GÓRNIK w Iwoniczu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 19:38
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 10

Re: GÓRNIK w Iwoniczu

Post autor: bozenkagr »

witam
Dzięki wszystkim za wszelkie informacje. Też się cieszę, że to Górnik. Nie byłam akurat w tym sanatorium, ale słyszałam same bardzo dobre opinie. Miałam prosić o małą zmianę terminu, ale nie ma pewności czy dostałabym ten ośrodek.
witaj Ida, rzeczywiście rzadko się odzywam, chociaż czasami odwiedzam i czytam ...
pozdrawiam
danka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 gru 2010 12:40

Post autor: danka »

Gornik to sanatorium na wysokim poziomie.Polecam
Awatar użytkownika
ptysiu111
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2010 17:16
Podziękowano: 3 razy

Post autor: ptysiu111 »

Gratuluje Sanatorium...I miejscowości...
Wzór pod każdym względem.
pozdrawiam i udanego pobytu życzę,a na pewno taki będzie...
:D :D :D
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

bozenkagr - gratuluję przydziału :)
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 19:38
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: bozenkagr »

Dzięki wszystkim za miłe słowa. :) Jednak szkoda, że to nie maj, tak bym chciała pochodzić sobie po górach.
Danae
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2016 10:45
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: Danae »

bozenkagr pisze:Dzięki wszystkim za miłe słowa. :) Jednak szkoda, że to nie maj, tak bym chciała pochodzić sobie po górach.
Ja również jadę do Górnika w marcu.
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Suzen »

bozenkagr pisze: Jednak szkoda, że to nie maj, tak bym chciała pochodzić sobie po górach.
Bozenkagr
Jeśli weźmiesz odpowiednie obuwie,też możesz pochodzić po szlakach/ a jest ich sporo-łatwiejsze ,trudniejsze do pokonania/. Oczywiście aura jest ważna w wyprawach.
A wtedy będziesz podziwiać widoki,zawsze tez można zaobserwować coś ciekawego i ...polepszyć swoją kondycję.
Pozdrawiam :kwiat:
Danae
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2016 10:45
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: Danae »

lawenda pisze:Witaj bozenkagr .
Gratuluje fajnego sanatorium. Ja byłam w nim we wrześniu 2015. Pokoje bardzo ładne 1 lub 2-osobowe. [ na jedynki robią
rezerwacje ] Baza zabiegowa b. dobra, wszystko jest na miejscu. Chyba niema basenu ( nie jestem pewna ) ale są zawijania
borowinowe i kriokomora. Jedzenie jak dla mnie bardzo dobre. Są różne diety (również wegetariańska) Pani dietetyczka to
osoba bardzo kompetentna (zna się na swojej pracy) Ogólnie ośrodek zadbany i czysty, obsługa na wysokim poziomie.
Położony dość wysoko, ale dla osób w miarę sprawnych to jest na plus.

Pozdrawiam i życzę udanej kuracji :kwiat:
Witaj, jadę do Górnika w Iwoniczu Zdroju w marcu. Na forum trafiłam przypadkowo i przeczytałam pozytywne opinie o Górniku. Jednak nadal nurtują mnie pytania: mam być 10 marca, czy tego dnia są już badania i przydział zabiegów? Będę na miejscu dopiero ok. 15.00. Pokój udało mi się już zarezerwować wcześniej, także tym się nie martwię. JeSli chodzi o dietę i konsultację dietetyczki, czy trzeba wcześniej dzwonić i umawiać się? Jak wygląda orientacyjny plan godzinowy dnia /śniadanie, zabiegi, obiad, kolacja/ czy jest czas na zwiedzanie? No i chyba ostatnie pytanie odnośnie borowiny i kriokomory, czy przyznają te zabiegi w ramach pobytu czy trzeba wykupić indywidualnie?
To mój pierwszy wyjazd do sanatorium i stąd te pytania. Jeśli możesz mi coś podpowiedzieć odnośnie pobytu, Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Podziękował: 44 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: lawenda »

Witam Danae, jak również wszystkich forumowiczów.

W Górniku byłam prywatnie, więc borowinę i kriokomorę miałam w pakiecie, ale z tego co wiem to kuracjusze z funduszu również z nich korzystali, ponieważ Górnik ma umowę na te zabiegi z NFZ. Jeśli chodzi o pierwszą wizytę lekarską i rozpiskę zabiegów, to im wcześniej będziesz na miejscu, tym szybciej to załatwisz (tego samego dnia) a co za tym idzie, możesz mieć wszystkie zabiegi już z samego rana i dużo wolnego czasu na inne przyjemności. Ja staram się zawsze przyjechać dzień wcześniej i następnego dnia raniutko mam już wszystko załatwione. Posiłki są : śniadanie o godz. 8, obiad-13, kolacja-18. Dietę ustalisz, jak już będziesz po badaniu w jadalni u pani kierownik (dietetyczka) przed pierwszym posiłkiem, lub wcześniej, jeśli ją tam zastaniesz. Jeśli będziesz miała wpływ na wybór lekarza to polecam p. doktor Beatę Szajna-Sołyga. (bardzo miła)

Pozdrawiam Ciebie, wszystkich kuracjuszy, oraz cudowny Iwonicz :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Podziękował: 44 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: lawenda »

Witam Danae.

Chciałam doprecyzować mój poprzedni wpis odnośnie diety. Ja byłam na wegetariańskiej, więc ustalałam to już na jadalni, ale jeśli chodzi o diety typu: cukrzycowa, wątrobowa itp. to powinien je zlecić lekarz na pierwszej wizycie. Tak przynajmniej było podczas moich poprzednich wyjazdów sanatoryjnych. Dopowiem jeszcze, że jeżeli lubisz wycieczki to jest ich dużo, po samym Iwoniczu, jak również po okolicy. Można też pojechać na Węgry i Ukrainę (potrzebny będzie paszport). Jeśli lubisz taniec polecam Gloriettę, ew. Krakowiaka.

Życzę udanej kuracji i samych słonecznych dni. :kwiat: :kwiat: :kwiat:
ODPOWIEDZ