Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Re: Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Post autor: Bunia »

iwonina73 pisze:Witam wszystkich . Kurcze ja jeszcze stoję na peronie , kiedy wsiądę? i pojadę nie wiem .....Cierpliwie czekam!!! 8-)
mam tak samo :lol: czekam na odpowiedz z NFZ
Pozdrawiam kuracjuszy Bunia
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

"Ewiko dowiedz się czy lekarz na pewno odesłał twoje skierowanie po weryfikacji. ;)

Mario, wysłała, wysłała :lol: .Dziś z powrotem wskoczyłam do WESOŁEGO POCIĄGU, NFZ ulokował mnie w 13 wagonie, :o . Sporo pasażerów w tym czasie wysiadło. Pozdrawiam wszystkich cierpliwie oczekujących. :kwiat:
krychna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2016 17:01
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękowano: 12 razy

Post autor: krychna »

Jestem zawiedziona w góry nie pojadę :!: w Przegladarce pojawiła się informacja o przydziale.Nałeczów sanatorium Fortunat od 18 04-9 05.Czytajac opine to sa skrajne. jedni opisują dobrze inni negatywnie :oops: Może z was ktoś był w tym sanatorium proszę o wiarygodną opinie.Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Krychna, w życiu tak już jest, że to co nam nie odpowiada , innym wręcz przeciwnie. Nałęczów podobno jest OK, głowa do góry... będzie dobrze. Pozdrawiam i życzę owocnej kuracji i pięknych wspomnień po powrocie.
Awatar użytkownika
mamylka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 16:53
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: mamylka »

Witam po dłuższej nieobecności, ale dzisiaj dla mnie dobry dzień - dołączam do oczekujących.
Zakwalifikowano na "uzdrowiskową rehabilitację dla dorosłych w sanatorium uzdrowiskowym" - czy to oznacza większą ilość dni. Może coś więcej na ten temat ?.
Pozdrawiam i życzę szybkich i spełnionych przydziałów !
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

krychna pisze:Jestem zawiedziona w góry nie pojadę :!: w Przegladarce pojawiła się informacja o przydziale.Nałeczów sanatorium Fortunat od 18 04-9 05.Czytajac opine to sa skrajne. jedni opisują dobrze inni negatywnie :oops: Może z was ktoś był w tym sanatorium proszę o wiarygodną opinie.Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Cóż trafiłaś nie najlepiej .... :shock:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Mamylka,tak to oznacza 28 dni i więcej zabiegów bo po 5 dziennie,w ciągu pobytu 120 zabiegów.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

To nic nie oznacza. Ja właśnie dostałem przydział na leczenie tak jak Mamylka i mam 21 dzionków. To normalne sanatorium.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Z informacji NFZ oddziału lubelskiego
"Uzdrowiskowa rehabilitacja dla dorosłych w sanatorium uzdrowiskowym trwa 28 dni. Zakład lecznictwa uzdrowiskowego udziela świadczeń na podstawie skierowania wystawionego przez lekarza ubezpieczenia zdrowotnego potwierdzonego oddział Funduszu.
Zapewnia badania diagnostyczne i doraźne specjalistyczne konsultacje lekarskie niezbędne do prowadzenia leczenia. Gwarantuje całodobową opiekę pielęgniarską oraz pomoc lekarza w przypadku nagłego zachorowania lub pogorszenia stanu zdrowia pacjenta w godzinach popołudniowych, wieczornych i nocnych - na wezwanie pielęgniarki.
Wstępne badanie lekarskie przeprowadzane jest w pierwszej dobie po przyjęciu a końcowe w okresie 48 godzin przed wypisem pacjenta z zakładu lecznictwa uzdrowiskowego. Przeprowadzane są kontrolne badania lekarskie minimum 1 raz w trakcie pobytu. Ustalony jest i na bieżąco korygowany program leczenia balneologicznego i farmakologicznego.
Zabiegi odbywają się przez 6 dni w tygodniu w dwóch cyklach dziennych - przed i popołudniowych przez 5 dni oraz w sobotę w 1 cyklu.

Ustalono nie mniej niż pięć zabiegów fizykalnych dziennie, ukierunkowanych na leczenie schorzenia zasadniczego będącego podstawą skierowania pacjenta do uzdrowiskowej rehabilitacji. Jeden zasadniczy zbieg bodźcowy z wykorzystaniem naturalnych surowców leczniczych oraz dodatkowe zabiegi fizjoterapeutyczne z udziałem: wód leczniczych, peloidów, z użyciem gazów leczniczych lub zabiegi z hydroterapii, kinezyterapii, fizjoterapii i masażu. Dieta ustalana jest zgodnie z profilem leczenia. Prowadzona jest edukacja zdrowotna i promocja zdrowia ukierunkowana zgodnie z profilem leczniczym sanatorium."
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam po wekendowym przestoju dzisiaj parę numerków zleciało , ale mniej zadowalająco ;) :roll:
Podsumowanie zrobiłam Iwonina ,Bunia oczekują kiedy do nas dołączą :roll:
Maria super załatwiła 8-) :kwiat: Krycha dostała Nałęczów Fortunat chyba nie do końca zadowolona :|
Mamyłka dobrze że rehabilitacja więcej zabiegów wcześniej obszernie Felice pisała 8-)
Pogoda też nie sprzyjająca dzwonić o zwroty nie bardzo :(
Pozdrawiam atrakcyjnych miejsc innych spraw załatwionych 8-) :o
ODPOWIEDZ