Mazowiecki, jaki jest teraz czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Re: Mazowiecki, jaki jest teraz czas oczekiwania?

Post autor: ewiko »

Bo głupot sie nasłuchał, z moim było identycznie, dlatego ... jeździmy razem :lol:
Awatar użytkownika
renatka11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2013 08:51
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: renatka11 »

U mnie i męża były propozycje: Duszniki-Zdrój, Polanica -Zdrój, Kudowa-Zdrój, Rymanów Zdrój. A ja dlaczego wolę z mężem: bo mamy dla siebie więcej czasu, nie ma problemu z kim potańczyć, z kim iść do kawiarni, na spacer, chociaż ogólnie łatwo nawiązuję kontakty i szybko skupiam wokół siebie towarzystwo i pewnie dlatego i mąż woli jechać ze mną, a w ogóle to sam by nigdzie nie pojechał, no chyba że by musiał. Jeśli chodzi o osoby samotne w sanatorium, to z tym jest różnie. Podczas naszych 3 pobytów w sanatorium troszkę się napatrzyliśmy, jak niektóre panie usilnie szukają panów do towarzystwa, a jak który da się przyciągnąć to do końca turnusu nie oddadzą go innej kuracjuszce. Chyba że przyjedzie po męża żona z dziećmi, a tak własnie było na turnusie w Polanicy Zdroju w 2011r. :lol: :lol: :lol:
paul_88
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lis 2015 20:44
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: paul_88 »

My nie mamy możliwości jechać razem bo mamy dwójkę małych dzieci ja nie jadę szukać "wrazen" tylko sie podleczyc;)
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

ewiko pisze:Adelko, ja byłam w przychodni.... bo gdzieżby indziej???????? Wglądu do weryfikacji nie miałam , bo już pomknęły do NFZ-tu :cry:
I dlatego jak tylko pojawia się w przeglądarce informacja,idę do przychodni i proszę,żeby zatrzymali,patrzę sobie i sama odwożę. Szybko i skutecznie. Znajomi też tak robią :)
Tyle,że musi być minimum dobrej woli ze strony rejestratorki. ;)
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ewiko »

Adelko, moje SZANOWNE PANIE REJESTRATORKI nie znają pojęcia DOBRA WOLA. Zresztą , część medycznego personelu również traktuje pacjentów jak intruzów. Zero empatii. Od dłuższego czasu przymierzam się do zmiany przychodni, ale jakoś ciężko zabrać mi się do tej procedury...
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26

Post autor: medi »

Ewiko u nas wystarczy ,że udasz się do innej przychodni na wizytę ,podpiszesz w rejestracji odpowiedni papierek i ...panie rejestratorki dalej same działają :twisted:
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

To nie takie proste, jakby się wydawało.Moja siostra zmienila przychodnię bez problemu, ale nie może jeszcze dostać skierowania do sanatorium, bo ma pustą kartę.Cala historia chorób została w starej przychodni, a nowy lekarz nie bardzo chce wypisać w ciemno.
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy

Post autor: Leon43 »

Dużo też zależy od nas, jak my jesteśmy normalni to jest duża szansa, że te Panie w rejestracji też będą normalne. No chyba, że trafi się jakiś ciężki charakterek no to nic nie poradzisz. U mnie w przychodni Panie są dla pacjentów, przynajmniej ja to tak oceniam. W kwestii zmiany przychodni to nie zawsze jest możliwe jeśli mieszkasz w niewielkiej miejscowości i jest tylko jedna. Kiedyś juz pisałem na ten temat, jak tylko NFZ przysłał skierowanie do weryfikacji to Pani z rejestracji zadzwoniła i powiedziała, że trzeba się umówić do lekarza, przyjść, zabrać po wizycie skierowanie i osobiście je odwieźć do NFZ-u. ;)
paul_88
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lis 2015 20:44
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: paul_88 »

U mnie było tak ze jedynego dnia pojawila się weryfikacja w przegladarce za 2dni dostałam pismo A przychodnia dzien później i sama odsylalam
Awatar użytkownika
renatka11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2013 08:51

Post autor: renatka11 »

paul_88 pisze:My nie mamy możliwości jechać razem bo mamy dwójkę małych dzieci ja nie jadę szukać "wrażen" tylko się podleczyc;)
A kto tu z nas pisze o szukaniu ,,wrażeń", no przynajmniej ja nie miałam tego na myśli pisząc o tym, dlaczego jeździmy razem. Wiadomo przede wszystkim na leczenie, a po zabiegach relaksujemy się w podobny sposób jak na wczasach czy w miejscu zamieszkania. Jedno drugiemu absolutnie nie przeszkadza, jeśli robi się to, co się lubi i jakie takie zdrowie jeszcze na to pozwala. :)
ODPOWIEDZ