Kołobrzeg-Perła Bałtyku 16.01-06.02.2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
martynaQ
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 sty 2016 17:56
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Kołobrzeg-Perła Bałtyku 16.01-06.02.2016

Post autor: martynaQ »

Dareczku :) wszystko zależy od tego jakie ktoś ma zdrowie.Ja jadę do Niwy, a czas jazdy pociągiem przez całą noc,w sumie ponad 13 godzin :( ,poza tym ze zdrowiem nie do końca jest ok :(
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Martynko :kwiat: ja teź w pierwszy dzień zawsze odpoczywam ;) jak jadę w góry....nad morze to nie bo jadę tylko 4 godziny....po 13 godzinach jazdy to wypoczynek wskazany.....pozdrawiam :kwiat:
martynaQ
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dzięki Gosia,ja również cieplutko pozdrawiam :serce:
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

Anna-K pisze:Nowy Roczek się rozpoczął i chyba najwyższa pora zacząć myśleć o wyjeździe ;) W pierwszej kolejności muszę zakupić bilet,tylko nie wiem na kiedy,gdyż zastanawiam się czy korzystniej byłoby jechać dzień wcześniej :?: Czy będzie miało to znaczenie w przydziale lepszego pokoju :?: Na pewno muszę tam zadzwonić i dopytać o szczegóły.A może ktoś z forumowiczów którzy tam byli coś mi podpowiedzą :kwiat:
Ech ile odpowiedzi dostałam,że aż mi się w głowie zakręciło :lol: :lol:

A więc zadzwoniłam coby uzyskać informację na nurtujące mnie pytania.Zdecydowałam,że jadę dzień wcześniej,koszt z śniadaniem 80 zł.Przydzielenie pokoju o 16-ej,a może i wcześniej.Bagaż można pozostawić od rana w recepcji.Właśnie mam zamiar przyjechać rano ponieważ szkoda każdej godziny :roll: Będę miała czas na spacer,małe zakupy,rozpakowanie się i wieczorkiem tanecznie przywitam się z Kołobrzegiem ;) Rybko rezerwuj sobie wieczór 15.01.będzie mi miło spędzić go w Twoim towarzystwie ;) Z racji tego,że Ty będziesz już tam zadomowiona wybór miejsca pozostawiam Tobie,ja się dostosuję ;)
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: rybka »

Aniu fajnie... a zatem widzimy się 15.01 w Kołobrzegu :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

martynaQ pisze:Dareczku :) wszystko zależy od tego jakie ktoś ma zdrowie.Ja jadę do Niwy, a czas jazdy pociągiem przez całą noc,w sumie ponad 13 godzin :( ,poza tym ze zdrowiem nie do końca jest ok :(
Ja Nie wiem w czym Ty widzisz PROBLEM skoro jedziesz pociągiem NOCNYM bodajże wyjazd z Karkowa około godz ..21 to w Kołobrzegu Jesteś wypoczęta ,wyspana i przede wszystkim ZRELAKSOWANA o godz 10,30.

Skoro masz MIEJSCÓWKĘ w Niwie to Twój ośrodek jest właściwie na Peronie -Dworca PKP ( wszak miał to być kiedyś ośrodek PKP ) ;) cofasz się na koniec pociągu około 50 do 100 metrów wchodzisz na kładkę Ktoś kiedyś policzył niespełna 54 schody skręt o 90 st w lewo 15 metrów kładki zejście łagodne 54 schody i JESTEŚ w NIWIE .

Meldunek
Obiad
Drzemka
Spacer
I po kolacji MASZ dwie opcje
-a) wychodząc z Niwy przez Park obok Pomnika Sanitariuszki delikatnym spacerkiem po 10 minutach jesteś po prawej San po lewej Verano
b) wychodząc z Niwy w lewo do deptaka znowu w lewo 100 metrów i masz Lecha i ..Ikara z tym ,że obiekt plenerowy JEST ZAREZERWOWANY dla Pewnej Pani ,która również bywa w Niwie :lol:

A co do Formy to Rehabilitanci maja Ci naładować Twoje akumulatory ..zresztą kilka postów wcześniej Napisałaś ..lubię tańczyć .

Niestety należy być konsekwentnym w tym co się pisze a a nuż Oczarujesz i Co Panu POZOSTANIE pewna Piosenka ???
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: medi »

Darek nie strasz tym wiaduktem biednej kobiety.Pan taxi z miłą chęcją zawiezie pod same drzwi Niwy.Ach byłabym zapomniała ,nie targaj walizy po schodach niwy ,pod schodami jest takie wejście przy cieciówce ;) ogólnodostępne .Po lewo są cztery windy ,jeden poziom ,wędrujesz w prawo i masz recepcję ....yyyyyy... a to miał być temat o Perle a my tu gadu gadu o Niwie ...ups ...zmykam ;) :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

rybka pisze:Aniu fajnie... a zatem widzimy się 15.01 w Kołobrzegu :)
Rybko bilecik już dzisiaj zakupiłam,więc jeżeli nic się nie wydarzy to jestem 15.01 na 100% ;) Jak się zagospodaruję to kolejnym krokiem będzie wykonanie do Ciebie telefonu.Życzę Tobie miłego i udanego pobytu ;) Pozdrawiam :kwiat:

Martyna przy wiadukcie są windy więc nie musisz pokonywać schodków :roll:
martynaQ
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dziękuję Dareczku :) Nie pozostaje mi nic innego,tylko zastosować się do Twojego planu,oby się ziściło wszystko.Najpierw,to ja chcę zobaczyć polskie morze,którego nigdy w życiu nie widziałam.Jezioro Ontario jest 3 razy większe od morza bałtyckiego i nad jeziorem byłam a nad morzem,które mam w kraju nie byłam ,:)
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: medi »

O kurcze to te windy JUŻ są czynne :?: :?: :?: :o :o No szok od zawsze chyba w zimę nie działały :? Postęp cywilizacyjny fiu fiu :shock: :shock:
ODPOWIEDZ