Sanatorium Narcyz Ustroń

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Sanatorium Narcyz Ustroń

Post autor: Małgosia69 »

Bardzo proszę Drogich Kuracjuszy o najnowszą opinię na temat Narcyza w Ustroniu. Miłościwy ZUS wysyła mnie tam na turnus od 7 stycznia 2016r. W opiniach jest baaaardzo, bardzo maluczko na temat tego sanatorium. :( :o
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: Sanatorium Narcyz Ustroń

Post autor: Selene »

Witaj Małgosia69 :kwiat:

Poczytaj proszę tutaj:

http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... yz#p390496

Serdeczności :)
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuje Selenko za podpowiedź :!: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
madella
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 sie 2012 21:06
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: madella »

Budynek w formie piramidy, jeden z wielu. Widziałam dwa pokoje, obydwa studio, trójka straszna ze ściętym dachem, wiecznie ciemno, masakra można nabawić się klaustrofobii. Ta dwójka bez balkonu ale przynajmniej jasno i trochę większa. Jedynka w studio spoko.
Na zabiegi trzeba podejść do wielkiego zakładu przyrodoleczniczego (5 pięter), zabiegi fajne, odbijane na zegarek.
Sanatorium duże, tańce naokoło w każdym budynku. Do miasteczka w dół, ale powrót pod górę. Jak będzie zimno to się przynajmniej rozgrzejesz.
Ogólnie - dasz radę i tak nie masz wyjścia.
Miłego pobytu ;)
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję Madella za podpowiedź.! :) Dzwoniłam do Ustronia chciałam zarezerwować dwójkę. Ale niestety pokoje przydzielają na miejscu, rezerwacji nie ma wcześniejszych, tak mi powiedziała pani przez telefon. Jedynki bym nie chciała, jakoś źle bym się czuła sama wieczorami. Mam nadzieję,że trafię na fajną współlokatorkę. Będę na miejscu około 11, może uda mi się dostać w miarę sloneczny pokój. Mam nadzieję,że poznam miłych ludzi, odpocznę, podleczę się trochę i... potańczę /uwielbiam/. A jak będzie, zobaczymy. w każdym razie jestem nastawiona pozytywnie. :) Dam radę, to na pewno, twarda ze mnie" dziołcha". :lol: Pozdrawiam serdecznie. :kwiat:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

madella ! Zakład przyrodoleczniczy to teraz Uzdrowiskowy Instytut Zdrowia (wcześniej Uzdrowiskowy Zakład Przyrodoleczniczy)i nie ma tam, ani nie było nigdy 5 pięter :o
Jest parter ,poziom poniżej parteru gdzie są zabiegi wodne -basen itp. oraz pierwsze piętro .Może te piętra pomyliły się Tobie z sanatorium Nacyz :? bo te 5 pięter to ma Narcyz .
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Poniewaz pora roku jest jaka jest mam pytanie, czy daleko jest Instytut Zdrowia od Narcyza? Troszke przeraza mnie chodzenie na zabiegi zima, czesto sie przeziebiam, a to po moich wczesniejszych klopotach zdrowotnych jest bardzo niewskazane. :oops: Pozdrawiam w ten jeszcze swiateczny wieczor . :)
Awatar użytkownika
madella
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 sie 2012 21:06
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: madella »

Małgosia,
w sumie niedaleko, z sanatorium z góry a po zabiegach się rozgrzejesz pod górkę. W Jesieniku jest taka specjalna trasa pod górę, gdzie wg teorii doktora Priessnitza kuracjusze powinni się rozgrzać przed zażyciem chłodnych kąpieli....także chyba to jets zdrowe.
A na poważnie, ten budynek gdzie są zabiegi jest potężny i zawsze jest w nim miejsce, gdzie można ochłonąć po zabiegach.
Miłego pobytu :D
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Madella bardzo dziękuje. Już jutro będę już wypróbowywała ścieżki zdrowia w Ustroniu. :lol: A walizka ciągle nie spakowana, o matko :shock: :o co ja tutaj jeszcze robie zamiast pakować walizkę :?: :oops:
ODPOWIEDZ