Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Re: Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Post autor: ewiko »

Rysiu, czekamy z niecierpliwością. Życzymy wymarzonego sanatorium... :serce:
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy

Post autor: Leon43 »

a ja zaraz za Rysią, dzieli nas niewielka różnica. Nie żeby mi się spieszyło.... ;)
Awatar użytkownika
renatka11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2013 08:51
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: renatka11 »

Leon, chyba za Rysią powinnam być ja i mój mąż, a ty po nas albo w tym samym dniu i może razem wyruszymy na podbój gór. :lol: :roll: Na koniec dzisiejszego dnia pracy nfz u mnie nr 12308, u męża 12310, numery jeszcze dalekie do przydziału, ale to dobrze, bliżej lata :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ewa11 »

zebra pisze:Witam. Ja z mężem składaliśmy we wrześniu 2014, z zaznaczeniem góry, oczywiście reumatologia. Na dzień dzisiejszy nr 38.700, Zastanawia mnie tylko ,że skierowanie od lek rodzinnego wędruje do Radomia , podlega rejestracji i dopiero do maz funduszu. Po co taka okrężna droga , 2 lata temu skierowanie było wysyłane bezpośrednio do Warszawy. Mam nadzieję że nie póżniej niż we wrześniu dostaniemy. :) W marcu pewnie weryfikacja. Ciekawe gdzie teraz z naszego funduszu wysyłają. Pozdrawiam wszystkich oczekujących :kwiat: . Aby do wiosny :kwiat: :kwiat:
Jaki okres oczekiwania napisał Wam NFZ? Ja też składałam koniec września 2014r (skierowanie zarejestrowane początek pażdziernika )i też góry, NFZ napisał okres oczekiwania ok. 30 miesięcy. Słyszę że wszyscy mają okres krótszy, dlaczego ja tak mam?
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ewiko »

Oj tam, oj tam, Ewcia nie przejmuj się, na pewno wyjedziesz jak wszyscy, po dwóch latach oczekiwania. Mój wniosek "poszedł" w czerwcu, i mam nadzieję że w czerwcu 2016 wyjadę :kwiat:
zebra
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lis 2014 17:10
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: zebra »

Witam ponownie.Jeśli chodzi o czas oczekiwania NFZ u męża napisał 20 mcy , a u mnie 28! mcy , chociaż numery mamy następujące po sobie i ten sam profil leczenia. ;) Ano zobaczymy co z tego wyniknie , ja przyjmuję średnią 24 mce. :D . Pozrdawiam cieplutko :serce:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

renatka11 pisze: Na koniec dzisiejszego dnia pracy nfz u mnie nr 12308, u męża 12310,
Złożyliście wnioski jednocześnie, razem. Zatem skąd różnica w numeracji? Powinniście mieć numerki jeden po drugim.
Awatar użytkownika
renatka11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2013 08:51
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: renatka11 »

Nie wiem skąd różnica w numeracji. Wnioski składaliśmy razem, sama wysyłałam w jednej kopercie i dołączyliśmy pismo z prośbą o wspólny wyjazd. Mam nadzieję, że wyjedziemy razem.
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Długość oczekiwania zależy tez od przydzielonej miejscowości . Wiadomo, że w góry czeka sie znacznie krócej niz nad morze czy na niziny.Może to zadecydowało o róznicy wpisanego okresu oczekiwania, zakładając że nie pojedziecie razem. Może są jakieś przeciwwskazania ale w praniu może sie okazać całkiem inaczej :kwiat: .
pozdrawiam
Bietka
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Obecnie mam nr 24 000-wniosek z czerwca 2014, zaznaczone góry.Mam nadzieję na ciepłe miesiące, ale koleżanka np. wyjechała dopiero w grudniu do Ciechocinka mając identyczny numer w tym okresie jak ja. Także nic nie wiadomo.Wyjechałam np. w 2014 roku z numerem 21 000 w góry (okres świąt) . W okresie wakacji kolejka właściwie stoi i z bardzo małym numerem w czerwcu np. 8 000 można wylądować w sanatorium w listopadzie czy grudniu. W zeszłym roku 7 moich znajomych wyjechało właśnie w tym okresie, jakby innych miesięcy nie było.No cóż znajomości plus komercja robią swoje.
ODPOWIEDZ