Jak to zwykle bywa wszwdłem na stronę internetową , aby poczytać opinii kuracjuszy, które mnie załamały.
Wiele opinii było negatywnych ,a niektóre ostrzegały przed wyjazdem do Inowrocławia, jednak zaryzykowalem:)
Przebywałem tam 21 dni, od 25 , 01.2013 -do 15 .02 2013.
Stwierdzam że wiele opinii było nieprawdziwych , i krzywdzących dla tego szpitala.
Przybyłem w dniu 25.02 o godz 14.30 i zgłosilem się do recepcji ze skierowaniem,w kilka minut zostalem zameldowany,i
wręczono mi klucz od pokoju na drugim pietrze ( pokój dwuosobowy)
Poinformowano mnie że mogę dostać dostęp do TV za drobną oplatą , ale nie muszę z tego korzystać.
Pomimo ze szpital jest ogromny , to otrzymalem kartę pobytu wraz z planem tak ze zgubić sie nie moglem:)
uprzejma Pani z recepcji zaproponowała mi , abym udał sie na stołówkę , gdzie czakał na mnie obiad,
a następnie abym odstawił samochód na parking strzeżony znajdujacy sie na tylach budynku, i tu znów mile zaskoczenie bo
z parkingu bezposrednie drzwi do wnętrza budynku . oplata też nie była zbyt wysoka 95 zł za cały turnus na parkingy dzień i noc strzeżonym.
Warunki bytowe wcale nia były zle w pokoju lazienka czysto i cieplo, szczelne okna i miejsca w szafie wystarczająco.
Co najważniejsze panuje tam spokój , tak w dzień jak i po 22.00 I wcale nie jest prawdą że tylko dwa ręczniki na cały turnus
Kiedy zapytałem pania sprzątającąjak czsto sie wynienia reczniki? bez słowa mi je wymienila i uzupełnila papier toaletowy
Zaraz po przyjeżdzie wizyta u lekarza , i siostra sama przynosi kartę z zabiegami do pokoju .
Co drugi dzień generalne sprzątanie pokoju , i to solidne , bez fuszerki.
Co do stołówki też niemozna sie przyczepić , posiłki smaczne i w wystarczającej ilości , i co najważniejsze ,
zgodne z dietą , ja mialem lekkostrawna .
Teraz może o zabiegach, Panie w gabinetach zabiegowych miłe i uśmiechnięte , widać że szanują kuracjusza.
i swoją prace . To samo mozna powiedzieć o pielęgniarkach i lekarzu do którego należalem. Częste wizyty , badania, i
opieka bez zarzutu.
Większość zabiegów na miejscu , ja miałem tylko jedną kąpiek w odleglosci 100 m od zakwaterowania, co nie stanowiło
większego problemu.
No i teraz najważniejsze! Każdy kto chce się rozerwać , wypić kawke czy zatanczyć ma do dyspozycji 6 kawiarenek w bezpośredniej bliskosci ośrodka,
w których mozna potańczyć - od 15 -17 i od 19 do 22 dla milosnikow tańca wystarczy
Na terenie Szpitala- Sanatorium znajdują sie małe sklepiki w których zena zaopatrzyć sie we wszystko co potrzebne kuracjuszowi , a takze pyszne serniki i szrlotke do porannej kawki.
A i jeszcze zapomnialem napisać ze Ośrodek Szpitalno- sanatoryjny znajduję się w bezpośredniej biskosci
pięknego Parku Solankowego gdzie miejsca do spacerowania jest bardzo dużo a sam Park oswietlony i zadbany,
pełen biegajacych wiewiórek - bardzo oswojonych , i bażantów .
Bardzo żałuję że nie trafilem na okres letni , myśle ze jest tam cudownie, ale moze innym razem sie uda.
Wszystko co napisałem jest prawdą, mógłbym wyliczyć jeszcze wiele zalet , ale nie chcę zeby to wygladało
jak reklama lub tekst sponsorowany. powiem tylko tyle, ze bylem juz kilkakrotnie w różnych sanatoriach;
i Kujawiak wypadł w porównani całkiem całkiem dobrze. Dla potwierdzenia tego co napisałem mogę podać nr tel 607 090 535