TANIE TURNUSY REHABILITACYJNE W GÓRACH

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Re: TANIE TURNUSY REHABILITACYJNE W GÓRACH

Post autor: sinobrody »

Nie wiem co napisała "smakija 1", że podobno admin wyciął jej wypowiedź.
Jest forum o sanatoriach, można zakładać wątki dotyczące sanatoriów,
a jeżeli tak to forumowicze mogą wymieniać się informacjami odnośnie warunków pobytowych i oczywiście ceny za taki pobyt.
Tak ja to rozumiem i tak postępuję. Podałem własną opinię odnośnie sanatoriów w których byłem i ile należy zapłacić za taki pobyt i
jakoś nikt moich wypowiedzi nie usunął. Poprosiłem o informacje na temat tanich turnusów rehabilitacyjnych i również kilka
takich informacji zostało umieszczonych i admin ich nie usunął. Więc co jest grane?
Może "smakija" wyjaśniła by co i jak :D
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Pewnie podała link,a tego zgodnie z regulaminem nie można robić.Wszystkie linki poza muzyką są usuwane.
Pensjonat można podać nawet z nazwą ale bez linku,tak mi się wydaje.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Zosia pisze:Dodam tylko co oczywiste ,że turnus osoba z orzeczeniem może odpisać od podatku a pobyty wypoczynkowe nie więc może faktycznie trzymajmy się tematu założonego wątku.
Droga Forumowiczko - cenna Twoja uwaga, lecz bardziej nadaje się do działu "Sprawy Formalne".
Tu nie interesuje nas kwestia odliczeń od podatku. Tu szukamy dobrych turnusów w rozsądnej cenie.
smakija1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2014 21:17
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: smakija1 »

Witam ,admin wyciął mi cześc oferty ,którą skopiowalam z grupona ,
gdzie byly podane ceny za pobyt ,wraz z numerem telefonu i adresem.
Byc może nie wolno tego robic ,nie wiem ,nie zrobiłam to dla reklamy ,
tylko zeby pokazac ,ze za 400zł można pojechąc do pensjonatu,w atrakcyjnej miejscowości i w atrakcyjnym okresie .
,na tydzień w 2 osoby ,mając pokoj z łazienką i wyzywienie .
Ale juz zamknełam ten temat .wróciłam tylko ,zeby wyjasnic .
Ja oczywiście nie dostane dofinansowania z Pefronu,bo nie mam grupy na dzień dzisiejszy ,
pracuje zawodowo i jade do sanatorium z Zusu .
Dwa lata temu pytałam W PCPR o dofinansowanie dla kogoś ,powiedziano mi ,ze nie ma kasy ,
mają tylko dla dzieci ,i tych ze znaczna niepelnosprawnościa ,nie wiem jak jest teraz .
Zgodze się ,ze dla kogos 2000 za turnus to jest malo i tanio ,
tylko w wątku tym jest wyraznie Tanie ,a dla przecietnego Kowalskiego ,takiego jak ja ,
ze chciałąbym wyjechąc z mężem ktory jest na zasiłku ,wydac 4000,czy nawet 3000 to jest duzo.
Nie będę więc się tu spierac ,każdy robi jak uważa ,,ja wyrazilam tylko wlasne zdanie.
Jedni muszą mieć sanatorium z basenem i szwedzki stól ,do tego jedynke ,
innym ktorych na to nie stac zadowolą sie dwójką ,i serwowanymi posilkami .
Nie ustaliliśmy tu czego na tych turnusach oczekujemy i stąd byc moze takie nieporozumienie ,
ale jak ktoś znajdzie coś naprawde taniego,dla 2 osob ,
to prosze o info w prywatnej wiadomości ,
nie będe już tu zabierac głosu ,bo może żyje w innym świecie
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Post autor: sinobrody »

"smakija 1" pisze między innymi:
"nie będe już tu zabierac głosu ,bo może żyje w innym świecie
Nie ma się co obrażać, forum to dyskusja, a dyskusja to... to dyskusja, a nie wzajemne kadzenie sobie.
Chodzi o to aby ta dyskusja przebiegała w jakichś cywilizowanych ramach.
Nie zauważyłem aby ktoś w stosunku do Ciebie użył jakiejś niepoprawnej formy.

W tym wątku również moją wypowiedź admin "wyciął" i ja się nie obrażam na admina, na forum i na uczestników forum.
Napisałem do admina z prośbą o wyjaśnienie, admin mi wyjaśnił, podziękowałem i temat zamknięty.

"smakija 1" pisze również:
Zgodze się ,ze dla kogos 2000 za turnus to jest malo i tanio ,
tylko w wątku tym jest wyraznie Tanie
I znowu 'smakija 1" usiłuje zmanipulować forumowiczów tylko nie wiem dlaczego? Powtórzę więc jeszcze raz:

Na początku wątku napisałem wyraźnie:
Tanie turnusy rehabilitacyjne takie do 2000 zł
Nie napisałem jedynie TANIE, ale dodałem TAKIE DO 2000 ZŁ ZA 2 TYG. TURNUS.

Jeszcze raz powtórzę, że jest to wątek o 2 tyg. pobytach na turnusach rehabilitacyjnych,
a nie o kilkudniowych pobytach wypoczynkowych.

Z poważaniem sinobrody/Zbyszek
bewe
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2014 21:20
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: bewe »

Na tanim turnusie rehabilitacyjnym byłam w Iwoniczu Zdrój(dom wczasowo uzdrowiskowy Światowid i Watra)1000 zł 14 dni w sezonie wysokim(lato ubiegłego roku)W Swiatowidzie po małym remoncie a Watra to jeszcze taka z czasów PRl, W cenie jedzenie 3 razy dziennie dość smaczne ,20 zabiegów,dwa wieczorki przy muzyce mechanicznej z kolacją i lampką wina,wycieczka do Sanoka.Bardzo dobry klimat w ośrodku rekompensował troszkę zdezelowane tapczany i inne sprzety:)Właściciele i obsługa(poczynając na rehabilitantach poprzez kucharki,kelnerki,sprzątaczki bardzo sympatyczna i przyjazna,więc ogólnie uważam pobyt za udany.Być może komus o niezbyt zasobnym portfelu przyda sie ta informacja i skorzysta .Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Pozwolę sobie "odgrzać" ten wątek gdyż nadal śledzę ciekawe oferty pobytu w miejscowościach uzdrowiskowych.
Kto ma ochotę na odwiedzenie Lądka Zdroju i odpoczynek w sprawdzonym sanatorium w dość przystępnej cenie to polecam "Rybniczankę", w której byłem rok temu i bardzo dobrze oceniam. Obecnie znowu jest oferta na Gruponie 7 noclegów z pełnym wyżywieniem i kilkoma zabiegami za jedyne 799zł/2os a od września za 629zł/2os. Nietrudno policzyć ile wyniesie koszt turnusu dla 1 osoby. Jest to renomowane sanatorium w znanym uzdrowisku, sama Rybniczanka posiada bazę zabiegową i ma wszelkie uprawnienia do organizowania turnusów rehabilitacyjnych.
Polecam bo byłem tam z synem rok temu, wróciłem zachwycony o czym pisałem wcześniej w tym wątku.
Pozdrawiam Forumowiczów :D
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

A może macie informacje o atrakcyjnych ofertach dwutygodniowych w miesiącach wrzesień /październik w Ustroniu lub Lądku Zdroju?
Awatar użytkownika
Remik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lip 2016 18:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Remik »

wyszukaj temat "sanatorium za około tysiąc zł " jest podane sporo a nawet bardzo tanio kilka ofert
link do tematu http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/vi ... =2&t=13845
Zbigniew50
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2013 21:46
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 16

Post autor: Zbigniew50 »

Podłączyłem się pod ten temat bo z kolei mi chodzi o turnus 14 dniowy w górach pełnopłatny w cenie do 2000 zł. w ładnym jednoosobowym pokoju z dobrą bazą zabiegową na miejscu. Chodzi mi również o dobry program kulturalno - rozrywkowy w ramach takiego turnusu. Kto był niech się podzieli swoimi spostrzeżeniami, wrażeniami i uwagami :oops: pozdrawiam
ODPOWIEDZ