Medikur Kołobrzeg 28.01.2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Cypis
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 lis 2015 23:38
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Medikur Kołobrzeg 28.01.2016

Post autor: Cypis »

No właśnie....i po świętach...
Pozdrowię wszystkich, wypiszę sobie wszystko w notesie, żeby nie zapomnieć :)
Mam nadzieję, że pobyt w Kołobrzegu dobrze mi zrobi, bo po świętach też mi przybyło co nieco. nospik, jadę z Tobą na turnus odchudzający :)
basiat, pamiętaj 28 styczeń...może się uda :)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

basiat pisze:Ja wybieram się do Zusu w styczniu i jeśli przyznają mi sanatorium, to będę prosiła o Kołobrzeg no i o Medikur :lol: :lol:
Kto wie, może się tam spotkamy :D A p.Marta rzeczywiście sympatyczna dziewczyna :D :D
W łodzkim ZUS-ie przemiła Pani powiedziała mi że łódzkie nie ma żadnej większej miejscowości nadmorskiej.Skromnie wspomniałam o Kołobrzegu to zaproponowała Podczele.
nospik
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 gru 2011 18:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: nospik »

ja bym brał nawet to podczele, zawsze to Kołobrzeg :twisted: :twisted: :twisted:
Cypis
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Pewnie, że trzeba brać co dają. Zawsze można sobie coś na miejscu zorganizować. :)
\
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wybrałam Dziwnówek w Maju, bo w Kołobrzegu będziemy żegnać karnawał ;) :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

nospik pisze:ja bym brał nawet to podczele, zawsze to Kołobrzeg :twisted: :twisted: :twisted:
Na pewno , taki rzut beretem :shock: :lol: :lol: To mniej więcej jak Leśnik to Sopot i morze ;) :roll:
Cypis
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzisiaj spotkałam znajomą, która przed świętami wróciła z Medikuru. Ogólnie zadowolona. Dostała bardzo brzydki 3-osobowy pokój na drugim piętrze. Trafiła na fajne babki, ale tak jak ona, będące pierwszy raz w sanatorium. Przeleżały prawie cały turnus w pokoju, dziwiąc się, opowieściom przy stolikach. Dopiero pod koniec turnusu, zaopiekował się nimi Pan, o imieniu Zbyszek i zabrał je trzy razy na wieczorną rehabilitację.
Zadzwoniłam dzisiaj do Medikuru, z prośbą o zarezerwowanie pokoju z balkonem. Miły Pan, poinformował mnie, że nie ma takiej możliwości, ponieważ pokoje przydziela Pani Dyrektor. Niestety, nawet za dopłatą nie można tego zrobić. Czyżby hasło ZUS tak na nich zadziałało?
Pozdrowienia dla Pana Zbyszka. Dzięki niemu, moja znajoma chociaż trochę poczuła, jak to jest być w sanatorium. :kwiat:
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Cypis, w Medikurze zdecydowana większość pokoi(jak nie wszystkie)mają balkony. Nie było chyba na moim turnusie ani jednego " Zusowca" , który nie miał balkonu :o :o
Kwestia jest tylko taka, żeby mieć pokój z balkonem od widniejszej strony ( szczegolnie latem- bo wszystko w mig schnie). Te były trzyosobowe, duże i b, ładne. Ja mieszkałam w dwójce- ogromnej , ale po ciemniejszej stronie. Choć piętro wyżej było w pokojach juz zdecydowanie jaśniej.
Cypis, Ty nie czekaj ,na żadnego p. Zbyszka z tą wieczorną rehabilitacją, tylko sama sie zakręć odpowiednio i "Bałtyk " będzie Twoj :lol: :lol:
Pozdrawiam
Cypis
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

basiat, skoro tak piszesz,toja już kwestią pokoju przejmować się nie będę :) Trudno, nie będzie widniej...zależy jak się trafi. :D
basiat pisze:
Cypis, Ty nie czekaj ,na żadnego p. Zbyszka z tą wieczorną rehabilitacją, tylko sama sie zakręć odpowiednio i "Bałtyk " będzie Twoj :lol: :lol:
Pozdrawiam
No coś Ty, ja na Pana Zbyszka nie czekam,he he he. Dam radę, w końcu to nie pierwszy mój raz. 8-) :D
nospik
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 gru 2011 18:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: nospik »

Zadzwoń do Pani dyrektor Jasińskiej i poproś o pokój 105. Bardzo miła Pani na pewno się zgodzi. Pokoje z balkonami są ale tylko z jednej strony. najlepsze pokoje są na 1 piętrze. na wyższych są dzielone i można dostać bez balkonu. tzn. z kawalerki są zrobione dwa pokoiki przedzielone ścianą g-k. ;)
ODPOWIEDZ