Świeradów Zdrój 20.02-14.03.2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
zelmund88
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2016 18:31
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 0

Re: Świeradów Zdrój 20.02-14.03.2016

Post autor: zelmund88 »

cekaj pisze:Byłem w Zdrojowym 2 lata temu, pewnie od tej pory dużo się tam nie zmieniło. Jeżeli masz pytania, to pytaj. Postaram Ci odpowiedzieć .
Dziękuję :)
Jadę ze skierowaniem ZUS, ale o tym już wspominałem. Mam pytania co do pokoi. Jak to wygląda z zakwaterowaniem. Są to pokoje 3-5cio osobowe, jak to pisała Małgorzata? Mieszane czy tylko męskie lub damskie :P ?
Jeśli jestem aktualnie na diecie redukcyjnej (zacząłem niedawno, w celu zrzucenia kilogramów i odciążenia kręgosłupa) to czy w sanatorium otrzymam dietę o podobnym zastosowaniu? Czy działa to tylko w sporadycznych przepadkach (cukrzyca).
Jak wygląda katering? Posiłki dostarczane są do pokoi czy na stołówce o wyznaczonych godzinach?
Jest tam basen? I możliwość wykupienia jakiegoś karnetu na pobyt, lub skorzystania za darmo?

Pozdrawiam, jak coś mi wpadnie do głowy to będę pytał :)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Posiłki na stołówce, dietę możesz mieć niskokaloryczna ;) basen jest,ale do cwiczen..duży w Lukasie...pozdrawiam Gosia
cekaj
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 gru 2013 17:06
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: cekaj »

Więc sytuacja przedstawia się tak . Ja za namową szanownego grona z forum, pojechałem dzień wcześniej. Rano , kilka minut po siódmej byłem już przy recepcji. Poprosiłem o pokój dwuosobowy ( jedynki nie było wolnej) i bez problemu go dostałem. Z tego co pamiętam największym pokojem była czwórka , ale na 100% nie jestem pewny. Pokoje są dzielone na męskie i damskie , razem były tylko małżeństwa ( z tym , że pod koniec turnusu małżeństw przybyło :lol: ). Co do diety to pamiętam , że kuracjusze trochę narzekali , może nie tyle było mało jedzenia, co ciągle mięcho było gotowane i pamiętam jak jeden z kuracjuszy po n-tym obiedzie powiedział cyt. „ już mi się pierzem odbija , ciągle ta gotowana kurzyna” ;) . Posiłki są na stołówce o określonych porach, także często zaraz po posiłku biegiem na zabiegi. Wszystko jednak jest do ogarnięcia i nie będzie żadnego problemu. Jeżeli chodzi o basen, to i owszem jest w Zdrojowym, ale niezbyt duży. Taki do popływania to tak jak koleżanka napisała w Lukasie
zelmund88
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2016 18:31
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: zelmund88 »

Zrobię tak jak napisał "cekaj" i pojadę dzień wcześniej. Z samego rana zobaczę czy ugram coś z pokojami (wolałbym najmniej tłoczny ;) )

Jeszcze mam pytanie. Jak jest z dostępem do pralki? Jest jakaś pralnia? A może pralka dostępna odpłatnie lub dla wszystkich 24/h? Jak to wygląda w sanatoriach. Nie chcę brać ogromnej walizy ubrań. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

W Domu Zdrojowym wiem że można wypożyczyć szlafrok...ale czy jest pralka :?: i pralnia...na to pytanie nie potrafię odpowiedzieć...jednak myślę że to nie hotel..ale może dla komercyjnych gości coś takiego jest...zawsze można zapytać...powodzenia...Gosia
Ja walizkę wysyłam pocztą...tanio..szybko wygodnie...robię to od lat...walizka zawsze jest na drugi dzień na miejscu ;)
BlackJack
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2016 12:25
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: BlackJack »

Są sanatoria z NFZ gdzie są pralnie,w jednych odpłatne w innych za frico.
Piszesz że walizkę wysyłasz pocztą,czy zanosisz ją na pocztę sama? Jeżeli tak to co to za zysk jak i tak dźwigać trzeba.A jak z odbiorem? Tez samemu czy przynoszą do domu?
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witaj...
Nie ja nie dźwigam tylko jadę...walizka ma kółka..na poczcie zabezpieczam je przed podróżą...
Do domku przynoszą sami...tylko dzwonią żeby ktoś był...
A tam na miejscu...walizka na mnie czeka...ot wszystko i cała filozofia...pozdrawiam Gosia
BlackJack
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2016 12:25
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: BlackJack »

No tak,ale żeby nadać bagaż trzeba go dostarczyć na pocztę.A jak ktoś ma daleko?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

witajcie o jakim wczesniejszym przyjedzdzie mowicie to niemozliwe trzeba cudu zeby się wczesniej zakwaterować radze zadzwonic wczesniej bo bedziesz szukac pokoju na miescie lub spać na recepci pozdrawiam tomasz
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

To można zamówić kuriera do domu...jest tyle tych firm co się tym zajmują........DHL...SIÓDEMKA..wystarczy wpisać ...firmy kurierskie w Twoim mieście i masz wszystko..

Tomaszu :kwiat: masz rację...ja jak byłam w Wacławie...to wcześniejszy przyjazd był nie możliwy... :(
ODPOWIEDZ