Krynica Zdrój - Nowy Dom Zdrojowy
Krynica Zdrój - Nowy Dom Zdrojowy
- Betina71
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2016 08:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Krynica Zdrój - Nowy Dom Zdrojowy
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Niestety nikt ciebie nie oszukał.Zgodnie z przepisami przysługuje nie mniej niż 54 zabiegi fizjoterapeutyczne, średnio nie mniej niż trzy zabiegi fizykoterapeutyczne dziennie, w tym jeden zasadniczy zabieg bodźcowy z wykorzystaniem naturalnych surowców leczniczych.W Krynicy jest woda pitna jako naturalny surowiec leczniczy .
- Betina71
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2016 08:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
-
Bietka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
- Staż sanatoryjny: 14
Byłam również w Nowym Domu Zdrojowym -2006 r, niestety mój wyjazd był bardzo nieudany, warunki lokalowe a właściwie mój pokój 2 osobowy ok.5 m to istny koszmar. Jednak ja miałam to wyjątkowe szczęście, inni całkiem przyzwoicie a nawet luksusowo sobie pomieszkiwali.
Pozdrawiam
Bietka
-
forumowicz
Kąpiel 10 minut i masaż jednego punktu 10 minut.
Jednak do tego powinni doliczyć czas na rozebranie się i ubranie się.
Powinni także uwzględnić to, że niektórzy pacjenci (ze względu na stan zdrowia) dłużej przebierają się.
Zabieg, który ewidentnie szkodzi (jak piszesz: problemy gastryczne), powinien być wstrzymany albo zamieniony na inny.
Ps. Wody mineralne w Krynicy są naprawdę bardzo wartościowe. Warto je pić świeże, będąc w miejscu ich występowania. Butelkowane już nie są aż tak cenne. Należy je pić rozsądnie, zgodnie z zaleceniami, jeśli trzeba nieco rozcieńczone zwykłą wodą.
Pojechałam z nadzieją, że należne mi 54 zabiegi poprawią moje samopoczucie. Tymczasem kąpiele faktycznie trwały 10 minut (włącznie z rozebraniem się), masaż 10 minut i ta woda (którą znienawidziłam, bo nic na siłę). Byłam już dwa razy w sanatoriach, wróciłam zadowolona, natomiast z Krynicy Zdroju wróciłam zawiedziona i oszukana.
-
Bietka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
- Staż sanatoryjny: 14
Bietka
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Picie wody to jest niestety zabieg.Picie wody - to nie jest zabieg
Każda woda ma inne działanie i lekarz zaleca tą,którą powinno się pić.Ja miałam Mieczysława,który jest krańcowo rożny w działaniu niż Zuber.
Bietka fundusz podpisując umowy płaci za wycenione zabiegi z uwzględnieniem czasu ich trwania.Każdy może kontraktować dowolnie,stąd te różnice.10 minut zapewne kosztuje taniej niż 15,czy 20.