Nida-Zdrój Busko Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Nida-Zdrój Busko Zdrój

Post autor: Selene »

Witam :)

Interesują mnie Wasze opinie na temat sanatorium NIDA ZDRÓJ w Busku. Na stronie internetowej ośrodek wygląda nader zachęcająco. :D

Pozdrawiam :)
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Re: Nida-Zdrój Busko Zdrój

Post autor: ewiko »

Selene, w NIDZIE byłam 2 lata temu. Pokój wybrałam na miejscu. Za dopłatą dostałam o wyższym standardzie. W pokoju lodówka, telewizor, telefon.Codziennie sprzątane.Wyżywienie jak dla mnie wystarczające. Na stołówce troszkę ciasno ale jakoś pomieściliśmy się. Zabiegi rewelacyjne. Basen, siarka, masaże..... Można wybrać sobie lekarza co też zrobiłam. Bardzo kompetentny. Otoczenie piękne. Codzienne spacery z kijkami po parkach. Mam nadzieję że kiedyś tam raz jeszcze pojadę . Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Ewiko serdecznie dziękuję za odpowiedź. Napisz mi proszę czy w łazience są suszarki do włosów i czy są szlafroki :?: :)
Zastanawiam się nad trzema ośrodkami: Nida, Włókniarz i Wojskowy. Zamierzam wyjechać prywatnie na ca 2 tygodnie :)

ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Selene, wszystkie trzy ośrodki są na wysokim poziomie. Jednak w Włókniarzu nie ma basenu.Nida jest najbardziej kameralna. W pokojach nie ma szlafroków ani suszarek do włosów. Ale skoro Ty jedziesz prywatnie to możliwe że w swoim pokoju będziesz miała obie rzeczy. Wydaje mi się że jeśli chcesz wyjechać w tym sezonie to już najwyższa pora na rezerwacje a jeśli chodzi o Włókniarza i Wojskowego to może być już za późno. Tam rezerwacje są robione z bardzo dużym wyprzedzeniem.
Anka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2010 14:35

Post autor: Anka »

Witaj Selene! Jeśli chcesz mieć pokój jednoosobowy to w Nidzie dopiero w grudniu ale zawsze może coś się zwolni.Natomiast największe szanse masz w Włókniarzu na bloku A1.Byłam w Włókniarzu ale nie bardzo mi odpowiada choć cieszy się ogromnym powodzeniem.W Nidzie nie mieszkałam byłam za to w Słowackim tylko oni troszkę przesadzają z cenami,dobrze jest w Marconim choć nie ma basenu,Teraz będę w Marconim opiszę po powrocie,Bardzo kameralnie jest w Sanato ale nie ma basenu.Siarka na miejscu i inne zabiegi również.Jeśli chcesz wiedzieć więcej pytaj.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Witaj Anka :)
W jakim terminie i na jak długo się wybierasz :?:
Anka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2010 14:35

Post autor: Anka »

Teraz będę od 28-04-5-05-2013 i później w II połowie sierpnia a rozważałaś Rafała? też dobre sanatorium ale nie ma basenu .Basen jest blisko bo w Wojskowym,Jak byłam na basenie w wojskowym to on nie miał połączenia z głównym budynkiem i trzeba było wychodzić na zewnątrz
Andrzej111
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2012 22:36
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: Andrzej111 »

Selene pisze:Ewiko serdecznie dziękuję za odpowiedź. Napisz mi proszę czy w łazience są suszarki do włosów i czy są szlafroki :?: :)
Zastanawiam się nad trzema ośrodkami: Nida, Włókniarz i Wojskowy. Zamierzam wyjechać prywatnie na ca 2 tygodnie :)

Witaj Selene. Myślę, że nie musisz się zastanawiać bo masz już tylko wolne miejsca we Włókniarzu i tylko w tylko w bloku A1. Tam masz szlafrok, suszarkę, a na dodatek klimatyzację i komputer w pokoju. Cena niższa niż w Wojskowym, komfort znacznie wyższy ale tylko 5 zabiegów dziennie (w Wojskowym 6). Basen to nie problem. We Włókniarzu masz rehabilitacyjny, a do pływania do Wojskowego z 200m. Jeśli chodzi o Rafała, to cena podobna jak we Włókniarzu, dobrze dla kogoś kto lubi ciszę (miałem wrażenie, że jestem w klasztorze).
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Witaj Andrzeju111 :)

Dziękuję za informację. Widzę, że jesteś znawcą Buska :D Ja zaś lubię małe, kameralne ośrodki. W takich czuję się najlepiej. :D
Otóż w interesującym mnie terminie brak wolnych miejsc w Nidzie, Włókniarzu i Słowackim :(
Ostatecznie zdecydowałam się na SANATO i wynegocjowałam całkiem niezłą cenę. W cenie pokoju 1 osobowego mam pełne wyżywienie i 5 zabiegów + kąpiel siarkową. Wprawdzie nie ma basenu lecz pani zaproponowała mi karnet na basen w Słowackim. :) Na stronie internetowej ośrodek wygląda nader przyzwoicie. A czy tak będzie w rzeczywistości? Napiszę po powrocie :)
Andrzeju a może Ty tam również byłeś :?:
astrid
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2013 11:38
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: astrid »

Witaj Selene:)Byłam w zeszłym roku w Słowackim,po sąsiedzku z Sanato.Sanato to typowy pensjonat nastawiony na gości hotelowych.Z tego co wiem ma niewielką bazę zabiegową,ale położenie obiektu jest świetne.Bywałam w Sanato na kawie i pysznych ciastkach.Bliskie sąsiedztwo Słowackiego jest atutem,bo tam możesz wykupić sobie zabiegi na jakie będziesz miała ochotę(nowy basen,kriosauna).Pozdrawiam:)
ODPOWIEDZ