TANIE TURNUSY REHABILITACYJNE W GÓRACH
Re: TANIE TURNUSY REHABILITACYJNE W GÓRACH
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 21
Obawiam się, że turnusu rehabilitacyjnego i to dobrego w proponowanej przez ciebie cenie się nie znajdzie,Maarek36 pisze:Drodzy Forumowicze piszący w tym wątku - poproszę o podawanie ceny turnusu, który polecacie. Jestem bardzo zainteresowany tym tematem i chętnie skorzystam z okazji, więc poszukajmy sprawdzonego miejsca i organizatora dobrego turnusu w rozsądnej cenie. Według mnie dobra cena to do 2500 zł dla 2 osób za 14 dni . Pozdrawiam
w każdym razie mnie się takiego nie udało znaleźć. 2500 zł za dwie osoby??? To by wychodziło 1250 zł od łebka???
Możliwe, że się uda, ale pewnie będzie to w mało ciekawym okresie.
W tych okresach, które ja wybieram: maj-czerwiec ewentualnie początek września realna, najtańsza cena to jest 1500-1750 zł ale od osoby.
!500 zł to Nauczyciel w Szczawnicy, ale już w zasadzie nie ma jedynek na czerwiec (dzisiaj dzwoniłem) znalazła by się tylko że od strony północnej z widokiem na podwórko i skład drewna do kotłowni no i bez balkonu. Była jedna typu studio od strony południowej tylko, ze mnie jedynki typu studio gdy jadę prywatnie nie interesują.
Zaklepałem więc w budynku obok- 'Dzwonkówka". Wprawdzie drożej o 250 zł, 1750 zł, ale normalna jedynka, całkiem sympatyczna i z widokiem na pasmo Pienin, wiem ponieważ już tam bywałem.
Jeżeli ktoś znajdzie taniej jedynkę z zabiegami i w podanym terminie to naprawdę będę zaskoczony.
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 21
Sinobrody - założycielu tego wątku - nie poddawaj się w szukaniu dobrego i taniego turnusu, chyba że masz duże wymagania i muszą to być tylko góry w sezonie. Przypomniało mi się że byłem parę lat temu na tanim turnusie w Ośrodku Filarówka w Piwnicznej. Nie ma tam prawie bazy zabiegowej, lecz dla mnie to bez znaczenia. Ośrodek ma uprawnienia do przyjmowania turnusów, lecz nie jest organizatorem, ceny od 25zł za sam nocleg a za dobę z wyżywieniem od 70zł/os. Jeśli organizator - pośrednik nie jest zbyt zachłanny to sam turnus powinien być tani nawet w sezonie. Polecam bo turnusy były wspaniałe a zwłaszcza balety na świetlicy nad stołówką , jest też sporo innych atrakcji na miejscu. Byłem w tym ośrodku wyjątkowo dwa razy na turnusach 14-dniowych gdyż ich oferta przebijała konkurencję, więc wróciłem.
Pozdrawiam Forumowiczów
Marku, tu nie chodzi o poddawanie się bądź nie. Potrafię całkiem sprawnie hasać po sieci i wyszukać to co mnie interesuje, ale jeżeli jest takie forum i można skorzystać z doświadczeń innych to dlaczego nie skorzystać?Sinobrody - założycielu tego wątku - nie poddawaj się w szukaniu dobrego i taniego turnusu, chyba że masz duże wymagania i muszą to być tylko góry w sezonie.
Faktycznie interesują mnie turnusy w górach, ale również nad morzem i o standardzie jak na XXI w przystało.
Bez jakichś wyszukanych oczekiwań bo za to niestety u nas trzeba dodatkowo zapłacić.
Chodzi aby pokój był schludny, aby była łazienka, dobrze gdy jest balkon, dobrze gdy z tego balkonu ma się przyjemny widok.
oczywiście przyzwoite jedzenie i oczywiście zabiegi na miejscu.
Gdy się jedzie na turnus z NFZ to się nie ma wyboru i bywa, że na zabiegi trzeba chodzić.
Tak miałem między innymi w Szczawnie Zdroju, w Polanicy Zdroju i w Iwoniczu Zdroju.
Skoro jadę prywatnie to mam wybór i z niego korzystam.
Wprawdzie w Nauczycielu czy Dzwonkówce w Szczawnicy nie ma basenu i nie ma kawiarni,
ale za to jest tanio, a warunki naprawdę przyzwoite jak na tą cenę.
Można się oczywiście wybrać do Budowlanych gdzie jest i basen i kawiarnia z tańcami tylko, że trzeba zapłacić 2500 zł za turnus,
a 1500-1750 zł. Może gdy ktoś wyjeżdża raz do roku to wielkiej różnicy nie robi ( chociaż nie każdemu).
Ja wyjeżdżam 2-3 razy do roku więc to już daje całkiem pokaźną różnicę bo... niestety ale milionerem nie jestem.
-
forumowicz
Dzwonkówka .... byłam tam w maju ub roku z NFZ-u . Pokoiki -dwójki- niewielkie , ale czyściutkie , z łazienkami , prawie wszystkie z balkonami , zabiegi wszystkie na miejscu , jedzonko smaczne i w wystarczających ilościach , bardzo miły personel .Maarek36 pisze:Kuracjuszko Kaasiu - napisz coś więcej i podaj cenę turnusu.
Kawiarenka i tańce są w Hutniku tuż obok
ceny ?... http://www.sur.home.pl/index.php?option ... a&Itemid=9
-
forumowicz
A jaka jest odległość tego ośrodka od centrumxyz123 pisze:A ja polecam ośrodek "Marzenie" w ZakopanymByłem, sprawdziłem. Bardzo dobra rehabilitacja i baza zabiegowa, 3 zabiegi dziennie. Popołudniami sporo wycieczek, wieczorem tańce, wieczorki z góralami. Wyżywienie: szwedzki stół, smaczne, domowe obiady, często ciasta, desery pieczone na miejscu. No i atmosfera wyśmienita, rodzinna... Cena w okresie wiosennym i jesiennym też bardzo dobra. I nie jeste to żadna reklama. Chętnie odpowiem na pytania
-
forumowicz
Fakt mokrych zabiegów nie ma, ale akurat dla mnie to był plus ponieważ i tak nie mogę z takich korzystać. Przewyższa to bardzo dobra rehabilitacja, która stawia na nogi nawet wózkowiczów.
Pokoje większość z balkonami (95 procent) dostosowane dla osób niepełnosprawnych, zabiegi również na miejscu, nigdzie osobiście nie dochodziłem, ani nikogo też takiego nie było.
Dofinansowanie normalnie z pefronu, różnica dopłacana. Byli wózkowicze, którzy są tam nawet kilka razy do roku, zadowoleni, dopłaca im fundacja. Także każda forma dopłat i finansowania akcteptowalna. [link]
Ceny w zależności od terminu 1350-1650 za 2 os. Do jedynki 300 zł dopłaty.
Warunki naprawdę bardzo dobre, brak dodatkowych opłat za TV i tym podobne
W cenie 2 wycieczki z przewodnikiem, 2 wieczorki taneczne z słodkim poczęstunkiem, „wieczorek góralski” z degustacją serów zakopiańskich oraz „herbaty góralskiej”. A i był jeszcze grill przy zabawie z góralami. Dodatkowo codziennie wywieszona lista na wycieczki lub baseny termalne (płatne około 15 zł)
Powód: usunięto link