Ustka -Perła

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Marcysia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2011 22:51

Ustka -Perła

Post autor: Marcysia »

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i proszę o najnowszą informację o ośrodku "Perła " w Ustce.Te dawne wpisy czytałam i nie są optymistyczne ;) jednak jadę tam w styczniu .
Życzę wszystkim wszelkiej pomyślności w Nowym Roku 2016 i dużo powodów do uśmiechów ,a przede wszystkim zdrowia :
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Re: Ustka -Perła

Post autor: lubelanka64 »

Marcysiu, w Perle byłam latem tego jeszcze roku komercyjnie. Ośrodek kameralny, warunki socjalne znośne. Nie korzystałam z zabiegów ale nie słyszałam negatywnych opinii. Plus to blisko morza, minus to trochę daleko do miasta. Wi-fi raz było , raz nie, albo w pokoju albo na korytarzu. W ośrodku jest kawiarenka, sklepik, punkt pocztowy, wieczorki taneczne. Jak będą fajni ludzi to będziesz zadowolona. Pozdrawiam
irenae
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2012 22:01
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękowano: 3 razy

Post autor: irenae »

Witam

Chciałam potwierdzić informację napisaną przez poprzedniczkę.
Osobiście byłam w Perle w stycz/luty 2012r. Z pobytu byłam bardzo zadowolona mimo że była to
zima. Zabiegi, wyżywienie warunki mieszkaniowe ok. Zawsze można się do czegoś doczepić, mi osobiście
brakowało czajnika w pokoju ale może od tego czasu się zmieniło. No i oczywiście daleko do głównej promenady, portu i
miasta. Pozdrawiam życzę udanego pobytu,

Szczęśliwego Nowego Roku 2016r.

IE. :) :) :)
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Nie czytaj negatywnych wpisów,bylam w styczniu w Ustce co prawda w Radości,ale pobyt nad morzem rekompensuje wszystko
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: lubelanka64 »

Małgoniu to nie są negatywne opinie tylko rzetelne informacje, a chyba o takie chodzi Marcysi. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku i udanej pobytu wyjeżdżającym do sanatorium. Pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
rozantka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 mar 2013 14:27
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: rozantka »

Perła jest na końcu Świata. Nie ma porównania z San. Radość które znajduje sie w centrum Ustki i wszędzie blisko. Ja byłam w 2013 r na przełomie maja i czerwca. Niby lato 3 dni było upalnie a potem zimno, w pokojach bardzo zimno było.Weż ciepłą piżamę ,ja miałam koszulkę lekką to mi było zimno w nocy. A nie jestem zmarzluchem. Mimo ,że będą grzali to nie bedzie ciepło bo pokoje są z balkonami i bardzo wieje. Wyżywienie miało wiele do życzenia. Ale jeżeli znajdziesz dobre towarzystwo to napewno będziesz zadowolona. Ja do Perły nigdy wiecej. Pozdrawiam. :kwiat: :kwiat:
Marcysia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2011 22:51

Post autor: Marcysia »

Dziękuję Wam wszystkim za podzielenie się spostrzeżeniami , uwagami i radami dotyczącymi Perły. Jestem w trakcie pakowania i nie ma odwrotu -taki przydział i w takim okresie . Zgodnie z porą roku: kufajka,buty filcowe , uszatka i w rejs brzegiem morza :lol: a tak na serio to pakuję dobry humor i wypoczynek mam już w wzobrażni. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję .
Pokerka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2016 19:59
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Pokerka »

I jak jest w tej Perle? Ja tam jadę w kwietniu i jestem ciekawa warunków i zabiegów a najważniejsze jak jedzonko? Czy czekają mnie spacery do biedronki czy da się przeżyć na zupkach tam ?
Awatar użytkownika
rozantka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 mar 2013 14:27
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: rozantka »

Do Pokerka....Witam jak już pisałam wyżej to na pewno sie nic nie zmieniło. Jadzenie da się przeżyć !!!! A do Biedronki masz 3 km . na nóżkach. Pozdrawiam.
Pokerka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2016 19:59
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Pokerka »

rozantka :) dzięki, a powiedz mi jakie jest tam wyposażenie pokoi? (czajnik, suszarka/sznurek na jakieś pranie) czy jest basen w ośrodku?
ODPOWIEDZ