Sanatorium z ZUS
-
gosiulek2002
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 21 lip 2010 12:52
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 6
Re: Sanatorium z ZUS
-
graza
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 13 sty 2011 19:37
- Oddział NFZ: Wielkopolski
Czy ktoś z forumowiczów wie?
Czy osoba przebywająca na rocznym świadczeniu z Urzędu Pracy może starać się o sanatorium z ZUS. Pracując osoba korzystała z sanatorium z tej instytucji.
Pozdrawiam serdecznie Grażyna
- Betina71
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2016 08:03
- Staż sanatoryjny: 3
-
beatricz
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 05 mar 2013 14:47
- Staż sanatoryjny: 4
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Po roku przebywania na zasiłku ( musi być odprowadzana składka zdrowotna) nie przysługuje turnus rehabilitacyjny z ZUS . Licząc złożony wniosek i czas oczekiwania na komisję to będziesz na bezrobotnym bez prawa do zasiłku i tu jest problem turnus sie nie należy . jeśli podejmiesz pracę i będzie odprowadzana składka zdrowotna od Twojego wynagrodzenia to jak najbardziej możesz się starać. kiedyś ten problem był poruszany na forum i w ZUS pytałem . Od tego czasu nic się nie zmieniło. Jeśli w trakcie turnusu z ZUS jesteś na zasiłku z jego prawem możesz i starać się i jechać na taki turnus .graza pisze:Witam
Czy ktoś z forumowiczów wie?
Czy osoba przebywająca na rocznym świadczeniu z Urzędu Pracy może starać się o sanatorium z ZUS. Pracując osoba korzystała z sanatorium z tej instytucji.
Pozdrawiam serdecznie Grażyna
-
olenka989
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 26 sie 2014 17:42
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
gosiulek2002 pisze:Napisałam posta ale gdzieś utknął chyba bo go nie widzę,pisze jeszcze raz.Jestem własnie po komisji w ZUSie i niestety decyzja odmowna ,nie przyznali mi sanatorium.Tak przypuszczałam bo nie chodze na chorobowe więc jestem zdrowa.Moja wizyta u orzecznika może trwała ze 2 minuty,żadnego wywiadu,badania,jakis dziwny ten lekarz.To nie była moja pierwsza komisja bo już w sanatorium z ZUSu byłam parę razy i też wtedy nie byłam na chorobowym ale te komisje wyglądały inaczej.Widocznie dzisiaj mialam pecha ,że trafiłam na takiego lekarza,trzeba będzie zacząć chodzić na chorobowe.Pozdrawiam wszystkich a tym czekającym życzę powodzenia i lepszych orzeczników
Coś czuję,że czeka mnie to samo.Też nie korzystałam z L4.Niedługo się okaże.A co Ci lekarz powiedział?Jak uzasadnił swoją decyzję?
-
gosiulek2002
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 21 lip 2010 12:52
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Humory orzeczników to choroba ZUS
- aniag
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 mar 2014 16:51
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 3
Czy juz po dwoch miesiacach mozna ponownie skladac?sztani pisze:Gosiu proponuję ponownie złożyć wniosek za 2 miesiące ,może inny okaże się łaskawszy i bardziej ludzki dla Ciebie. Powodzenia![]()
Humory orzeczników to choroba ZUS