Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 2 razy

Re: Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Post autor: Dagna »

Tak dawno to pismo o zakwalifikowaniu odebrałam, że nie wiem gdzie wrzuciłam. Dobrze, że nr zapisany. Skoro napisali, że czas oczekiwania 18 miesięcy to bez znaczenia jaki nr i muszą się zmieścić w tym czasie? Bo przede mną ponad 43 tys. a czas się kończy w kwietniu.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Dagna w Mazowieckiem 18 miesięcy? :shock: To raczej niemożliwe...24-28 miesięcy realny czas.
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Dagna »

No to na jesieni bym wolała niż w zimie dostać. Jak dostałam powiadomienie i zajrzałam na przeglądarkę to miałam nr równo 92000 teraz po prawie 14 miesiącach 43494 to faktycznie jeszcze z rok wypada czekać :( . Najbardziej przykre, że wiele osób wcale na leczenie nie jedzie. Nawet na zabiegi nie przychodzą tylko podpisy zbierają. Gdyby nie to może kolejki nie byłyby takie długie.
Awatar użytkownika
Zimorodek
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 30 gru 2015 14:10
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Zimorodek »

Dagna pisze:No to na jesieni bym wolała niż w zimie dostać. Jak dostałam powiadomienie i zajrzałam na przeglądarkę to miałam nr równo 92000 teraz po prawie 14 miesiącach 43494 to faktycznie jeszcze z rok wypada czekać :( . Najbardziej przykre, że wiele osób wcale na leczenie nie jedzie. Nawet na zabiegi nie przychodzą tylko podpisy zbierają. Gdyby nie to może kolejki nie byłyby takie długie.
"Dagna" bez przesady, w sanatorium byłem nie mniej razy niż Ty ale tego o czym piszesz to nie widziałem aby chodzono tylko po podpisy na karcie. Oczywiście zdarzało się nieraz że ktoś tak robił ale wynikało np. to z tego że wyjwżdżano na wycieczki, czy sam ktoś chciał coś zwiedzić w okolicy ale wówczas starano się by zabiegi jakoś pozamieniać by je wykorzystać. Ale żeby pisać że kolejki są długie bo ktoś przyjeżdża tylko po podbijanie karty? kompletny nonsens. :shock:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Niestety , muszę Dagnie przyznać rację. Wielokrotnie byłam świadkiem wypraszania pieczątki na karcie zabiegowej. Nie byli to kuracjusze NFZ-tu, lecz ZUS-u.NFZ za długo czeka, i naprawdę chce się leczyć, zaś ZUS.... w dużej mierze jadą tam kuracjusze z "musu". Moim skromnym zdaniem, za niewykorzystane zabiegi, delikwent powinien zapłacić.... to są również nasze fundusze.
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2013 12:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Zbigniew- I »

Wystartowałem. Zapisuję się do kolejki z numerem 112 518.Za dwa lata jak dociagnę :D . Jak powiadają: "Ino mig". :lol: W 2013 w kolejce na 2015 startowałem z numerem 84 500, Widocznie kolejka rośnie.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10

Post autor: Adela »

No właśnie :!: :!: :o niestety rośnie :( ja startowałam też z numerem ok.85000 a teraz wszyscy ok.100 tysięcy :( dogoniliśmy Śląsk zamiast zapatrzeć się na Podlasie :?
Co mnie tu trzyma :?: :?
Awatar użytkownika
Mask
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2013 10:40

Post autor: Mask »

Moja mama również wystartowała (wczoraj), dostała numer 110600, przewidywany czas oczekiwania 26 miesięcy.
Zastanawia się czy doczeka wyjazdu :shock: :?
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Ja tam na miejscu Twojej mamy ...na złość NFZ-owi bym doczekała ;) :twisted: :twisted: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Mask
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2013 10:40

Post autor: Mask »

Powiedziałem jej, że pojedzie ze zwrotów i połowę kolejki ominie :twisted:
ODPOWIEDZ