Stomil Ziemowit Iwonicz-Zdrój od 21.02.2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Re: Stomil Ziemowit Iwonicz-Zdrój od 21.02.2016

Post autor: Dzia_dek »

martula13, dziękuję Ci za miłe słowa. :)
Piszesz, że kijki i muzę wozisz ze sobą. Super! Znaczy się, że lubisz chodzić. ;)
Jak lubisz chodzić, znaczy się, że wozisz ze sobą "dobre" buty, np. trekkingowe. ;)
(proponuję jeszcze niewielki, lekki plecaczek. Mapa, mały termosik itp.
"Łazika" nie ma potrzeby instruować co ma zabrać ze sobą.) ;)
Wokół Iwonicza i w najbliższej okolicy jest mnóstwo szlaków do chodzenia.
Wędrówki wspaniale wypełniają wolny czas i pozwalają zobaczyć coś nowego.
Niektóre trasy są krótkie, godzinne, a inne np. pętla do Rymanowa czy na "Cergową" 6 - 7 h.
Nie są to chodniki czy ścieżki z kostki dlatego ważne są "dobre, mocne" buty, tym
bardziej, że z pogodą też może być różnie. Jeszcze raz życzę miłego pobytu.
Pozdrawiam. D.Z.
martula13
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 mar 2013 09:40
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: martula13 »

Dzieki raz jeszcze za informacje, mam nadzieje, że pogoda nie będzie przeszkodą w wędrówkach, miłe towarzystwo zapewne się znajdzie a i nogą "zakręcic" tez jest gdzie , byleby tylko była ochota :)
Może uda sie spotka z państwem, którzy będą "Pod Jodłą" , pozdrawiam :)
Jest jeszcze trochę czasu, więc myślę, że może ktoś... , coś.... jeszcze napisze, może w zakresie zakwaterowania (pokoje, wyposażenie, czy jest czajnik - jestem kawoszką, itp.) :)
Awatar użytkownika
ptysiu111
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2010 17:16
Podziękowano: 3 razy

Post autor: ptysiu111 »

Martula.
Nie bierz tych negatywnych bredni o Sanatorium Ziemowit na poważnie.
Dostałaś fajny obiekt w super miejscu Iwonicza Zdrój.
Na pewno nie jest to hotel Hilton, ale do udanego zregenerowania zdrowia i odpoczynku nie brakuje w nim nic.
Wszystko zależy w dużym stopniu od ludzi jacy przyjadą na Twój turnus, bo jak przyjadą sami niedowartościowani dewiaci co nic im w życiu nie pasuje, to trochę kulawo, ale przy blisko 200 osobach na turnusie to jest wręcz nie realne, by nie było osób do tańca i do różańca...
Sam Iwonicz Zdrój jest miasteczkiem z nie powtarzalną duszą, gdzie większość ludzi pragnie wrócić jak najszybciej to możliwe.
Ludzie tam się bardzo szybko dogadują i tworzą super atmosferę.
Tak więc głowa do góry,bo na pewno Twój wyjazd będzie udany i pełen wrażeń do których będziesz często wracała.
Czego Ci życzę z całego serca w Nowym Roku...
pozdrowionka dla Wszystkich :D :D :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

witajcie jeszcze raz tomasz wszystko sie zgadza dziadek co piszesz ale nie wiem czy siedem złotych za dobe to jest sie z czego cieszyc 24 dni razy siedem a gdzie reszta koszty wzrosna internet moze byc masz racje dyche trzeba dac za klucz do pokoju kawiarnia fajna owszem tylko dziwny trafem swieci pustkami kazdy idzie do miasta Podpowiadam jak nie płcic za parking jedziesz do konca budynku i z tu jest duzo miejsca koło lasu tez jest kamera i tam stoisz nie płacisz ja tak zrobiłem duzo samochodow tam stoi spokojnie bez problemu Zabiegi to naprade lipa najgorsza gimnastyka a wiekszosc po to jedzie 24 dni leząc na materacu taka jest gimnastyka basen moze byc tak jak pisałem ale jak bedzie w grupie 10 osob ale jak wiecej to zobaczysz ja miałem szczescie było 8 reszta nie przychodziła a kolega miał 13 osob to juz koszmar Pozdrawiam tomasz
martula13
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Chciałoby się rzec "damy radę" i wiem, ze tak będzie. Jestem pełna optymizmu, dzisiaj rozmawiałam z babeczką, która była w listopadzie ub. roku w tym ośrodku, wróciła bardzo zadowolona, poleciła mi nawet, zebym sobie dopłaciła za cały turnus - 24 dni - 30 PLN i wzięła jedynkę. a reszta juz tylko zależy od dobrego towarzystwa. Należę do wesołych osób z natury, więc nie ma stresu. :)
martula13
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Tomaszu, szkoda, że gimnastyka odbywa się tak jak piszesz - zamiast leżec na materacu, to wolę zdecydowanie na łóżku. Liczę na to, że jednak osoba prowadząca gimnastykę, zarówno na materacu jak i w basenie, będzie czynic to profesjonalnie, fachowo i bezpiecznie. A jeśli chodzi o opinie o sanatoriach, to każdy kuracjusz ma swoją - ja osobiście byłam juz kilka razy i zawsze wracam zadowolona, zrelaksowana i bardziej "gibka". Pozdrawiam :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

naprawde jestem zdziwiony komu tam było dobrze no ale pojedziesz zobaczysz zycze jak najlepiej pozdrawiam
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

martula13 pisze: Należę do wesołych osób z natury, więc nie ma stresu. :)
Jest wyjazd sanatoryjny -to sama radość :D .Zero obowiązków ,rehabilitacja i odpoczynek.Nie ma stresu. :x :D 8-)
Pozdrawiam i życzę skutecznej rehabilitacji.
Awatar użytkownika
ptysiu111
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2010 17:16
Podziękowano: 3 razy

Post autor: ptysiu111 »

Do: tomaszsanat...
Pozytyw za Twoją opinie dałem Ci za Twoją mega głupotę. ;)
Tak byś nie popadł w mega pesymizm życiowy :D
Autorce tematu życzę super pobytu, bo na pewno takim się okaże...
pozdrowionka
:)
martula13
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Bardzo dziękuję wszystkim za dobre słowa i szczere życzenia udanego pobytu, żałuję, że nie spotkam Was na moim turnusie, bo zapewne z Wami byłoby wesoło i przyjemnie.
Więc życzę Wam dobrego samopoczucia, radości w życiu oraz samych słonecznych i pięknych dni :)
ODPOWIEDZ