Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: Selene »

xzibi pisze: ZUS wielkopolski jak długo czeka się od złożenia wniosku w oddziale na komisję a po komisji o ile przydzielą sanatorium termin wyjazdu.Pozdrawiam ;)
Witaj xzibi 8-)

Po złożeniu wniosku w ZUS zaproszenie na komisję otrzymasz w ciągu 30 dni. Jeżeli jesteś osobą czynną zawodową a szanowna komisji zdecyduje, że kwalifikujesz się na wyjazd to możesz zdecydować o terminie wyjazdu. I tu jest małe ale - musisz wyjechać w ciągu 6 miesięcy licząc od daty komisji.
xzibi 8-) zatem czekam na info... kiedy masz komisję ;) :lol:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: Selene »

Marylka pisze: aktualnie oczekuję na zaproszenia od orzecznika...składałam 25 stycznia na Dąbrowskiego//wielkopolska. jak będę znała szczegóły to napiszę. Pozdrawiam Marylka
Marylko :kwiat: zatem czekamy na informację od Ciebie i to pozytywną. :D

Serdeczności :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Selene dzięki, mój staż sanatoryjny jest ubogi i wiadomości z tym związane, ale dzięki takim osobą jak Ty można się wiele interesujących rzeczy dowiedzieć :kwiat: :) Jak tylko poznam szczegóły nie omieszkam wszystkich powiadomić. Pozdrawia serdeczni Marylka
Szalman
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 14 kwie 2014 20:59
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Szalman »

Czy ktos wie ile się czeka na przydział sanatorium ZUS Kraków ?
Awatar użytkownika
Maja1912
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2015 11:32
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 17

Post autor: Maja1912 »

gosiulek2002 pisze:05.02.2016 mam komisję w ZUSie odnosnie złożonego w niosku o sanatorium.Troche mam obawy czy mi przyznają,cały czas pracuje i nie chodzę na chorobowe.Podzielcie się swoimi doświadczeniami,już bylam w sanatorium z ZUSu ale wtedy bylam po długim chorobowym
Witaj.
Mam dokładnie taka samą sytuację jak ty.
Ostatnio na l-4 przebywałam w marcu 2015r. plus sanatorium po prawie półrocznym chorowaniu.
Właśnie jestem po wizycie w ZUS. Sanatorium przydzielono mi na kwiecień 2016r. na podstawie dokumentacji medycznej.
Lekarz nie pytał nawet czy przebywam na l-4 (może miał podgląd w systemie). Dopytywała o nie dopiero pani przydzielająca wyjazd.
Więc myślę, że tak jak tu już pisano chodzi o rehabilitację i ograniczenie przebywania na świadczeniu chorobowym, zresztą temu służy prewencja rentowa. :)
gosiulek2002
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 lip 2010 12:52
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: gosiulek2002 »

Zobaczymy w piatek,dam Wam znać czy mi przyznali sanatorium
gosiulek2002
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 lip 2010 12:52
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: gosiulek2002 »

Maja 1912 a gdzie Ci przyznali sanatorium tzn do jakiej miejscowości jeśli można wiedzieć
Już doczytalam w innym temacie gdzie jedziesz,fajna miejscowośc,bylam kiedyś niedaleko .
Ostatnio zmieniony 03 lut 2016 19:09 przez gosiulek2002, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Maja lekarz (orzecznik) ma podgląd na swoim komputerze czy jesteś na zwolnieniu a po drugie w skierowaniu na turnus rehabilitacyjny lekarz wystawiający musi zaznaczyć odpowiednie pole jaki jest Twój status ,czy pracujesz czy chorujesz czy jesteś na świadczeniu rehabilitacyjnym czy rencie . :)
Gosiu trzymam kciuki za Twoją pozytywną komisję. :) Pozdrawiam
alapa
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 lip 2012 17:43
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: alapa »

Jutro moje spotkanie z orzecznikiem Zus. Ciekawe jaki będzie wynik spotkania ;) ?
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

trzymam kciuki :) będzie dobrze