Sanatorium Kos w Ustroniu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Sanatorium Kos w Ustroniu

Post autor: stokrotka »

Jestem teraz w Kosie -czy ktoś coś chce wiedzieć ? Odpowiem na bieżąco.Pozdrawiam !
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: Sanatorium Kos w Ustroniu

Post autor: Selene »

Witaj Stokrotko :D

I jak tam Tobie w Kosie :?: Pokoje, zabiegi, towarzystwo i... parkietoterapia :?: :lol:

Pozdrawiam niestety zimowo :( :D
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Selene ! Towarzystwo ok.Jestem ze skarpetką i Halinką z Zabrza.Uzupełniamy się -humorku nie brakuje.Na naszym turnusie w większości, to pary małżeńskie .Tak więc mają swoje ścieżki.Średnia wieku powyżej 50+
Na zabiegi dochdzimy do Zakładu Przyrodoleczniczego-na skróty 5 minut drogi.Gorzej z powrotem -troszkę dłużej to trwa -bo ? pod górkę :)
Pokój mam jedynkę w tzw. studio -rewelacja.Skarpetka z Halinką obie w swoim "apartamencie".A dziś po obiedzie jedziemy na wycieczkę na Równicę.Pogoda iście zimowa co załączam <<http://zapodaj.net/4f0f02dd3b41f.jpg.ht ... 7.jpg.html<<
Byle do kolejnego tygodnia -wiosnę zapowiadają ha,ha,ha =-pozdro!
szczypiorek
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 20 wrz 2013 21:17
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: szczypiorek »

kochani mam pytanie ,jadę na kurację do Kosa w Ustroniu przy ul Zdrojowa 12.Zaczyna mi się turnus od 26.10.2013r.Jadę pierwszy raz co warto wiedzieć o tym sanatorium.Czy można sobie w pokoju zrobić kawę, czy herbatkę, jest na czym ugotować itd.Jakie warunki panują, czy powiedzmy jakiegoś sznapsa można się napić na pokoju.Słyszałem że kontrolują cię i żyjesz w ciągłym stresie.Jaki pokój można wybrać ?czy są jakieś ćwiczenia na sali gimnastycznej,oraz pływanie.Czekam na odpowiedz i pozdrawiam.
szczypiorek
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witam jak samopoczucie i jak tam wygląda od środka ,co warto zabrać ze sobą i co wiedzieć by nie wpaść w tarapaty.Jadę do kosa od 26.10.2013.To mój pierwszy wyjazd.Jak zajadę gdzie kierować pierwsze kroki , gdzie mam parkować auto itd,ile będzie mnie kosztował pobyt.Na pokoju można wypić kawę, czy herbatkę, lub coś mocniejszego.Czy kontrole personelu są dwa razy dziennie, jak to niektórzy opisują.Czy wystarczające wyżywienie jest na miejscu, czy muszę coś sobie dokupić by nie być głodnym.Pozdrawiam .
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No,niestety za późno odczytałam prośbę,Więc nie pomogę :( Bywam tu teraz sporadycznie -po pobycie w sanatorium muszę czekać na następny jakiś czas.Więc z braku czasu omijam to forum.Pozdrawiam!
szczypiorek
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Przyjechałem z Kosa 16.11.2013 ,Wrażenia bardzo mile.Dziewczyny się mile kłaniają.Nazwali mnie ,dowiedziałem się od znajomych zainteresowanych moją osobą. London.Jakaś jeszcze ksywa.Zabawy w Kosie bardzo miłe,ubawiłem się co nie miara.Pozdrawiam Wojtka naszego grajka,co lubi Lecha.Po za tym, kasa jest potrzebna i to duża.Pokoje z lat 80,szafki się rozpadają,trzeba też pilnować, wymianę pościeli ,jak zapomnisz będziesz ją miał cały turnus.Wyżywienie całkiem możliwe ,jak chodzi o mnie,to dobrze że tak mało dawali,chciałem i tak zrzucić kilka kilogramów i mi się udało.Pozdrawiam panie z Zefira,Równicy ,Jaskółki.Parking to porażka zwykłe złodziejstwo 152 zł,jak wyjedziesz nie masz miejsca.Zbudowany dla Fiatów 126p.W pokojach telewizja na kartę, za cały turnus z góry,chore decyzje,większość czasu zajmują zabiegi.Po zabiegach i po kolacji parkietoterapia,i nie ma kiedy oglądać telewizji.Moje zdanie, to powinno być jak w szpitalach chcesz obejrzeć ,to wrzucasz pieniądze i decydujesz ile chcesz oglądać.Reasumując było świetnie.Pozdrowienia muszę skierować dla miłego Mariana z Elbląga,oraz Staśka z Rudy Sląskiej.Pozdrawiam oczywiście Ulkę z Warszawy,szkoda ponieważ byłem zajęty.przez panią z parkietu.Pozdrawiam wszystkich ,których nie mogłem pożegnać,całusy dla wszystkich kobiet ,których spotkałem na kuracji.
ODPOWIEDZ