Sanatorium z ZUS
- aniag
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 mar 2014 16:51
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Sanatorium z ZUS
-
gosiulek2002
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 21 lip 2010 12:52
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 6
Zgadzam sie w zupełności bo osobiście tego doświadczyłam w piatek na komisji w ZUSie,dwie minuty może przebywałam w gabinecie u lekarza i na tym koniec.Teraz tak z innej beczki zapytam,co zalicza sie do chorób ukladu krążenia na które ZUS wysyła do sanatorium?Jak na drogi oddechowe dostalam odmowe to może na inne schorzenie złożę wniosek.basiat pisze:Marylko, zwykle to oni nie maja ochoty na dyskusje, niestety. Zawsze są oziębli, starają się nie patrzeć na petenta nie pozwalają na dłuższe wywody o swojej chorobie. To jest ich taktyka, chyba ich w tym kierunku szkolą![]()
1. Jesteś osobą pracującą czy na zwolnieniu lekarskim?
2. Jakim cudem dostałaś Lądek, skoro tomaszowski ZUS twierdzi, że daje skierowania w najbliższej okolicy - Ciechocinek, Uniejów, Inowrocław, Wieniec. Jak ci się to udało? Zaproponowali Ci sami czy jakoś prosiłaś?
- Bozena321
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
- Staż sanatoryjny: 7
Jestem osobą pracującą i nie chodzę na L4. Nie wiem dlaczego napisałaś, że cudem dostałam Lądek. Poprosiłam i umotywowałam to, dlaczego chciałabym pojechać do Lądka. Przede wszystkim jestem osobą spokojną i idąc do ZUS-u nie jestem bojowo nastawiona. Zależy mi na rehabilitacji, bo przede wszystkim po to tam jadę. Urzędnik wykonuje swoją pracę i proponuje miejscowości zgodnie z przepisami, ale urzędnik-inspektor jest człowiekiem i ja wytłumaczyłam dlaczego tam chcę pojechać.emik pisze:Bożeno, odpowiedz mi na dwa pytania.
1. Jesteś osobą pracującą czy na zwolnieniu lekarskim?
2. Jakim cudem dostałaś Lądek, skoro tomaszowski ZUS twierdzi, że daje skierowania w najbliższej okolicy - Ciechocinek, Uniejów, Inowrocław, Wieniec. Jak ci się to udało? Zaproponowali Ci sami czy jakoś prosiłaś?
Pozdrawiam
- Bozena321
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
- Staż sanatoryjny: 7
-
agniecha_76
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 wrz 2010 19:22