witaj,postaraj się być jednak rano,ja byłam już o 7 rano i szybciutko wszystko załatwiłam a parę godzin pózniej były już tłumy a więc sama wybierz jak uważaszmala 37 pisze:Ania1701 proszę powiedz mi do której muszę wstawić się w KUJAWIAKU..?.Zaczynam turnus 17 marca 2016...z góry dziekuję ...Pozdrawiam
kujawiak Inowrocław
-
gosiaczek63
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 mar 2015 19:18
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 4
Re: kujawiak Inowrocław
- ania1701
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 maja 2013 08:59
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 7
mala 37 witajmala 37 pisze:Ania1701 proszę powiedz mi do której muszę wstawić się w KUJAWIAKU..?.Zaczynam turnus 17 marca 2016...z góry dziekuję ...Pozdrawiam
Otóż osobiście uważam, że lepiej być w miarę wcześniej, ja o 10 30 już byłam po wizycie u lekarza, pielęgniarki, czekałam tylko na kartę z planowania , choć kuracjusze zjeżdżali do późnych godzin popołudniowych. Będąc wcześniej masz możliwość wyboru pokoju, pokoje z liczbą nieparzystą mają posiłki wcześniej tzn śniadanie 7 30, obiad 12 30 , kolacja 17 30, a co za tym idzie wcześniejsze godziny zabiegów, ale też masz więcej czasu po kolacji. Pokoje nieparzyste śniadanie 9 00, obiad 14 00, kolacja 19 00, więc sama oceń co dla Ciebie lepsze i w razie czego proś grzecznie panią lub pana o dany pokój.....
Dla ZUS oficjalnie jest parter i pierwsze piętro. Choć ja mieszkałam na 4 piętrze
Pozdrawiam serdecznie i pytaj jak coś jeszcze chcesz wiedzieć. Nie zaglądam teraz na forum NS tak często jak przed wyjazdem, ale postaram się odpowiedzieć.
Ania
- ania1701

emik pokoje na parterze i 1 piętrze są przed remontem, standard trochę gorszy, lodówka na korytarzu, na 4 p lodówka w pokoju, , choć nie wiem czy we wszystkich, ja miałam,poza tym biurko, stoliczek ,2 dosyć wygodne tapczany, jedyny minus mało pojemna szafaemik pisze:Aniu, to jeszcze ja mam pytanie. Czy pokoje na parterze i I piętrze różnią się czymś od tych na IV? Piszesz, że rezerwowałaś pokój. Czy rezerwowałaś jedynkę, czy rezerwacje dotyczą też dwójek? Z góry dziękuję.
Ja rezerwowałam 2, dla zus nie ma jedynek, choć możesz próbować, a nuż się uda
Pozdrawiam
- ania1701

prosiłam o 2 piętro, pani sama zaproponowała 4 i było okemik pisze:Dziękuję, Aniu. To jeszcze jedno. Czy rezerwowałaś pokój ze wskazaniem piętra, czy tak przypadkowo dostałaś to czwarte?
pozdr
-
forumowicz
- ania1701

Droga CasandroCasandra pisze:Droga Aniu, dla ZUS również są jedynki. To wynika z wytycznych ZUS, sanatorium musi je spełnić aby podpisali z nim umowę. Pokoje na pierwszym piętrze tez były po remoncie. Przynajmniej niektóre.
Dzięki za informacje dotyczące pokoi na 1 piętrzę, a nuż komuś będą przydatne. Ja o nich nie wiedziałąm
Pozdrawiam serdecznie
-
forumowicz
Dzięki za informacje dotyczące pokoi na 1 piętrzę, a nuż komuś będą przydatne. Ja o nich nie wiedziałąm
Pozdrawiam serdecznie
Informacja o ilości jedynek jest na ogólnodostępnej stronie ZUS : zus.pl/prewencja -należy wybrać z panelu po lewej stronie "Prewencja rentowa" a później poszukać w treści i kliknąć w aktywny temat "Programy rehabilitacji leczniczej w systemie stacjonarnym" tam są szczegółowo opisane warunki, jakie musi spełnić sanatorium (PDF).Sądzę że muszą się do nich stosować.
Nie udało mi się wkleić linka.
również Cię pozdrawiam serdecznie.