Odszkodowania i zadośćuczynienia

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kamis3
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2013 20:24

Odszkodowania i zadośćuczynienia

Post autor: Kamis3 »

Zdumiewający jest fakt, jak niewiele, o możliwości dochodzenia roszczeń wiedzą osoby poszkodowane. W interesie firm ubezpieczeniowych jest, by należne świadczenia wypłacać w jak najniższych kwotach, wszystko jest pięknie, przed podpisaniem polisy, a później okazuje się, że wiele "haczyków" kryje się w ogólnych warunkach umowy. Niewielu także wie, że aby otrzymać odszkodowanie nie trzeba być ubezpieczonym. Jeśli ktoś z Was kochani potrzebuje pomocy w tym zakresie, albo uważa, że nie ma sensu walczyć o odszkodowanie, bądź zadośćuczynienie piszcie proszę na priv. Chętnie pomogę.
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Odszkodowania i zadośćuczynienia - walką z ubezpieczycielami

Post autor: jacky6 »

Korzystniej byłoby pisać bardziej otwartym tekstem.
Bardziej przydatnym.
Chyba, że Imć Admin uzna to za przekroczenie zasad regulaminu forum.

:mrgreen: :ugeek:
forumowicz

Re: Odszkodowania i zadośćuczynienia

Post autor: forumowicz »

Mam pytanie kiedy pobierasz należne honorarium przed czy po uzyskaniu odszkodowania? :?: :?:
Kamis3
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

kruszynka pisze:Mam pytanie kiedy pobierasz należne honorarium przed czy po uzyskaniu odszkodowania? :?: :?:
Kruszynko Droga pewnie są na tym świecie ludzie naiwni, ale płacić za coś czego jeszcze się nie ma? :kwiat: :kwiat:
forumowicz

Znam różne przypadki w tym zwariowanym świecie mało jest rzeczy pewnych i krystalicznych.
Pozdrawiam :)
forumowicz

Przepraszam i jeszcze jedno moje spostrzeżenie z doświadczenia, dobrzy "egzekutorzy" z ubezpieczeń są zasypani prośbami o odzyskanie należnych pieniędzy i nie szukają klientów na forach.
A Ty dlaczego tutaj oferujesz swoje usługi? :o Proszę odpowiedz na moje pytanie.
Dziekuje i pozdrawiam :kwiat: :)
Kamis3
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Kruszynko Twój staż na forum jest podobny mojemu, czytam różne posty, także te, w których ludzie opisują swoje problemy, przede wszystkim zdrowotne, wyjeżdżam także dość często na leczenie sanatoryjne zarówno z NFZ, jak i z ZUS, stąd mam świadomość, że wielu z nas jest zniechęconych lub nie wierzy, że można "wygrać" np z służbą zdrowia mam tu na myśli błędy lekarskie. Ja z kolei z doświadczenia wiem, że świadomość o możliwościach uzyskania należnych, podkreślam należnych świadczeń jest niska, nikogo nie zmuszam do tego by takie świadczenia egzekwował, ale jeśli komukolwiek moja pomoc się przyda, jeśli teraz nie mając nic może coś zyskać to chyba nie jest naganne. Nie jestem egzekutorem z ubezpieczeń, jak sugerujesz. :kwiat:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Post autor: administrator »

Kamis3 tu na forum ludzie pomagają sobie wzajemnie udzielając publicznie różnych informacji, np. w postaci opinii o ośrodka, możliwościach leczenia, wspólnych wyjazdach, różnych sprawach papierkowych. Jeśli masz takowe informacje, podziel się nimi z forumowiczami publicznie na forum. Jeśli zaś chcesz ich udzielić na priv za odpowiednią prowizją z odszkodowania jak to robi większość firm "odzyskujących należne odszkodowania" to uznam Twój wątek za reklamę i usunę jako niezgodny z regulaminem forum.
Czekamy zatem na Twoje ustosunkowanie się.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

Kamis3 pisze:Kruszynko Twój staż na forum jest podobny mojemu..
Licząc li tylko punkt startu - potem była wielka nieobecność ..

Kamis3 pisze: Nie jestem egzekutorem z ubezpieczeń, jak sugerujesz.
To czemu skrywasz się pod prywatnością ?

:mrgreen: :ugeek:
forumowicz

Napisałam "egzekutorem" w cudzysłowiu tak z pośpiechu ;) :) ponieważ umknęło mi w tamtej chwili prawidłowe określenie takiej osoby. :oops: :o
ODPOWIEDZ