Rymanów Kasztanowy Dwór od 08.01.2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Agnieszkam75kg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2015 22:19
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Rymanów Kasztanowy Dwór od 08.01.2016

Post autor: Agnieszkam75kg »

Witam Was serdecznie, szukam wszelkich wiadomości na temat tego ośrodka. Głównie chodzi mi o warunki, które pokoje najlepsze i o bazę zabiegową jaka jest na miejscu, bo chcę jak najwięcej zabiegów wziąć na miejscu, żeby nie latać.wiem, ze wszystkie mokre są na dochodząco, więc mokrych jak najmniej :) i czy jest wybór diety, bo powinnam mieć lekkostrwaną :) Jadę z ZUSu, w ramach zwolnienia, więc czy będę kuracjuszem gorszej kategorii niż z NFZ i czy pielęgniarki sprawdzają rano i wieczorem :) i od której godziny kwaterują, bo chyba muszę dzień wcześniej przyjechać i jakoś przenocować. O rozrywce wiem już wszystko :) Dziękuję za wszelkie informacje, poadrawiam jadących w tym samym kierunku :) Aga Agusia:)
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Re: Rymanów Kasztanowy Dwór od 08.01.2016

Post autor: jan19557 »

Dietkę będziesz miała, rejestracja od samego rana, pokoje najlepiej wybieraj po prawej stronie korytarza z widokiem na parking, są jaśniejsze bo te z lewej są zaciemnione aleją kasztanową, nawet latem było ciemno i trzeba było palić światło. Jeśli będziesz miała możliwość to wcześniej zanim się zarejestrujesz sprawdź nr. pokoju na pierwszym piętrze ostatni po prawej stronie. Do Eskulapa na kąpiele jest zaledwie 500-600m więc nie jest daleko a polecam masaż podwodny ręczny. Co do wcześniejszego przyjazdu to najlepiej zadzwoń na miejsce bo to dobry pomysł. Byłem tam w sierpniu 13r. Świetna lokalizacja. Jeśli jedziesz własnym samochodem to nie daj się namówić na płatny parking. Jest gdzie parkować za friko.
Agnieszkam75kg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki Janku. Szkoda, ze nie jedziesz teraz :) Ja byłam już 3 razy w sanatorium, ale pierwszy raz jadę w góry i na początku byłam w kłopocie jak się tam dostanę. mam do pokonania 300km, ale wczoraj PKS Polonus zrobił mi niespodziankę na święta i od nowego roku uruchomił nową linię W-wa - Polańczyk i jedzie przez moją miejscowość więc jestem bardzo zadowolona. wsiadam po 9 rano u siebie i po 16tej jestem na miejscu. więc dlatego dzień wcześniej muszę.
A czy organizują jakies wieczorki integracyjne,zapoznawcze, śpiewne, wycieczki, jeśli tak to gdzie? czy tylko te dansingi na własną rękę? :kwiat:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Agnieszkam75kg :kwiat: witamy Ciebie serdecznie na forum :)

Agnieszkam75kg poniżej masz link do postu, w którym masz aktualne informacje o "Kasztanowym Dworze".

http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... 53#p324853

Pozdrawiam :)
Agnieszkam75kg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Selene, dziękuję :) ale sobie fajnie poczytałam :) też jak przyjadę to tam napiszę własną opinię :) Pozdro:) :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Domyślam się, że jesteś z Radomia, miło poznać . Dworzec w Rymanowie masz po drugiej stronie ulicy. Po wyjściu z PKS-u zobaczysz skrzyżowanie . Kasztanowy jest na rogu obok bloku. Wszystkiego dowiesz się na miejscu. Tylko jedna uwaga unikaj dyskusji z przełożoną pielęgniarek taka młoda czarna, ona będzie dzieliła pokoje i tylko z nią możesz rozmawiać o wcześniejszej rezerwacji.
Agnieszkam75kg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To cenna uwaga Janku. Dziekuję :) :kwiat: Młoda czarna... będę trzymać język na wodzy. Może jakos się dogadam :) ;) Proszę, piszcie jeszcze o tych pokojach, które w ogóle się nie nadają. lodówki może nie mieć, czajnik mógłby być, łazienkę rozumiem że ma każdy :) piszcie wszystko czego tam doświadczyliście miłego i niemiłego, a przede wszystkim o tych minusach :) Dzięki :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dziś wyczytałem że na plus zmieniło się jedzenie. Teraz gotują na miejscu i niczego nie brakuje i można brać dolewkę zupy czy chleba bo z tym były problemy ze względu na to, że posiłki były organizowane przez catering. Pokoje na parking. Nie bierz pokoju nad wejściem głównym . Pokoik dwuosobowy z oknami w suficie. Masakra.
Agnieszkam75kg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

to znaczy, że na 1 piętrze pokoik mam mieć z widokiem na parking. i nie nad wejściem :) a ten ostatni po prawo to dwójka czy trójka? nigdy nie byłam w sanatorium o tak małej liczbie kuracjuszy. zawsze od300-500 :) ale to są głównie osoby z NFZ czy z ZUS?
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Agnieszko w "Kasztanowym Dworze" przebywa na turnusie maksymalnie 50 osób.
Kuracjusze są tutaj kierowani tylko i wyłącznie przez ZUS.
ODPOWIEDZ