Muszyna - Revita 4.03.2016

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
On76
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2016 08:52
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 0

Muszyna - Revita 4.03.2016

Post autor: On76 »

Na wstępie, jako że jestem tu nowy chciałbym wszystkich serdecznie powitać:)
W w/w terminie wybieram sie z NFZ do Muszyny. Jadę tam kurować mój zwyrodniały kręgosłup. Jest to mój pierwszy wyjazd do sanatorium. Jeśli chcielibyście się podzielić wrażeniami z Revity, chętnie posłucham. Ciekawi mnie ich baza zabiegowa, podejscie do pacjenta itp, a także tak przyziemne rzeczy jak tv, czajnik w pokoju,parking, dostępność jakiejś pralki itp.
Raczej będę jechał samochodem, więc mogłbym kogoś zabrać po drodze.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Re: Muszyna - Revita 4.03.2016

Post autor: jan19557 »

O podstawowe rzeczy dowiesz się dzwoniąc do nich. W prawym górnym rogu wpisz nazwę sanatorium i miejscowość i miłej lektury. Powodzenia.
On76
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Tyle zrobiłem po pierwsze ;) Liczę na trochę osobistych spostrzeżeń, dotychczasowe posty na forum o Revicie są raczej skąpe i z lekka "stare"
jawa 53
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 gru 2013 07:17
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 4 razy

Post autor: jawa 53 »

Witaj na forum On76. Ja w Revicie byłem w 2012r,ale rozmawiałem ze znajomym który był we wrześniu ubiegłego roku,niewiele się zmieniło.
Revita leży ok 1 km.od centrum przy ujściu Szczawnika do Popradu. Baza zabiegowa na średnim poziomie, wszystkie zabiegi na miejscu, czajnik i możliwość
przyrządzenia posiłków w mini kuchniach na każdym piętrze, wyposażonych również w lodówki, żelazko z deską przy portierni, internet wi-fi na całym obiekcie.
Jedzenie dobre i w wystarczających ilościach. Pokoje jedno i dwuosobowe, radzę brać od strony rzeki,piękne widoki na przeciwległe wzgórze zamkowe i miasteczko.
Parking na ogrodzonym terenie ośrodka.
Piękne okolice na wycieczki piesze: na wzgórze zamkowe, wzdłuż Szczawnika do Złockiego ( po drodze przyrządy do ćwiczeń ) w Złockim drewniana cerkiew,
na drugą stronę Popradu do ogrodów sensorycznych, jeżeli jesteś kibicem to polecam treningi i mecze siatkarek Muszynianki.
Radzę jechać samochodem co znacznie poszerza ofertę wycieczkową: pobliska Krynica, piękny zamek w Starej Lubovli ( poniżej godziny jazdy ),radzę jechać do przejścia
w Leluchowie doliną Popradu a wracać przez Piwniczną,niezapomniane widoki,również w odległości poniżej godziny jazdy piękne miasteczko Bardejov z ładnym pochyłym
rynkiem katedrą,ratuszem i murami obronnymi. Parę kilometrów dalej Bardejowskie Kupele, uzdrowisko w stylu Krynicy, mają świetne lody kawę i ciastka a wody w pijalni
są gratis,przy uzdrowisku skansen. Na podleczenie kręgosłupa polecam kąpielisko termalne Vrbov ok 70 km,najlepsze wody siarkowe na Słowacji. Jadąc do Vrbova można
Zatrzymać się w Kieżmarku, muzeum zamkowe i starych samochodów. Również w odległości poniżej 100km. piękny zamek Spiski i Dobszyńska jaskinia lodowa.
Warto odwiedzić Poprad z nowoczesnym AquaCity.
Przyjemnego pobytu i zwiedzania.
On76
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Wooow, wielkie dzięki, na to własnie liczyłem. Trochę się zmartwiłem srednią bazą zabiegową, bo ten mój kręgosłup naprawdę ostatnio w słabej kondycji, ale może choc trochę go podratują. Ale ten Vrbov jak mówisz, odwiedzę pewnie nie raz. Dzieki wielkie raz jeszcze, wydrukuję posta i mam jak przewodnik :)
On76
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Nikt nie jedzie w tym terminie??? :cry:
Mógłbym zabrać kogoś po drodze. (Lublin, Rzeszów, Tarnów...)
ODPOWIEDZ