Wieniec Zdrój
Re: Wieniec Zdrój
Czy ktoś z państwa forumowiczów był w Wieńcu ostatnimi czasy. z krótkiego wpisu alapy można wnioskować, że warunki są dobre, ale czy wszystkie czy tylko zakwaterowanie. Jeśli ktoś z was był, napiszcie (chodzi mi o wyjazd NFZ, a nie prywatny). Czy kwaterują jeszcze w Hutniku czy Tęczy, czy już tyko w Jutrzence? Napiszcie coś o położeniu, zabiegach ...
emik - tylko Jutrzenka , inne są w remoncie .....wejdz na stronę powyżej i wszystkiego dowiesz się....pozdrawiam i życzę miłego pobytu 
Właśnie jestem w Wieńcu (pobyt ZUS od 03-01-2016 do 26-01-2016) pierwsze wrażenia to jeden wielki chaos organizacyjny, brak rzetelnej informacji, ludzie czekający na rozplanowanie zabiegów ponad 24 godziny. To wszystko sprawia, że nawet miły personel najniższych szczebli czyli recepcjonistki i fizjoterapeuci (większość) przeprowadzający zabiegi nie są w stanie zatrzeć złych odczuć. Obiekt Jutrzenka, pozostałe są w remoncie, zrobiony z zadęciem ale zimny w odbiorze,brak ciepłego miejsca gdzie można by usiąść zjeść czy wypić coś ciepłego poza jadalnią i barkiem w lodowatym lobby. Jedzenie - sprawa gustu, na pewno są ośrodki w których jest lepsze lub gorsze.
Zabiegi rozplanowane w sposób często sprzeczny ze sztuką (np. krio i laser tuż po sobie) oraz nakładające się na siebie. Budynek jest czteropiętrowy kuracjusze ZUS i NFZ zakwaterowani są na 3 i 4 piętrze. Na każdym piętrze około 100 pokoi 2-osobowych do tego 2 windy więc osoby ze schorzeniami narządu ruchu w ramach dodatkowych ćwiczeń usprawniających pomykają po błyszczących kamiennych schodach. Na szczęście kuracjusze mili i dzięki temu łatwiej czekać na kolejne pomysły osób odpowiedzialnych za zarządzanie pracą obiektu.
Zabiegi rozplanowane w sposób często sprzeczny ze sztuką (np. krio i laser tuż po sobie) oraz nakładające się na siebie. Budynek jest czteropiętrowy kuracjusze ZUS i NFZ zakwaterowani są na 3 i 4 piętrze. Na każdym piętrze około 100 pokoi 2-osobowych do tego 2 windy więc osoby ze schorzeniami narządu ruchu w ramach dodatkowych ćwiczeń usprawniających pomykają po błyszczących kamiennych schodach. Na szczęście kuracjusze mili i dzięki temu łatwiej czekać na kolejne pomysły osób odpowiedzialnych za zarządzanie pracą obiektu.
-
Marro
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 07 sty 2016 20:15
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
Witam też jestem w Wieńcu Zdroju zgadzam się że brakuję organizacji. A co do posiłków rzecz gustu dla mnie jest ok aż za dużo .Pozdrawiam Turnus obecny
Jak ktoś oglądał na youtube filmik z otwarcia jak Pan prezes mówił że nie będzie różnicy między komercją a Zus czy NFZ ,to będąc tutaj widać to bardzo mocno .
Jak ktoś oglądał na youtube filmik z otwarcia jak Pan prezes mówił że nie będzie różnicy między komercją a Zus czy NFZ ,to będąc tutaj widać to bardzo mocno .