Świnoujscie Sobótka

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2011 20:33

Świnoujscie Sobótka

Post autor: mariolaa »

Witam. Znajoma ma propozycję wyjazdu do sanatorium Sobótka w Świnoujściu. Szukałam na forum o tym ośrodku ale nic nie znalazłam. Może ktoś z forumowiczów był w tym ośrodku i może opisać ten ośrodek, jakie warunki, jakie zabiegi. Pozdrawiam. :kwiat:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Re: Świnoujscie Sobótka

Post autor: Zosia »

Mariola z pewnością ktoś udzieli Ci tu szczegółowych informacji bo na forum Ośrodek ten ma dobrą opinię. Sama w ubiegłym roku chciałam tam wykupić turnus rehabilitacyjny ale w interesującym mnie okresie nie było już wolnych miejsc. Do Sasanki chodziłam tylko na iniekcje, w pokojach nie byłam ale znając bazę uzdrowiskową w Świnoujściu uważam iż znajoma może się śmiało decydować na to miejsce. To na końcu ulicy pod lasem miejsce ciche ale blisko do promenady. Pozdrawiam :)
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Post autor: sinobrody »

Pogubiłem się po przeczytaniu tego co napisała Zosia.
Pytanie było o Sobótkę w Świnoujściu, a Zosia pisze o Sasance??? :lol:

Na temat Sobótki mogę napisać, że nie leży pod lasem, ale w samym centrum dzielnicy uzdrowiskowej.
Dokładnie po środku na wysokości Słodkiego Centrum jakieś 200-250 m od promenady czyli tyle co nic.

Jakie zabiegi są to nie wiem, ale jest to spory ośrodek z kawiarnią gdzie można potańczyć i całkiem dobrym wyżywieniem.
Stołowałem się tam gdy mieszkałem na kwaterach prywatnych.
Ogólnie na temat bazy sanatoryjnej Świnoujścia opinie są niezbyt przychylne, ale to nie moja opinia tylko takie komentarze słyszałem i czytałem.
Wykupiłem raz jakieś zabiegi w Zakładzie Przyrodoleczniczym i z tego co wiem to na niektóre zabiegi z sanatoriów chodzą kuracjusze do Zakładu.
Zakład ładny.
Ja Świnoujście traktuję jako swoje ulubione miejsce wypoczynku. Jeżdżę tam od jakichś 30 lat i ciągle czuję się tam wspaniale i ciągle tam wracam.
W tym roku również się wybieram we wrześniu tyle że tradycyjnie na Cemping "Relax". Można tam wynająć domek 2,3 lub 4 osobowy, fajnie wyposażony, bliziutko do promenady i plaży. Super. :lol: :lol:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

O matko Mariola no pewnie, że Sinobrody ma rację . Sasankę pomyliłam z Sobótką. Z pewnością oprócz pierwszej litery nic te ośrodki nie łączy :D Bardzo Cię przepraszam :D
Dobrze, że Sinobrody trzyma rękę na pulsie :) Dzięki
bonia50+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2013 08:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: bonia50+ »

Witam :)
Mariolu byłam w SOBÓTCE dwa lata temu 2014 r .Zakwaterowana byłam w pokoju 3-osobowym ale są i dwójki .Pokoje czyste i przyjemne gorzej z łazienkami nie duże z prysznicem i zasłoną czyste . Stołówka jest na miejscu, wyżywienia jak dla mnie wystarczające jest również kawiarnia w której odbywały się wieczorki taneczne dwa razy w tygodniu .Na wszystkie zabiegi trzeba dochodzić do Zakładu Przyrodoleczniczego Rusałka lub do innych obiektów w pobliżu (Bałtyk ,Adam i Ewa ,Światowid ) W BUDYNKU NIE MA ZABIEGÓW,ale spacer wskazany i wszędzie blisko promenada ,plaża ,a 500m przez park i jesteś w mieście .
ŚWINOUJŚCIE dla mnie osobiście jest magiczne :serce: i wracam tam z ogromną radością.
Pozdrawiam
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2011 20:33

Post autor: mariolaa »

Dziękuję za wszystkie informacje :kwiat: , które przekażę dalej. Pozdrawiam :serce: :kwiat:
ODPOWIEDZ