Tak się zastanawiam...jedynka czy dwójka, trójka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
kasia+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 cze 2014 20:14
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 10

Re: Tak się zastanawiam...jedynka czy dwójka, trójka

Post autor: kasia+ »

co 2,3 ... spróbujcie się przed wyjazdem nastawiać pozytywnie - że właśnie w tej np.3 będzie SUPER , a jak naprawdę trafi się jakiś gbur - to daj mu prztyczka w nos - złącz się z innym Towarzystwem i graj mu na :kwiat: . ;) :shock: :roll:
kropkaem
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 wrz 2015 20:34
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: kropkaem »

tb50 pisze:
danusia57 pisze:
Cisza :oops: :oops: kropkaem nie chwali się w jakim pokoju mieszka :?: czekamy na wieści z sanatorium :kwiat:
Danusiu po czekamy na wiadomość może napisze ;) :)
Cisza przed burzą :lol:
A tak serio, to mam, to, co chciałam. :D
Przyjechałam dzień wcześniej, około południa i już trzy jedynki z czterech, były zajęte, ale "przerobili" dodatkowo jedną dwójkę na jedynkę. I więłam ten pokój dwuusobowy do pojedyńczego wykorzystania, bo po prostu był już wysprzątany i przygotowany, no i jest znacznie większy ;)
Mam swój "apartament" i jestem zadowolona :-)
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Każdy by był :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
danusia57
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2012 13:10
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: danusia57 »

kropkaem pisze: Cisza przed burzą :lol:
Przyjechałam dzień wcześniej, około południa i już trzy jedynki z czterech, były zajęte, ale "przerobili" dodatkowo jedną dwójkę na jedynkę. I więłam ten pokój dwuusobowy do pojedyńczego wykorzystania, bo po prostu był już wysprzątany i przygotowany, no i jest znacznie większy ;)
Musiałaś mieć mocne argumenty :lol: :lol: że masz swój apartament :lol: :lol:
kropkaem
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 wrz 2015 20:34

Post autor: kropkaem »

danusia57 pisze:
kropkaem pisze: Cisza przed burzą :lol:
Musiałaś mieć mocne argumenty :lol: :lol: że masz swój apartament :lol: :lol:
Czasami Panie recepcjonistki są po prostu bardzo miłe, wyrozumiałe i "normalne" :-)
Jak dzwoniłam, od razu szczerze mówiły, że nic nie mogą mi zagwarantować, nawet wcześniejszy przyjazd może okazać się niewystarczający, bo jest zbyt mało pokoi jednoosobowych, a coraz więcej chętnych na nie..
Więc cóż, kto ryzykuje, ten ma :lol:
Limoni
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 21 mar 2014 10:21
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Limoni »

Byłam niedawno w Hutniku z Zus-u. Co do jedynek to fakt, mają tylko kilka. Jedna z tych które oglądałam to na 4 piętrze, z balkonem, duży pokój( taki jak 2 ale z jednym łóżkiem, bardzo słoneczna, z widokiem na Palenicę i graniczy z pokojem pielęgniarek.
Druga, która oglądałam to na 2 piętrze po lewej stronie korytarza , z widokiem na złomowisko, gruz z remontu- (bo cały czas trwa tam remont od 7 pietra w górę i sypie się ten gruz całymi dniami właśnie po tej części budynku, porażka. ) pokój jest nad kotłownią- czyli głośno strasznie tam, no i bez balkonu, okna bardzo wysoko- niska osoba nawet nie zajrzy, no i co za tym idzie, ciemno. Tak więc ja zdecydowałam się na 2-kę mimo wcześniejszego przyjazdu i nie żałuję! Towarzystwo miałam super, piętro okazało się spokojne( ponieważ kontrola w ośrodku jest zerowa, na innych piętrach do 2-3 w nocy balowano) Pokoje po lewej stronie budynku są wg mnie gorsze. Pokoje ostatnie, na końcu korytarza-budynku sa bardzo zimne, w pozostałych ciepło.
Niektóre 3-ki maja tak że przez 1-ke trzeba przejść lub odwrotnie!!! Polecam pokój 205, 204,203, wszystko działa, czajnik blisko, kaloryfer grzeje, nic nie cieknie, tylko telewizory beznadzieja, a pokój 202A to największa 3-ka! Pokój 403 - masakra- kolor ścian - wściekły róż!! - jedyny taki pokój w tym kolorze!.
Jedzenie w Hutniku bardzo dobre, urozmaicone, duże porcje, zabiegi fajne, szczególnie polecam kriosaunę- boski zabieg, trzeba podejść na niego do inhalatorium , ale warto. Na basen trzeba iść pieszo do Budowlanych, najpierw schodami na dół , a potem schodami pod górę lub drogą pod górę, a zajęcia takie sobie, nic szczególnego- moim zdaniem nie warto. Po drugim wyjściu na basen wszyscy się przeziębili bo woda była zimna i wolne te ćwiczenia i potem nikt nie chciał chodzić. Tańce we wtorki, czwartki i soboty w kawiarence na dole, wstęp 5 zł, woda 2 zł, piwo 5zł.
Polecam karczmę "u Podolcy" maja bardzo dobre jedzenie, a desery to najlepsze mają w willa POKUSA- boskie! ( lepsze niż w Helence )
Miłego pobytu !
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: woytek »

limoni wielkie dzięki taki opisów jak twój przydało by się wiecej
bea8
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 mar 2014 21:05
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: bea8 »

Jestem zwolenniczka jedynek, lubie czuc się swobodnie, w końcu jade do sanatorium żeby odpocząć...wiem ze w niektórych sanatoriach nie ma szans na pokoj 1 osobowy a w niektórych można zarezerwować wcześniej taki pokoj , w jakich sanatoriach jest najwieksza szansa na jedynke....?
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Też wolę jedynki , lub wyjazd z kimś zaprzyjaznionym.Teraz mam problem, bo czeka mnie wyjazd po raz pierwszy z ZUS i nie wiem czy Zusowcą dają jedynki :?:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Ela, w kontrakcie z ZUS-em ośrodek na 100(chyba , nie pamiętam dokładnie ) pensjonariuszy musi mieć zagwarantowane 6 pokoi jednoosobowych - to jest minimum , które musi być spełnione, ale życie jest tylko życiem :)
ODPOWIEDZ