumaczeniach że nie dostanę w tym okresie urlopu stanęło na maju z zaznaczeniem że to ostateczny termin , bo wg. przepisów powinnam udać się na reh. w ciągu trzech miesięcy.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Super Ela wiosna nad morzem :) gratulacje ! to dobre wieści :)
smakija1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2014 21:17

Post autor: smakija1 »

To mamy identyczny termin,szkoda ze nie razem,
nie no przecież ja tez mogłam jak juz mi lekarz przyznał poprosic ,zeby tam cos dopisał i dostac dalej ,
bez dopisku niestety narządy ruchu do 200km ,
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

U mnie lekarz nie oponował bo podstawową moją jednostką chorobową jest endokrynologia, a dopiero na drugim miejscu narząd ruchu i jeszcze inne dziadostwa.Pani Doktor sama stwierdziła że dawka jodu jest dla mnie nie zastąpionym lekiem :)
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51

Post autor: aniag »

kociu pisze:Wszystko można ja teraz na dniach pisałam odwołanie w sprawie zmiany miejsca rehabilitacji i zmienili mi :lol: :lol:
kociu ,ale to odrazu tam na miejscu i prosi o zmiane
Awatar użytkownika
kociu
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 sty 2013 18:51
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: kociu »

Jak chcesz wiecej coś wiedzieć to pisz na pv wszystko wyjaśnię ;) ;)
ODPOWIEDZ