Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
nike1972
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2015 01:20
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 6 razy

Re: Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Post autor: nike1972 »

Witam Wszystkich bardzo cieplutko :)
Proszę o jakąś podpowiedź, pomoc, ponieważ jadę do sanatorium pierwszy raz, dziś mój nr to 2225, proszę napiszcie jak to wygląda, kiedy mniej więcej może być termin mojego wyjazdu, czy jak spadnie np do nr 1 to już oznacza, że się wyjeżdża czy się jeszcze czeka. Wiem od swojej Pani doktor, że jadę do Piwnicznej Zdrój lub Jedliny Zdrój. Bardzo zależy mi na jakiejś informacji, bo ja pracuję, a 1 kwartał u mnie to bardzo gorący okres :). Jak sprawdzam numerki to dziennie spada od 200 - 300, jeśli by tak było dalej to za ok 10 dni będę miała nr 1, czytałam gdzieś na necie, że najmniej do 2 tygodni do wyjazdu powinnam otrzymać list z NFZ, a tu nic. Proszę o jakieś informacje jak to wygląda :) Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
tadi1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lis 2014 19:10

Post autor: tadi1 »

nike1972 pisze:Witam Wszystkich bardzo cieplutko :)
Proszę o jakąś podpowiedź, pomoc, ponieważ jadę do sanatorium pierwszy raz, dziś mój nr to 2225, proszę napiszcie jak to wygląda, kiedy mniej więcej może być termin mojego wyjazdu, czy jak spadnie np do nr 1 to już oznacza, że się wyjeżdża czy się jeszcze czeka. Wiem od swojej Pani doktor, że jadę do Piwnicznej Zdrój lub Jedliny Zdrój. Bardzo zależy mi na jakiejś informacji, bo ja pracuję, a 1 kwartał u mnie to bardzo gorący okres :). Jak sprawdzam numerki to dziennie spada od 200 - 300, jeśli by tak było dalej to za ok 10 dni będę miała nr 1, czytałam gdzieś na necie, że najmniej do 2 tygodni do wyjazdu powinnam otrzymać list z NFZ, a tu nic. Proszę o jakieś informacje jak to wygląda :) Pozdrawiam :D
Witaj na forum nike1972 na pewno lada dzień otrzymasz skierowanie może juz jutro :o możesz pakować walizkę na pewno minimum dwa tygodnie przed wyjazdem dostaniesz wiadomosć pozdrawiam
nike1972
Kuracjusz
Kuracjusz

... dzięki tb50 :), czekam jeszcze na jakieś info :))
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam nike 1972 zobacz temat kolejka NFZ śląski tam kuracjusze informacją kiedy
dostają przydziały każde NFZ mają inne okresy oczekiwania .
Różnie przysyłają ja dostałam ostatnio 2 miesiące przed wyjazdem inni czekają dłużej krucej .
Masz bliski numer do otrzymania listu z zaproszeniem do sanatorium trafnego przydziału pozdrawiam :) 8-) :kwiat:
nike1972
Kuracjusz
Kuracjusz

:kwiat: dziękuję grazynamackowiak znalazłam stronkę śląska i już tam napisałam :) zobaczymy co i jak, jestem ciekawa terminu, bo nie wiem jak ustawić się w pracy, w październiku dostałam info z NFZ, że mam się zgłosić do lekarza i tam potwierdzić chęć wyjazdu i od tej pory cisza, schodzą tylko numerki i to dość szybko :) pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
wyspiarka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 lut 2015 19:59
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: wyspiarka »

maria123 pisze:Chyba ten temat co założyła wyspiarka-kolejka na 2017 r. Jak na razie nikt nie jest zainteresowany tym tematem ;) Każdy może z przyzwyczajenia zagląda tutaj :ugeek:
Witaj Mario :)
Założyłam tamten wątek, gdy ten został zablokowany. Obecnie nie ma sensu pisać w obu, więc logiczne jest, że zostaiemy tutaj. Bardzo dobrze że tam nikt nie pisze (skoro mamy odblokowaną POCZEKALNIĘ), bo zrobiłby się bałagan...
Skoro Medi pisze, że ten temat jest powielany... to chciałabym wiedzieć gdzie jeszcze można popisac z ludzmi czekającymi na wyjazd w 2017r.
jawa 53
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 gru 2013 07:17
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: jawa 53 »

Ja z tej wesołej kolejki nie wysiadałem
Gdy ją zatrzymano cieplej się ubrałem
Przespałem postój gdzieś pod semaforem
Dzisiaj się obudziłem z dobrym humorem
Nocna zmiana semafor odblokowała
Cieszy się z tego kolejkowa wiara cała
W sprawach formalnych grzecznie się melduję
Dzisiaj 28828 więc nadal w kolejce oczekuję.
Pozdrawiam oczekujących. :D :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

47 172 8-)
Dobranoc 8-)
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

nike1972 pisze:Witam Wszystkich bardzo cieplutko :)
Ja mam numerek 2222 i wiem, że przyjdzie mi jeszcze 3-4 miesiące czekać - co NFZ to inaczej.
Dobrze zrobiłas, ze po info poszłas na forum sląski NFZ.
Tam wiedzą wszystko :)
Bogutka
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Mazowieckiemu funduszowi przydałaby się mocna kawa, numerki praktycznie stoją w miejscu.... pospali się czy co :?: :?: :?: :lol:
ODPOWIEDZ