NFZ Małopolska rosnący czas oczekiwania

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5

Re: NFZ Małopolska

Post autor: Wienia »

gina8 pisze:czekam juz przeszlo 22 miesiace w Malopolsce,oczywiscie ;]
Widocznie jest opóźnienie tak jak mówią około 2 miesiace.Więc będziemy czekać dłużej ,a to mnie nie cieszy.Życzę miłego oczekiwania na fajny satysfakcjonujacy Cię przydział.Myslę,że na dniach będziesz miała przydział i tego Ci życzę. :) :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

gina8 pisze:ale i tez ogarnia mnie strach,bo nagminnie slysze negatywne opinie na temat uslug, jakosci tychze sanatoriow . Podobno zabiegi sa marnej jakosci ,na starych sprzetach ,jedzenie marniutkie i mało oraz pokoje ciasne i przeludnione po kilka osob.
Nie bądź tak pesymistycznie nastawiona,narzekają naprawde jednostki.Byłam 3 razy i jestem zadowolona przede wszystkim z zabiegów,które przeważnie lekarz bierze
pod uwagę.Również jedzonko było niezłe ,mogło być więcej owoców,ale przeciez mozna dokupić.Warunki pokojowe miałam ful wypas .Może ja tak trafiłam.
Latwo się klimatyzuję i najważniejsze to fajne towarzystwo.Naprawdę nie masz co się martwić na zapas.Będzie dobrze grunt to dobre nastawienie.Jeszcze zatesknisz za tym klimatem sanatoryjnym .Tego Ci życzę będzie dobrze.Pozdrawiam. :kwiat:
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 13 razy

Post autor: malgonia »

gina8 pisze:ale i tez ogarnia mnie strach,bo nagminnie slysze negatywne opinie na temat uslug, jakosci tychze sanatoriow . Podobno zabiegi sa marnej jakosci ,na starych sprzetach ,jedzenie marniutkie i mało oraz pokoje ciasne i przeludnione po kilka osob.
nie słuchaj malkontentów :D :D jeżdze prawie co roku raz z ZUS a RAZ znfz i nie jest żle :D :D
gina8
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 18 sty 2016 20:13

Post autor: gina8 »

pozostala wiec mi nadzieja ,ze bedzie okey ! zastanawiam sie ,czy nad morzem zima tez jest urok ? bo robi sie wczesnie ciemno i jak tu spacerowac i zazywac jodu?
martynaQ
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 sty 2016 17:56
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: martynaQ »

Witam Cię,nie stresuj się zawczasu :) wszyscy jedziemy na jednym koniku i dla każdego to jest loteria.U mnie w kwietniu mija 24 miesiące,a numer mam ponad 3000.Trzeba się doszukiwać pozytywnych aspektów czekania jeśli będziemy czekać dłużej,po prostu będzie cieplej.A co do jedzenia,to w żadnym sanatorium nie byłam głodna.Byłam w kilku sanatoriach,ale narzekać nie mogę,czego i Tobie życzę,żebyś nie musiała narzekać.Co do skierowania,to myślę,że za parę dni się u Ciebie pojawi. :) :kwiat:
bozenag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 lip 2014 15:28

Post autor: bozenag »

nie słuchaj malkontentów :D :D jeżdze prawie co roku raz z ZUS a RAZ znfz i nie jest żle :D :D[/quote]

Witaj powiedz mi jak można jechać ze ZUS do sanatorium ? pozdrawiam Bożena
bozenag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 lip 2014 15:28

Post autor: bozenag »

malgonia pisze:
nie słuchaj malkontentów :D :D jeżdze prawie co roku raz z ZUS a RAZ znfz i nie jest żle :D :D

Witaj powiedz mi jak można jechać ze ZUS do sanatorium ? pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
goośka71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 mar 2012 18:59
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: goośka71 »

Gina8 potwierdzam to co piszą dziewczyny !!!
Grunt to pozytywne nastawienie.
Na warunki lokalowe nie będziesz miała czasu narzekać bo w pokoju się tylko śpi i przebiera.
Jedzonko - są wywieszane jadłospisy , jak Ci noś nie spasuje to ewakuacja " w miasto "
Zabiegi , stare aparaty ?? nie wiem czy są jeszcze takie sanatoria gdzie sprzęt pamięta Gierka ;)
Jak masz jakąś upatrzoną miejscowość , czy nawet konkretne sanatorium to jedź do NFZ i poproś panią w okienku, żeby wpisała na komputerze , że prosisz o to i o to.
Ja tak robię i do tej pory się udawało.
Powodzenia
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 13 razy

Post autor: malgonia »

nie słuchaj malkontentów :D :D jeżdze prawie co roku raz z ZUS a RAZ znfz i nie jest żle :D :D[/quote]

Witaj powiedz mi jak można jechać ze ZUS do sanatorium ? pozdrawiam Bożena[/quote]
Biorę wniosek do sanatorium z ZUS lub drukuje ze strony internetowej,ide do lekarki pierwszego kontaktu.Wypisuje mi wniosek i staje na komisji,dostaje skierowanie i wybieram miejsce i czas wyjazdu i jade :D :D
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam! :)
Kolejka przystopowała powolutku do przodu,właśnie przesiadłam się do 16 wagonu .Pozdrawiam wszystkich podróżujących! :serce: :kwiat:
ODPOWIEDZ