Busko Zdrój ,,Słowacki''

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Lusia54
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2016 11:34
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Busko Zdrój ,,Słowacki''

Post autor: Lusia54 »

Witam, czy ktoś z forumowiczów mógłby udzielić mi informacji na temat szpitala uzdrowiskowego w w/w ośrodku? Będę wdzięczna za info.
forumowicz

Re: Busko Zdrój ,,Słowacki''

Post autor: forumowicz »

Są tam dobre warunki do kurowania się. Jednak jeszcze w ubiegłym roku był tam duży remont, wiec był hałas i bałagan.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam na forum Lusiu,nie wiem stąd Masz informację że Słowacki to Szpital Sanatoryjny- z moich wynika że to Sanatorium-chyba nic się w tym względzie nie zmieniło,a co do Szpitala w Busku to jest to Krystyna-który był i jest w remoncie,Teodorowi-czy jak mu tam coś dzwoni-tylko nie wie w którym...kościele :!: na temat Słowackiego Masz sporo informacji Lusiu-należy wklepać w wyszukiwarkę interesujący Cię obiekt-okienko w prawym górnym rogu,Pozdrawiam i miłej lektury Życzę :)
Lusia54
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dzięki za informacje. Pytam dlatego,że w przeglądarce mam skierowanie do szpitala uzdrowiskowego a opinie jakie znalazłam to o sanatorium i o hotelu ( może żle szukam), ale jeszcze popatrzę.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

andrzej1955, czy jak ci tam,
Zapewniam cię, że odróżniam Krystynę od Słowackiego. Wiem co piszę. Niedawno byłem w Busku i widziałem ów remoncik.
Słowacki zasadniczo jest równocześnie sanatorium i hotelem spa. Zabiegi są traktowane solidnie, jest spory basen. Pokoje duże, jedzenie urozmaicone, dostosowane do potrzeb gości.
Słowacki w znacznej części jest nastawiony na komercję.
Słowacki jest równocześnie szpitalem z oddziałami:
Rehabilitacja stacjonarna - Reumatologia
Rehabilitacja stacjonarna - Neurologia
Rehabilitacja stacjonarna - Ortopedia i traumatologia narządu ruchu
Rehabilitacja stacjonarna - Dermatologia i wenerologia
Ostatnio zmieniony 28 sty 2016 16:35 przez forumowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Lusiu,w Słowackim są szpitalne pobyty,jest też rehabilitacja szpitalna 28 dniowa.
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2011 20:33

Post autor: mariolaa »

Lusia54 pisze:Witam, czy ktoś z forumowiczów mógłby udzielić mi informacji na temat szpitala uzdrowiskowego w w/w ośrodku? Będę wdzięczna za info.
Lusia "Sanatorium "Słowacki" posiada podpisane umowy z oddziałami Narodowego Funduszu Zdrowia w rodzaju LECZNICTWO UZDROWISKOWE w zakresie:
- UZDROWISKOWEGO LECZENIA SANATORYJNEGO 21 dni
- UZDROWISKOWA REHABILITACJA W SZPITALU UZDROWISKOWYM 28 DNI."
Także napisałaś poprawnie, sanatorium prowadzi rehabilitację w ramach szpitala uzdrowiskowego. Informacja ta pochodzi ze strony powyższego sanatorium.
Znajoma była w 2014 roku co prawda prywatnie, ale była bardzo zadowolona z warunków w tym obiekcie
Pozdrawiam, trafionych zabiegów i miłego towarzystwa. :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Sprawa się wyjaśniła,a ja i wszyscy tu obecni na forum dzięki tobie Mariolu są bogatsi o nową informację-Dzięki :) Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zapomniałem o wcześniejszym wpisie Alicji :kwiat: ale chyba po starej znajomości mi....wybaczy ;) :kwiat:
Lusia54
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Tak mam napisane w skierowaniu: rodzaj leczenia - uzdrowiskowa rehabilitacja dla dorosłych w szpitalu uzdrowiskowym,a więc Felice jest dobrze zorientowana w temacie, zanim pojadę może ktoś opisze jeszcze coś więcej.
ODPOWIEDZ