Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy

Re: Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Post autor: Princi »

A u mnie na liczniku 46 tyś z malutkim hakiem......ale mnie się nie śpieszy ja czekam na góry jesienią :) Pozdrawiam oczekujących :) :kwiat:
Awatar użytkownika
renatka11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2013 08:51
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: renatka11 »

Ja czekam od 25 kwietnia 2014, dzisiaj ubyło mi już 140 nr. W piśmie miałam czas oczekiwania 20 miesięcy, ale czas ten już minął w grudniu, no i dobrze, więc czekam dalej. Zastanawiam się, dlaczego miałam napisane 20 miesięcy, gdyż mam także profil leczenia - reumatologia.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Witajcie :kwiat:
Wszystkie mamy wyjazd w tym roku :)
Mnie F też napisał 26 miesięcy czyli sierpień/wrzesień ;) ale? czy rzeczywiście? na razie szybko spadają numerki - od początku roku mnie 2000 :shock:
Rysiu :kwiat: czyżby zimowy wyjazd? jeśli przy takiej pogodzie jak teraz to nawet fajnie :) ale może doczekasz wiosny? Przecież powiadamiają z 2 miesięcznym wyprzedzeniem? a może teraz w tym pędzie krócej ?
Renatko :kwiat: rozumiem,że zaczynasz dzień od sprawdzenia przeglądarki :lol: :lol: ja bym tak robiła :)
Nie wiem skąd biorą się różnice w długości oczekiwania :?: może balneolog ocenia stan zdrowia :?: na oko :evil:
Wygląda na to,że Wy pojedziecie niedługo ;) a ja i Princi poczekamy jeszcze :?
A tam, byle fajne miejsce ,prawda :) czy jesteście po weryfikacji? wiecie gdzie Was chcą wysłać?
Kibicuję Wam bardzo :D dawajcie znać czy coś się zmienia :kwiat:
Awatar użytkownika
renatka11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2013 08:51
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: renatka11 »

Adela, zgadłaś, po zawiezieniu wnuczka do szkoły, zaglądam do przeglądarki i tym sposobem przewiduję, w jakim miesiącu wyjadę,chyba że dadzą coś ze zwrotów na dwa tygodnie przed terminem, i wtedy już po moich przewidywaniach. Według moich wyliczeń najwcześniej powinnam, oczywiście z mężem, jechać w kwietniu, a najpóźniej początek lipca. Jeszcze moje przemyślenia, dlaczego niektórzy otrzymują 20 miesięcy oczekiwania, a inni 26. Wydaje mi się, że w góry piszą 20, a nad morze 26, natomiast niziny nie wiem. Najwięcej kuracjuszy chciałoby pojechać nad morze,a chyba więcej sanatoriów, dla nfz mazowieckie, jest w górach i terenach podgórskich np Kotlina Kłodzka.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nie mam pojęcia co nimi kieruje :? ale raczej stan zdrowia,bo jeśli balneolog wskaże inny region,to wysyłają i tyle. Zwróć uwagę ile osób pisało,że chcieli góry a dostali ......Ciechocinek :roll:
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

a może Panie z NFZ-u czytają Forum i zwalniają prędkość pociągu lub wciskają gaz do dechy...
Aha... Renatka chce lato.... no to ciach hamulec i zwalniamy, a Princi woli jesień.... to gaz do dechy ;)
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

:lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
rysia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 lut 2013 18:48
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: rysia »

A ja z nr 4500 czekam na maj,czy mi się uda? :kwiat: :kwiat: :kwiat: kwiatki dla Pań z NFZ :kwiat:
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Myślisz,że czytają ;) ostatnio tak tyrają,te spadki :shock: i te strachy :o :lol: :lol: :lol: ja im życzę zdrowia :) i ...........cierpliwości :)
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

Tym co się spieszy do sanatorium to codzienny spadek numerków cieszy :D pozostali po cichu liczą ze zaraz wiosna i oby drogie Panie czytały w ich myślach ;) Panie z Nfz zawsze mogą liczyć na pyszną kawkę u Małgosi więc idzie się dogadać
ODPOWIEDZ